JAG ÄÄÄR PEEEEEEEEPPPPP!!!NU 17 KÖR VI!

Black Eyed Peas – I Gotta Feeling

2010 i bilder

JANUARII början av året satt Jenny, Madelene och jag i Sturegallerian och fikade. Har nog aldrig känt mig så cool :) Det var även kallaste dagen i mannaminne. Vaaaansinnigt kallt! Men vi såg iaf Avatar 3D eftersom det bara fanns i Stockholm då. Oh boy, tiderna förändras!

FEBRUARIÅh, vilka minnen. Jag läste Beteendevetenskap under året och en stor del av ekonomin gick till Pressbyrån. I bakgrunden ser ni boken Introduktion till pedagogik. Världens sämsta kurslitteratur ever. Men fina minnen - jajajajajajaja! Här satt vi med nåt grupparbete och slet vårt hår.

MARSUnderbart väder och underbara promenader. Trots den något missnöjda minen.

APRILUnder påsken åkte kyrkan och några till till Moldavien och byn Paicu. En fantastisk och oförglömlig resa! Vi byggde en lekplats, hängde lite med barnen och ungdomarna där och hälsade på hos äldre. Bilden är på en tant som vi besökte (rätt nöjd med bilden får jag säga..). Hjärtat dog lite av all den ensamhet och fattigdom som blev så påtaglig. Vi har det rätt (läs: extreeeeeemt) bra i Sverige!

MAJDet blev dags för den årliga Abiturientbalen. Här dansar Tamina med Andres... Fint värre!

JUNIAnna Bergendahl tog mitt hjärta ("Du tog mitt hjärta... Du tog mitt hjärta med en enda blick!" Den som kommer på filmen vinner en kram) när hon var med i  Melodifestivalen. När hennes turné kom till Linköping så var jag självklart där. Och jag blev övertygad om att det skulle vara henne jag blir gammal med. Hon har dock inte hört av sig än. 

JULIMånga soliga dagar spenderades i Varamon. Kan det vara Östergötlands vackraste plats? Topp Tio i alla fall.

AUGUSTIAugusti kom, Frizon kom. Klockan var mer gryning än natt och jag har nog aldrig varit så trött. Men vilken konsert RebekkaMaria – Oh Solitude bjöd på. Uuuunderbart!

SEPTEMBEREtt besök i fina Malmö. Vi tog en tur till Köpenhamn och efter att ha gått runt i en hel dag så satte vi oss trötta och glada vid en fontän och samlade krafter för promenaden till tåget hem. Har du inte varit i Köpenhamn - åk dit! Har du varit i Köpenhamn - åk dit igen! Väldigt fin stad!

OKTOBEREftersom både Madelene och jag fyller år i oktober så bjöds det på fest. Temat var Lady Gaga. Madelene vann pris för bästa utklädnad och jag tar åt mig äran eftersom det var jag som fixade fast ölburken i hennes hår :) Sjukt bra idé faktiskt, kolla in Telephone-videon så får ni se var inspirationen kom ifrån.

NOVEMBERI början av november cyklade jag och Madelene till Lambohov och Äppellunden för att plocka lite äpplen. Det var en hemmafrulig höst med både sylt, mos och kakor. Hösten ska vara mysig och det var den!

DECEMBERJulen kom, granen kom. Julkänslan kom så småningom. Nu är det enda som är kvar av året en brakfest. Och attan vad jag sak dansa inatt!

GOTT NYTT ÅR PÅ OSS!!

December BoysFy attan vilken fin film! Se den, se den, se den! Så vacker miljö, fin historia (lite töntigt slut kanske), fina karaktärer (jag ska nog döpa mitt barn till Misty)... Mysigt!

Lugn och ro - sen plötsligt smäller det till!

Ja, jag vet att det blev lite mycket inlägg på en gång nu, men det får ni ta.Jag blev helt betagen av den där Vykort till min syster-tjejen. Nu lyssnar jag på hennes spellista och stornjuter. Men vips så blev det reklampaus och Bruno Mars skriker "I'll catch a grenade for you!!!". Fyfyfy, vilken värdelös låt! Ibland dör jag på RnB-soundet.. det känns så genomplastigt. Tacka vet jag då äldre musik. Där snackar vi!

Och bara för att spama lite, här kommer den där fantastiska musiken: Billie Holiday och de andra

Bot på tråkigheter

Ibland blir jag sådär vansinnigt uttråkad och kan inte hitta på något att göra över huvud taget. Nu så ska jag händanefter gå in på den här alldeles fantastiska, underbara, inspirerande bloggen:

http://vykorttillminsyster.blogg.se/

För Spotifynörden så kan jag meddela att hon lyssnar på sådan här musik: Billie Holiday och de andra

Baby, don't be so cool

Men hur fint var inte det här då?

OutKast – Take Off Your Cool (feat. Norah Jones)

Plötsligt händer det!

Hahah! Jag älskar Sonja Leisters tolkning av Julian Assanges bild av Sverige! Underbart, underbart, underbart! Speciellt biten med att män inte får gå ut utan en kvinna vid sin sida som kan vakta honom. Vem vet, mannen kan ju får för sig att olla saker!

That's my Brunchrapporten!

Här har ni en länk till inslaget: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3182&artikel=4265126&play=2820242&playtype=Ljudklipp

Jag överväger om inte dödsstraff är en bra idé ändå...

http://www.dn.se/nyheter/varlden/palin-till-tung-attack-mot-halsokampanj

Läser en artikel på DN. Sarah Palin, denna galna kvinna, tycker att Michelle Obamas kampanj för att minska fetman hos amerikanska barn är en väldigt dålig idé. Så här säger människan (eller är det en utomjording? Det skulle vara skönt att ha något att skylla på...): 

"Vad hon säger oss är att vi inte kan lita på att föräldrar kan besluta för sina barn". Precis. Fru Obama är ond och vill ta vår frihet ifrån oss. Och frihet är något som amerikaner inte kan få nog av. Tänk om Sarah "UFO:t" Palin kunde tänka ett steg till och inse att hon inte är ensam i hela denna värld. Fetma är en sjukdom = en dålig grej. Är det då inte bra att försöka kämpa mot ett friskare samhälle? Hälsosam kost är dessutom en stor klassfråga. Och brist på pengar har väl UFO:t aldrig haft så hon har väl haft råd att motionera var hon vill och äta vad hon vill. Det är ju inte precis som att fetma är något som är billigt för samhället att hantera heller... Eller just ja. Det är ju inte UFO:ts problem det heller - sjukvården finns ju knappt och den som finns har inte fettosarna inte råd med. Inte ens det bryr hon sig om.

Nej, ni. Jag kan fortsätta hur länge som helst. Mitt hat mot republikanerna är stort. Men nu slutar jag för den här gången. Hatet blir lätt lite ofokuserat och förvirrat när klockan är över halv två på natten. Nu ska Alexander sova.

En liten rapport

Så att vi vet var vi har varandra. Jag har några Babes i huvudet men jag kan inte välja mellan dem utan det får i sådana fall bli nåt slags tema. Det känns som att jag får göra om reglerna.. Eller bara kolla upp dem, jag kommer inte ens ihåg dem.

Men det känns som att jag behöver vara lite mer spontan när det gäller Babesen.

Och klockan är bara halv ett!En bild säger mer än tusen ord, jag vet. Men jag måste bara förtydliga lite:

 1. Madelene har gjort ett experiment - skrivit med citronjuice och lagt i ugnen. Och vips så stod det HEJ RÖV TOLD YA på en lapp. Häftiga grejer!
 2. Jag har klippt mig. Det blev inte riktigt som James Dean (surprise?) men jag är nöjd!
 3. Vi spelar Familje Geni (ja, spelet är en särskrivning!) med de svåra frågorna! Idag är en utmaningens dag.
 4. Madelene har köpt Pringles med ost- och löksmak. Smakade onyttigt.
 5. Madelen spelar ett spel på sin iPod touch som hon inte riktigt förstår. Jag fick förklara..
 6. Min frisör tyckte att man bara fick låta sin mamma klippa sig upp till tioårsåldern. Aj då. Där fick jag mig en läxa!
 7. Jag har varit vansinnigt aktiv idag! Tvättat, lagt in i garderober, strukit skjortor, ministädat, återvunnit massa soppor, bäddat Madelenes säng (!), cyklat till stan, klippt mig, cyklat hem igen. Cykelns växlar har frusit fast så det är bara ettan som funkar. Svettigt värre!

Cello Suites No.5: Prelude/Allemande


Alexander Dean?Jag ska klippa mig imorgon. Jag blir fett besviken om jag inte ser ut så här efteråt.

Pjuh!Tack och lov! Det blir en nyårsafton i år också! För det hänger ju på kläderna...! Usch. Jag tror jag är fast i konsumtionshetsen.

Släng dig i väggen köpstopp! Här ska konsumeras!Nu beger sig Alexander in till staden i ett tappert försök att återfå kontrollen över sitt liv. Wish me luck!

Under tiden kan ni ju alltid njuta av den här förträffliga visan: James Blunt – Same Mistake

Jaha, det blev en till morgon fylld av lättja

Igår natt var jag sur på mig själv.

Imorse tvingade jag mig själv att vakna tidigt. Tanken var även att jag skulle gå upp.

Men. Så sitter jag här och lyssnar på en gammal återvinningsintervju från P3 Populär. Och jag hatar att avsluta saker halvklart. Så nu måste jag lyssna klart på timmen. Ogenomtänkt är vad det är.

Confessions

Hörreni. Ni har blivit blåsta på två Veckans Babe. Jag skäms. Och under tiden som jag skäms så funderar jag på om jag orkar göra en seriös tillbakablick på 2010. Orka göra nåt halvhjärtat liksom... Som tur är så är det ju några dagar kvar på året.

Hmm, det var det där med Veckans Babe. What to do?

Charlie Babbit made a joke

The xx – Basic Space

Ligger i sängen och önskar att morgondagen ska ägnas åt nåt vettigt. Eller egentligen vad som helst, bara det inte blir gå-upp-vid-tolv-spela-Battlefield-halva-dagen-ta-en-promenad-för-att-lindra-samvetet-och-avsluta-dagen-med-en-enorm-skål-popcorn-och-alldeles-för-många-skumtomtar.

Nu har jag i alla fall sett Rain man. Sjukt störig kille kille, den där Tom Cruise. Men fint slut.

Glöm nu inte att kolla in The xx!

Alexander hjärta kvällspromenader


It takes two

Vilken underbar låt! Så himla tuff tjej! Och det är värst vad jag känner mig cool när jag hör den!Gossip – Heavy Cross

Nu så kommer snart Arn på besök. Madelene har inte sett den innan och om hon inte tycker om den så tror jag en bit av mig dör. Arn som är så fin och underbar!?

Det var väl fint?

"Berusa er, för att inte känna tidens förfärliga börda som knäcker era skuldror och böjer er mot marken, måste ni berusa er utan uppehåll. Men med vad? Med vin, med poesi eller med dygd, allt efter behag. Men berusa er!"

- Baudelaire

Dagen efterMen livet känns så där skönt... Det finns hopp liksom :) Och så lyssnar jag på en rackarns bra låt. Fejnfejnt!

James Blunt – 1973

En liten rapport bara..

Alexander säger GOD JUL! På riktigt. Det blev en riktigt fin julafton. Självklart hamnade jag i en dipp men den försvann snabbt efter att ha läxat upp mig själv. Man är sin egen lyckas smed liksom.Men som sagt. Det var en god jul. Jag funderar på om min rygg orkar med att lägga upp massa bilder på Fejjan. Jag har inte världens bästa hållning riktigt.Lika som bär?


Moneybrother?                        Theodor Jensen?

Ja, det känns kanske lite random att bara lägga upp en Lika som bär-grej men han Theodor Jensen, den första snubben, uppträdde tillsammans med Titiyo i På spåret. Jag visste ingenting om honom, mer än att han var lik Moneybrother, så jag tog mig en tur på google och han har tydligen varit basist i Broder Daniel. Det är väl lite häftigt? Broder Daniel är ju typ lite kultstämplade nu? Har aldrig riktigt lyssnat på dem så mycket. Faktiskt bara två låtar.. Två bra låtar, dock! 

Det var det jag skulle säga. Och att jag fullkomligt älskar På spåret. Hur kommer det sig att jag inte har sett på det tidigare? Jaja, bättre sent än aldrig. Men så är det. Jag älskar På spåret. Och bildade människor. 

För att återkoppla till Theodor Jensen och Titiyo. De kallar sig Keep Company och är rätt grymma. Check'em out! Keep Company – Side By Side

Nu ska det bli Tomten är far till alla barnen och lite julpepp hos familjen Bojestig. Peace!

Men ändå - GOD JUL!

Ja, nu är det (snart) jul igen. Känslan är inte riktigt här än. Men det känns som att den finns inom synhåll i alla fall. Den här julen är ju lite speciell. Huvudet försöker vänja sig vid tanken på London. Hur ska det gå? Hur ska det bli? Det är även första julen jag verkligen sagt ifrån angående julklappar. Jag totaldissar dem! Och känner mig som tidernas partydödare när jag pratar om det.. men så får det va.

Annars är det som vanligt. Känner mig delad på mitten. En del vill var glad och mysig. Den andra vill bara cykla runt och dela ut varma och nästan lite för långa kramar till alla ensamma människor. Jag läste en så hemsk och viktig debattartikel om alkis-barn i Aftonbladet. Att det får var så här? Det är för orättvist. 

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/familj/article8318473.ab

Och lite fin musik: Laleh – Snö

Kan jag inte blunda tio sekunder och sedan så har allt förändrats?

Känner mig lite som Ebenezer Scrooge. Är inte pepp på jul alls. Jag måste till Telenor och säga upp diverse abonnemang. Min ekonomi är körd i botten. Allt är piss. Och torktumlaren är trasig så underkläderna kommer inte bli torra på den här sidan året. Kul dag. Verkligen askul. Toppen.

Prata-i-telefon-med-London-efterfestTina Turner – Proud Mary

Vad hände?

Idag skulle ju bli en fixig dag. Jag skulle ju göra klart musikquizet (det tar så lång tiiiid), fixa saker till julklappsleken ikväll och kanske fundera på julafton lite, se A single man och ditten och datten. Detta skulle vara klart typ två. Eh? Jag sitter nu och äter frukost. Bra jobbat!

Dessutom skulle Londonmamman ringa vid ett. Jag känner mig faktiskt förvånansvärt lugn.

Jaja. Det är ju gott med frukost i alla fall.En kort tanke 3

Jag sitter och funderar lite över min dygnsrytm. Den har ju ändrats litegranna från skoltiden. Nu är det extreeemt ovanligt att jag lägger mig innan tolvslaget, jag brukar vaknar typ tio-elva, går upp efter tolv, gör frukost/lunch vid två och gör mig i ordning för dagen runt tre.

Känns det som ett vinnande koncept eller? Nja. Ska vi försöka ändra det? Nja.

Och bara för att det är en så underbar låt: Sarah Dawn Finer – Auld Lang Syne

Ja.. eh.. hehe.

Det här är ju närmast skandalöst! Hela helgen har jag tänkt på måndagen och Veckasn Babe. Nu är det plötsligt måndag och dags för en liten Babe.

Men tror ni jag har tänkt på det eller? Nixpix. Det kanske är dags att inse vad ödet försöker berätta för mig: Veckasn babe borde utses på tisdagen. Eller nja, vi skjuter bara upp det en dag till. Håll utkik! En babe ploppar snart upp!

(Gör jag inget annat än hänger vid datorn?!)

Igår natt var det DN.se. Nyligen var det en hel massa bloggar. Sveriges Radio. Filmer. Krönikor. Aftonbladet. Spotify. Wikipedia. Facebook, Facebook, Facebook.

Men men. Nu har jag hängt på P3 lite och hittade P3 Debatt som hade något inlägg om terrordådet i Stockholm. Där står det i ingressen: "Avstår du från julruschen i Stockholm efter det som hände i helgen, när en man sprängde sig till döds och där Säpo utreder det hela som terrorbrott?"

Och DET slår mig!

Terroristen var inte trött på icke-muslimer utan på julhandeln! Han ville hindra folk från att handla julklappar! Hans extremistiska muslimska bakgrund har inte ett skit att göra med det här, han var helt enkelt bara trött på julgalenskaperna!

Jag kan nästan förstå honom!

Så fantastiskt uttråkad

Tanken var att jag skulle göra ett musikquiz till glöggpartyt på onsdag. Men ibland går det bara väldigt trögt. Och helt plötsligt inser jag att jag lyssnat på Backstreet Boys i en halvtimme utan att reflektera över det. Usch och fy, jag får sådan minnen från barndomen. Tänk vilken vidrig smak man har som tioåring liksom. Blümchen, A*Teens och Backstreet Boys - ondskans axelmakter.

Nej, skämt åsido. Det är väl fint att få återuppleva nittiotalet? Här ett bra sätt för att göra det: gamla godingar

Men glöm inte att jag varnade er!

"Du kan ju alltid äta köttbullarna"

Tog mig en sväng på DN.se och hittade en krönika av Fredrik Strage. Den killen gillar inte julmat. Läs! Det är roligt! Och lite sant...

Sista stycket lyder: "Julmaten är så plågsam att den borde serveras vid påsk för att påminna oss om Jesu lidande. Bäst sammanfattades dess smak av två fransyskor som en gång åt julbord hos mina föräldrar. Efter maten satt de tysta. Till slut höjde en av dem glaset och sa: ”Mmm… gott mineralvatten.”"

http://www.pastan.nu/bloggen/inlagg/stragesronika-fore-jul-upphor-all-kulinarisk-forfining.3281

Tillsammans med klassisk musik

Jag vet, jag har bloggat otroligt flitigt idag! Det får ni leva med.

Jag spenderar natten med att läsa en mejlkorrespondens mellan Ann Heberlein (min hjälte) och Karin Johannisson på DN. De diskuterar normalitet och psykisk ohälsa, de snuddar vid Gud, manligt/kvinligt, julstress och meningslösheten med att städa. Väldigt fint!

Något annat fint är Anns avslutning på hela mejlserien: "Det är när vi älskar också det ofullkomliga i en människa som vi har förstått vad kärlek är". Är inte det hoppfullt och fint, så säg! 

http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/tva-forfattare-pa-vag-mot-julen-1.1229599

Så här efteråt

Pianisten. Vilken film! Det är galet att jag inte sett den tidigare! Men ojojoj, vilken historia!

Som vanligt virvlar det runt massa tankar i huvudet som letar efter en plats att slå sig till ro och växa till sig. Men för en gångs skull känns det som att de har en gemensam nämnare; godhet.

Tre grejer bara:
 • Jag vill veta mer om Andra världskriget
 • Jag vill veta mer om psykologi och mänsklighet
 • Jag vill bli en människa som både tänker och reagerar på orättvisor

Janusz Olejniczak – Prélude in E minor, Op. 28, No. 4

Liten fortsättning på förra inlägget.

Eh, hur messed up är inte världen när jag tycker att det mysigt med strömavbrott? En fråga: är jag en vit, rik västvärldsmedborgare?

Svar ja.

The Pianist

En sak som är så otroligt svår att förstå är Förintelsen. Jag kan bara inte förstå. Hur det börjar? Hur det får fäste och hur snabbt allting kan dra åt skogen? Hur fruktansvärt det är?
Jag ser på Pianisten. Jag tog mig en liten paus för att skriva av mig lite. Lite, jag ska inte bli långrandig. Jag har ändå inte mycket svar att erbjuda. En del saker är för ofattbara.

Jag har skrivit om det tidigare, hur ignorant jag känner mig gentemot vad som händer i världen. I början av filmen får man se Warsawa när nazisterna intar Polen. När judarna fortfarande får gå på trottoarer och har frihet. I alla fall i viss menig. Sedan stängs de inne i ghettona. Hur otroligt livsfattigt det är. Efter en tid så får huvudpersonen lämna ghettot och ser hur gatorna utanför är fyllda av färger och liv. Man kan nästan känna hur det luktar mat från marknader.

Och jag blir så glad över hur bra de har det, polackerna. Mitt i andra världskriget, i ett ockuperat land - de har det bra!

Hur mycket bättre har inte jag det? Hur bra har vi det inte i Sverige? Hur har jag mage att klaga över någonting? Jag spyr på hur bisarrt dumma i huvudet vi, jag, är. Varför väljer vi att inte se mer än oss själva?

Konichiwa Bitches

I'm so very hot
That when I rob your mansion
You ain't call the cops
You call the fire station

Robyn – Konichiwa Bitches

En kort tanke 2

Läser som vanligt Underbara Claras blogg. I afton länkar hon till en debattartikel signerad Sanna Lundell och Ann Söderlund som ber svenskarna att tagga ner med sitt akoholpimplande. Speciellt kvinnors och de refererar en del till Sex and the City-mentaliteten. Att vardagen blir så mycket gladare av ett glas vin liksom (i en värld där fyllor och bakfyllor inte existerar).

Och visst är det problematiskt att vi bara dricker mer och mer. Ingen snack om saken.

Men jag kan inte hjälpa att jag blir glad av att speciellt kvinnor dricker mer. Äntligen vågar/kan kvinnor ta för sig och ta plats! Hej heja! Men ja. Kanske skulle det vara bättre om alkoholintaget fick vara ifred.

I wanna do bad things with youSitter och är lite uttråkad (varför inte lägga sig då då, kan man ju undra..?). Går igenom gamla Spotifyspellistor och hittar den här gamla godingen. Jag kommer ihåg hur jag i början av första säsongen av True Blood satt och rös när introt sattes igång. Det var så nervigt, spännande och lite läskigt. Och själva musiken snuddar ju vid perfektion.

Jace Everett – Bad Things - Soundtrack Version

O helgen måste ta slutDet här låten definierar, typ, mitt liv de senaste fyra månaderna! Men kolla liksom:

"... Hela livet blev en helg..."
"... skjuter upp problemet för ett tag..."
"... Jag längtar alltid härifrån men aldrig hem..." (märk väl att längtar är ett verb som inte har något som helst att göra med att faktiskt ta tag i situationen!)

Okej, det var kanske inte lika överväldigande mycket som jag trodde det var. Men det är nog hela grejen med låten som jag tycker är så passande. Att man bara har det bra och slappt och kul och inte gör något vettigt. Och för att blanda in en annan låt: i Fix you så sjunger Chris Martin orden "When you get what you want, but not what you need". Så skulle man också kunna formulera det.

Nu när det inte står så mycket mellan mig och London så blir jag lite skärrad. Det är nog rätt så förklarligt efter att ha latat mig en fjärdedel av ett år. Men som fröken Maggio så fint förkunnar:

"Vad har du gjort av dig, för dig, med dig själv
Situationen e så sjuk
Vad har du gjort, för dig ere alltid helg
O helgen måste ta slut"


En kort tanke

I'm a sucker for love, sjöng Pauline.
I'm a sucker for Robinson, sjunger jag.

Jag älskar älskar älskar det! Hur spännande är det inte? Tyvärr så är finalen redan imorgon... Ja, alltid finns det nåt att deppa över.

Tell me, är Robinson den ultimata dokusåpan? (Eller är det en dokusåpa?)

Jag kommer inte kunna sova inatt

Tommy Nilsson – Tomtarnas Julnatt (Midnatt Råder) (Tipp Tapp)

Ja, ni förstår ju själva. Tommy Nilsson? Midnatt råder? Jag finner inget annat ord än absurt! Han sjunger som om han tycker att det är en jättefestlig sång, samtidigt som det är nåt slags skräckfilmsljud i bakgrunden. Vad är det som händer? Är det jag som blivit galen? Finns det här verkligen på riktigt?! Jag blir nästan lite rädd.

Tidernas bästa intro?Bridget Jones. Min hjälte.

Ett halvt ark papper

Alexander pallrade sig ner till stan för att titta på när det handlas julklappar. Alexander går till biblioteket och lämnar tillbaka och lånar böcker. Stannar kvar och njuter av atmosfären. Alexander går hem.

Inte för att skryta men... Alexander läser Strindberg. August Strindberg. Och finner det givande. Jisses!

Come again?

"I found this site very useful while surfing Google.Interesting page containing serveral helpful information and nice pictures. Greetings"

Jag har fått ett antal kommentarer som är... lite lustiga. Eller så är det bara jag som tolkar fel. Mina gissningar är:

 1. Någon spelar mig ett spratt
 2. Någon försöker få mig att gå in på sin blogg
 3. Någon är snäll
Men "containing serveral (felstavat) helpful information" stämmer ju inte? Hur hjälpsam är jag, liksom?! Och vad menar personen med att jag är väldigt användbar när man surfar på Google? Crazy!

Hyckleri, hyckleri

Jag har gjort något hemskt. Något som jag vanligtvis kämpar mot och tycker är omoraliskt och idiotiskt. På riktigt. Jag tycker det är respektlöst! Men likväl.. Idag är det jag som omoralisk, idiotisk och respektlös.

Jag har tittat på en streamad film. Ni vet, från en fildelningssida. Någon lägger upp en film man inte har rättigheter till (väldigt olagligt) och sedan kan vem som helst titta på filmen (man stödjer något väldigt olagligt).

Men det var en väldigt bra film... Den heter Easy A. Se den. Eller för att specifiera mig: hyr den, köp den, I don't care. Bara ni ser den på lagligt vis. Annars får ni med mig att göra!

Ganska ostrukturerat

Det är väl lite så jag skulle beskriva livet. Helt okej, för det mesta. Ja, jag vet att jag för några dagar sedan skrev hur lycklig jag var (och det stämmer troligtvis fortfarande. Lycka är väl mer ett tillstånd och inte humör?) men nu har jag kommit på en ny sak att vara låg över. Men som sagt. Helt okej. Det går egentligen ingen nöd på mig alls. Idag har jag till och med parfym på mig! Och relativt (allting är relativt. Det lärde jag mig på Sommarlovsmorgon för några år sedan) bra hårdag.

Det är väldigt fint här.
Michael Bublé – The Christmas Song
Nu gråter jag inombords

Det är så fint alltihopa. Musikhjälpen och människors kamp mot trafficking. Bilderna från det fina Malmö med alla ljusen i träden och marshaller. Coldplays jullåt på Spotify. En filt virad runt mig.

Tacksamhet, tacksamhet och ett stycke framtidstro.

Veckans Babe, v. 50

(Är det bara två veckor kvar på året? What?!)

Med en dags extra tankeverksamhet så har nu Veckans Babe utvalts. En lite annorlunda konstellation faktiskt. Veckans Babe(s) är Nour, Martina och Jason som är programledare för Musikhjälpen 2010. Mm, you heard me!

Jag vet inte hur mycket jag ska säga.. Varje år så anordnar P3 något de döpt till Musikhjälpen där de låser in tre personer i en glasbur, varifrån dessa tre personer sänder radio och tv dygnet runt i sex dygn. Under dessa dygn får de varken äta fast föda eller lämna buren. Och det gör de inte bara för att de är rastlösa - de vill även make a difference. I år så kämpar de mot människohandel... Sjukt bra och kul att titta/lyssna på!

Äh, gå in på http://sverigesradio.se/musikhjalpen istället.BARN ÄR INTE TILL SALU!

Inatt är jag lite less

Är inte säker på om någon bryr sig nämnvärt men Veckans Babe skjuts upp.

Ja, jag ville bara säga det. Jag vet ju hur gärna ni vill veta vem det blir. Jättegärna ju!?

World peace next?

Jag tror att Melody Gardot kan vara lösningen på alla världens krig. Man kan ju inget annat än blir lugn och harmonisk när man lyssnar på henne. Det är komplett omöjligt!

Så here's the plan: sätt på Melody Gardot – Our Love Is Easy och så tänker vi på människorna som inte har nån mat i Darfur.

Peace out!

En del saker gör en ju bara för glad

Typ som att läsa en favoritblogg, klicka på en länk till Spotify och efter någon vecka inse att man tycker väldigt väldigt mycket om just det där bandet.

Mumford & Sons – The Cave

Snacka om att sätta fotspår.

(Bara för att fläka ut mig lite till)

Hej Gud.
Jag vill inte bara rätta in mig i ledet och lyda.
Jag vill inte leva så.
Förstår du?
Kan du förstå en sådan som jag?

Om du känner för att bli sådär tokglad:

Andy Williams – It's The Most Wonderful Time Of The Year

Starten är ju bara för festlig!

Sant eller falskt

Läser påståendena från spelet True or false.

"I Indien kände man redan på 2000 år f.Kr. till sjukdomen diabetes. Läkarna smakade på patientens urin och om den smakade honung var diagnosen sockersjuka."

Sant.

OMG.

"Är det sant att alla feminister har hängpattar?"

Cirkus Möller kan vara ett av världens tråkigaste program. Jag har aldrig orkat se ett helt program ens. Nu så såg jag precis ett klipp därifrån, där Sean Banan har fått i uppgift att intervjua en feminist. (Ja, det är redan gjort. Borat gjorde exakt samma sak. Exakt. Samma. Sak. Fast det var lite roligt.)

Så fruktansvärt töntigt, tråkigt och fantasilöst. Det var bara irriterande. När han dessutom ställer frågan om alla feminister har hängpattar så undrar man ju om man tittar på nåt som några skolelever har gjort som specialarbete. Men nej, jag ser rätt. Det är TV4 som sänder på typ prime time.

DET ÄR INTE ROLIGT! KOM MED NÅT NYTT!

Klockan är snart fyra.

Och det ringer i öronen. Vem har lyckats komma in på Harry's för andra gången i sitt liv inatt då? Jag är inte så väldans erfaren när det kommer till nattliv men Harry's slår allt med hästlängder! Det kan ha med att göra med att de har ett schlagergolv och att en kändis dj:ar där. Denna gången var det Andres Esteche som stod för musiken och kändiskåt som jag är så var jag ju tvungen att prata lite med honom. Eller prata och prata. Jag sa "Tack va bra du är" typ. Men vad ska man göra? Träffar man kändisar så träffar man ju kändisar.

Summa summarum: mina fötter är slitna, min röst borta, öronen lite smått bedövade och Jay vann Idol. Bortsett från det sista så var det en alldeles, alldeles underbar kväll! Livet leker! I alla fall på Harry's.

Suck och stön

Detta ständiga tjat om att julruschen är så jobbig. Varje år, samma sak. Är det så himla jobbigt så är det väl bara att inte panika. Barn behöver inte ha fyrtio julklappar.

Det känns som att världen är små marionettdockor och Svenskt näringsliv sitter där uppe och drar i trådarna.

Flitens lampa, indeed!

Hur duktig får man vara? Jag har nu lagat allt som skulle lagas (sen månader tillbaka.. och sovsäcken har varit trasig i flera år) och dessutom betalade jag räkningen från Telenor igår! Heja mig! Funderar på att göra klart brevet till London.

Och en liten länk på det! Sarah Dawn Finer – Auld Lang Syne

Kom ihåg var ni hörde det först!

Förra veckans Babe blev Robyn. As you kanske remember? Nu har tidskriften Fokus utsett henne till Årets svensk! Eh, är jag bäst eller?

Och för att byta spår: har ni hört att Jay och Minnah är ihop? Det räckte tydligen inte för Jay att knarka. Han var tvungen att dumpa sin flickvän och sedan besudla Minnah! Den karln är inte klok!

Flitens lampa

Vanligtvis när jag ska tvätta så går jag sömndrucken och lite småtjurig ut till tvättstugan och sätter på första omgången med tvätt. Går in, går upp till min säng och sover tills det är dags att gå ut igen. Och så fortsätter det så ett tag till, tvätta, sova, tvätta, sova.

Idag då? Jo, ni skulle bara veta! Jag gick ut och var på rätt bra humör! Knappt trött alls! När jag var kvar går tanken lite såhär: "Hmm, nu har jag fyrtiosex minuter på mig tills maskinerna är klara.. Om jag går in och duschar och äter frukost så hinner jag kanske med en promenad också? Jo, så får det bli! Va roligt!"

Ni förstår, idag är en ovanligheternas dag. Men det slutar inte där! Efter att jag satt igång omgång nummer två så går jag upp och sätter mig och lagar kläder och sovsäckar! Heelt sjukt! Men faktiskt riktigt skönt! Att känna sig duktig och produktiv, alltså!

Chestnuts roastingAv det jag lyssnat på hittills att döma: det här är freakin' fantastiskt! Så skönt! Lite annorlunda men ändå ju(v)ligt och avslappnande! Nu vet jag vad jag kommer att lyssna på fram tills jul. Och fortsätta en bra bit in i våren.

Sarah Dawn Finer – Winterland

I'm throwing on my Louboutins

Det är svulstigt och lite tacky. Jag ääälskar det!


Ta nu det här med tre nypor salt!

Den här låten får ni inte lyssna på om ni inte har vettiga högtalare med bas i. Okej? Då kör vi! M.I.A. – Paper Planes

Jag är ganska präglad av min gymnasietid. Innan gymnasiet var livet och världen en dröm (nej, så var det inte men det låter bättre om jag skriver så). Allt var underbart och gröna ängar. Sedan kom Sam Internationell med sin vänstervridna undervisning och vips så blev världen mörkare. Det är inte så att jag sitter och klagar. Jag har insett att vänstervridna människor har en mer realistisk syn på världen än andra (hehe). Detta har även påverkat min självbild positivt. Nu går jag liksom omkring och bär på sanningen, vilket känns skönt :)

Världen är inte en schysst arena. Världspolitik tar inte hänsyn till de fattigare delarna av världen. Vilka tjänar egentligen på att kriga i Irak? Skulle TV3 sända Rosa Bandet-galor om de inte tjänade nåt på det? Varför är Wikileaks så läskigt för världens regeringar (för att sanningen kikar ut från mörkret?)?

Ibland får jag en sådan lust att bara "fixa till" världen. Det skulle vara så bra om världens alla ledare (jo, alla!) kunde avgå och flytta till landet och aldrig prata med någon människa igen. Och så skulle folk som verkligen ville världen väl sitta och bestämma. Och här kommer kopplingen till M.I.A.:

All I wanna do is (BANG BANG BANG BANG!)
And (KKKAAAA CHING!)
And take your money

Jag vill bara ta alla företags pengar och lägga på viktiga saker! Och ja, jag vet att "viktiga saker" är ett stort begrepp och att de som tidigare velat samma sak har lagt pengar i egen ficka. Men jag är inte dem! Kan vi inte försöka fixa svältkatastrofen i Darfur? Sluta pumpa ut massa skit i luften? Sluta massproducera kött? Fokusera mer på andra människors rättigheter än mina egna? Jag har det redan så överdrivet bra! Kom igen liksom!

Hej igen

http://www.underbaraclara.nu/187483/2010/12/07/visa-demonerna-langfingret/

Där har ni en fin länk! Jag pallar inte hålla på att sätta upp staket runt mig längre. Tänka på vad andra tycker om mig. Måste börja tillåta mig själv att vara mig. Och inte trycka ner saker.

Så bara för att visa att jag inte är rädd:

FAN!

You heard me. Jag svor.

Nu sätter jag på John Williams – Main Theme from Star Wars - Instrumental och håller huvudet högt.

Kvällsbekännelser

Jag är lite nere. Lite less på något. Oklart vad. Kanske mina taffliga försök att ta tag i livet. Eller kanske något helt annat. Jag är ju faktiskt ganska nöjd med hur livet har artat sig. Jag är fin! *repeterar tyst för mig själv*

Borde kanske lägga mig.

The cats of Lusse

Så blev det dags för det andra lussekattsbaket. Varje år brukar vi göra en enorm sats så det räcker ända fram till februari. I år så räckte det till andra advent. Eh?Så nu är maskinen smord, lederna inoljade, fingrarna knådsugna och saffranet mortlat. Lussekater, version 2, here we come!

Save him

Justin Nozuka har en fantastisk röst. Och inte bara det. Han skriver fantastiska texter också! Justin Nozuka – Save Him är en underbart fin låt. Tills jag googlade texten. Attan vad hemskt! Så otroligt sorglig och vidrig! 

She loves him more
He loves her more,
Seems like they won't ever let each other go,
Laughing and kissing it's a match made in heaven
Behind the rings on their fingers
Imprints the ink deep in the inner
That has stained their souls together now
Stained soul mates forever now
Seems like they've made it to the other side where the grass is greener
And the sky is always blue
And it goes on forever and ever but there is only room for two
Deep at night I'm awakened from my dreams,
Next door, yelling cries mercy she is begging please
"Don't end my life you're all I need and darling I will never leave"
And then she prayed on her knees, she said 

"Save him, save him from the hand that he beats me on"

Dark clouds cover her paradise,
She covers her eyes and hides behind enemy lines,
And she walks through the night with her child in her arms
She's thrown back hostage'd
See twenty years ago when she was just ten years old
Lost in imagination she was left alone
And pops had nothing to let his anger on oh he beat her cold
She used to pray on her knees, she said 

"Save him, save him from the hand that he beats me on"

Deep at night I'm awakened from my dreams,
Next door - yelling cries mercy she's begging please,-
"Get up, get up", he brings her to her feet,
And smacks her down till she falls to the ground
And over and over again,
He brings her to her feet till she can no longer stand -
And still the beating never ends
On and on and on it goes
Until he brings out a gun
And says to her "stop crying and bring me my son"
She cries harder and harder
He cries harder and harder
She says "baby please don't do this"
Two shots to her chest
And a blow to his own head
She quickly loses breath and blood rushes to their bed and baby cries his eyes out 

"Save him, save him from the hand that he beats me on"

She loves him more
He loves her more,
Seems like they won't ever let each other go,
Laughing and kissing it's a match made in heaven


Veckans Babe, v. 49

Jag går på känsla nu. Det finns människor som har intellektualiserat och kanske analyserat några varv fler än den här veckans Babe. Men ibland (ofta?) så behöver man leva ut sina känslor. Att tillåta sig att släppa loss. Att våga säga ifrån när man inte känner sig trygg. Stå upp för sig själv. Hålla hjärtat ömt men hårt.

Även den här gången är det en kvinna som vinner och hon har följt mig under en väldigt lång tid. Lite på håll visserligen men hon har alltid funnits i bakgrunden. Eller är det kanske jag som följt henne? Nej, i hennes anda så slutar vi fundera så mycket och bara kör. Hej och hå! Raise your glass för Pink!P!nk – Raise Your Glass - Explicit Version
P!nk featuring Indigo Girls – Dear Mr. President Featuring Indigo Girls
P!nk – So What

Bara för att tjata lite. Här är trailern.


The apple of my eyeFör länge sedan, när jag fyllde fyra år.. fick jag en gåva av min far.

(Skärpning, Alexander!)

För länge sedan, något halvår sådär så såg jag Into the Wild med några kompisar. Alltså fy attan. Love at first sight. Det är en underbar, underbar, gripande, känslosam, irriterande, underbar, glad, sorglig, fin historia om en kille som tröttnar på all materialism och pengagirighet i detta ruttna samhälle och drar till Alaska för att leva av naturen. Ensam. Mitt i vintern. Man får följa resan till Alaska, livet i Alaska och lite sånt.

Det är en ganska tung film. Så mitt i all tyngd så kommer den här scenen. Så härlig! Man blir så glad! Jag vill också traska till Alaska (ser ni - rim!).

2 Kor. 4:8-9

Alltid är jag ansatt men inte kringränd,
rådvill men inte rådlös,
förföljd men inte övergiven,
slagen till marken men inte förlorad.

If you can dream it, you can be it?!

Tar mig en sväng i på Aftonbladet. Läser ett par artiklar om Idol, programmet jag börjat älska att hata. Fy på mig. Det står i alla fall en del om "Andreas kupp". Han sjöng ju en låt (otroligt dålig och cheesy låt som jag enbart hånade föraktfullt åt). Den låten var tydligen från en musikal han har gjort och en pr-byrå har räknat ut att de tre minuterna som han sjöng var värda 1,2 miljoner. SJUKT!

Så här skriver en journalist från AB om det hela:

"Man måste ändå älska Andreas Carlsson. Mannen som gav skamlösheten ett solariegräddat ansikte. Finns det en produkt att kränga, en spänn att tjäna så är han där och bökar som en yster tryffelhund. Reklamnumret för hans egen musikal tar alla priser.

Nu väntar jag mig inget mindre än att han läser högt ur sin nya bok strax innan vinnaren koras i Globen på fredag.

Det vore inte ett dugg mer orimligt än det gycklarspektakel han visade upp i går."


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/idol2010/article8224574.ab
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/idol2010/article8224570.ab


Bra eller anus?

Nu kommer jag skriva om familjen Schuterman. Mamma Nathalie Schuterman driver en affär (och klädmärke va?) i Stockholm. En ruskigt fancy en. Om n har sett Solsidan så är det den affären som har rea när hon den blonda tjejen bryter ihop när sonen blir sjuk och hon kanske inte kan gå på rean. Riktigt kul!

För att återgå till ämnet. Nathalie Schuterman har en dotter vid namn Chloe som är 12 år. Hon är extreeemt modeintresserad och perfekt och vuxen. Hon var med sin moder på Förkväll i TV4 för ett tag sedan och i hela den vevan blev det en liten debatt om hur pass vettigt det är att en tolvårig tjej är så vuxen och ordentlig. De som ansåg at det var problematiskt menade att barn på nåt sätt ska vara vilda och smutsiga, något som inte går när man traskar runt i schweindyra märkesskor. Att det liksom påverkar hennes framtida (och nutida?) liv negativt. 

Den här tjejen har nu startat en blogg. Kolla själva! Läs och titta på hennes outfits. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om allt det här. Det lutar nog dock åt motståndarhållet. Barn ska liksom få vara barn. Men vad definierar barn? Smuts och dåligt bordsskick? 

Vad har ni att säga? Bra eller anus?

http://chloeschuterman.chic.se/

I'll eat you up!FLugan är på. Nu kör vi decembermys på Omberg!

Och bara för att tjata lite: Ke$ha – Cannibal Den är ju så bra!

Angående det påstådda mörkret

Jag har tänkt på en sak. Det sägs hela tiden att vintern är så jobbig därför att den är så mörk. Nu senast såg jag en artikel på Aftonbladet som handlade om hur man skulle orka träna trots mörkret.

Men vinter för mig är allt annat än mörker. Ja, solen skiner ju inte lika länge men vadå? Nu när det är så mycket snö ute blir ju allt ljust ändå! Och fint. Och mysigt. Lite bomullsaktigt.. Jag älskar det. Det är så stilrent (brist på bättre ord) och friskt!

Och idag tog jag mig en springtur. "Trots mörkret".

Hej och håVa fint att det syns så bra. Jag skulle bara säga att jag ska upp 05.50. På en freakin' lördag. Tvättstuga ftw.

Jag är bitter

Jag är bitter på allt som har med Idol att göra. Jag är bitter på att Linnea har åkt ut. Jag är bitter på juryn. Jag är bitter på herr Jihde. Jag är bitter på Jay. Jag är bitter på Olle. Jag är bitter på att den bästa som finns kvar av de tävlande är Minnah. Jag är bitter på kameramännen. Jag är bitter på scenen. Jag är bitter på inslagen. Jag är bitter på hypen. Jag är bitter på att de säger att Idol är Sveriges största musiktävling när det faktiskt är Melodifestivalen som är Sveriges största musiktävling. Jag är bitter på att jag är så svag för lite rök och blåst. Jag är bitter på att vara så billig. Jag är bitter på att jag inte kan sluta titta.

Christmas lights


Othello är inte min grej. Alls.


Jag kommer förfölja dig tills du blir min

Linda Bengtzing. Man blir ju så underbart glad! Vilken kvinna! Vilken musik! Vilket drag! Hur svårt kan det va kan vara en av tidernas bästa låtar. Jo, ni hörde. Så bra är den!

*stare you down*

Läser på Politikerbloggen om Peter Eriksson och Miljöpartiet som vill ha en ordentlig debatt i Riksdagen om hur tågkaoset kunnat bli så stort och vad man ska göra åt det. Så fint att även politiker börjar inse att läget inte håller. Och tacka vet jag Miljöpartiet. Undrar hur tågtrafiken skulle ha sett ut om de hade haft makten? Liksom, vilket annat parti vill satsa på tågen så mycket som MP? Just ja - inget!

Miljöpartiet for the win.

Det var bara det jag skulle säga. Natti!

<3 <3 <3

VAD ÄR DET JAG SER!?!?!?!?! DEN 29/11 FICK JAG BESÖKSREKORD!

HELA 43 (FYRTIOTRE!!) MÄNNISKOR HAR TAGIT SIG EN TITT HÄR!

PUSS PÅ ER!

Varning för hetsig Alexander

Ja. Första december är här. Julkalendern har anlänt. Och efter massa år av bajskalendrar så drar jag en lättnadens suck och konstaterar att årets julkalender faktiskt är ganska... bra! Den var liksom lite smårolig. Eller ja. Föräldrarna var roliga men barnen var bara konstiga. Framför allt mamman tycker jag är härlig! Pappan lider jag med. Sonen stör jag mig på. Dottern pallar jag inte. 

Och nu när jag tänker på det så är familjen faktiskt ganska stötande. Hur mycket mer kärnfamilj kan det bli? Pappa, mamma, två barn. Det är ju sjukt! De har ju nästan (hehe) hund också! Och till råga på allt så är det modern som stressar på jobbet, ställer upp för allt och alla där, stressar till affären för att handla till familjen, stressar hem och får styra upp saker. Pappan däremot jobbar lite.. knackar dörr och går och klagar hos chefen. Och vad gör han mer? Jo, bestämmer att hela familjen ska flytta! Utan att prata med familjen eller frugan om det. Varför är det nödvändigt liksom? Han är ju man - då får man ju bete sig som att man är the only guy in the world! (För den intresserade: nu sitter jag och känner mig lite andfådd och röd i fejjan. Så upprörd blir jag!)

Nä, nu tar vi och lugnar ner oss. Kanske är det inte så allvarligt.. Den var ju faktiskt lite rolig. Men borde man inte kunna göra familjen lite mer... Ja, ni vet? SVT:ig. Som att man faktiskt har tänkt lite på vad man visar.

RSS 2.0