Jag kan ju alltid umgås med Photo Booth








Me and all my bitching

Idag är det tisdag. Tisdagar är bra dagar! Då kan man längta efter Desperate Housewives och Cougar Town utan att känna att det dröjer allt för många timmar tills det sänds. En hoppfull dag, liksom. Men så slog jag upp tv-tidningen i förmiddags bara för att kolla om det var något jag skulle missa ikväll. Upptäcker till min fasa att det varken visas några desperata hemmafruar eller vinpimplande pumor ikväll. Det är helt tomt. Eller ja, det är ju andar program men ändå.

Så vad brukar en vänlig människa som inte är tv-beroende göra tisdagskvällar? Jag känner mig lite vilsen.

Veckans Babe, v. 48

Hörreni, det här var jättesvårt. För det första var det svårt att komma på folk man faktiskt tyckte var värda detta. Sedan blev det svårt för att det fanns så otroligt många som var så otroligt bra på så otroligt många olika saker och på så otroligt många olika sätt. Men hela grejen med Veckans Babe är att det är ju att det är någon som gjort något speciellt under veckan. Det ska liksom vara aktuellt. Så jag får försöka vara professionell och konsekvent. Och ja. Det har jag svårt för.

Men. Vid närmare eftertanke så finns det en person som jag tycker har utmärkt sig. Mycket och intensivt. En person som är duktig och samtidigt ödmjuk. Cool, tuff och samtidigt sårbar och öm. Hon (jepp, det är en hona) är sig själv och uppmanar resten av världsmedborgarna att vara det samma - sig själva. Vilket är så otroligt svårt och utmanande och jobbigt. Men så himla skönt. Och att tänka på henne gör det unset lättare att streta emot strömmen. Hon är dessutom genusmedveten = pluspoäng hos mig :)

Damer och herrar. Veckans Babe är Robyn.



PRESSMEDDELANDE

Snart, snart, snart slår klockan 20.00 = Top Model. Efter det har jag en timme på mig att leta fram en Veckans Babe. That's right - vi kör på det! Varje måndag kommer alltså en människa få äran och rätten att kalla sig för Veckans Babe! Och självklart får ni vara med och nominera personer ni tycker är värda denna åtråvärda titel. Bring it on!

Men låt oss backa några meningar. Har jag en timme på efter Top Model? Vadå liksom, Våra vänners liv börjar ju precis när Top Model slutar?! Jo, visst. Men jag började se VVL (bästa förkortningen ever?) på SVT Play och nu har jag extremt svårt att se mig titta på det någon annan stans än på datorn. Det blir liksom lite mer cosy där. Fast egentligen vet jag ju inte om programmet släpps 22.00 på SVT Play eller om det släpps tidigare? Men who cares? 22.00 it is!

Och stay tuned - snart ploppar det upp en Babe här!

Klockan

är 14.34 och jag har knappt gått ut från mitt rum. Lite hungrig och lite äcklig. Borde sanera mig. Och äta. Men men. Istället läser jag krönikor på Aftonbladet och funderar på om jag skulle dela in alla inlägg i kategorier. Det skulle vara ett dunderjobb. Det känns som att jag har skrivit en hel del. Vi kan ju ta det steg för steg.

Och mitt i allt funderar jag på att härma Eva & Adam-Evas brorsa (som nu spelar i Våra vänners liv. Typ världens bästa serie?) och Fredrik Virtanen och införa "Veckans Babe". Kanske inte så sexistisk utan mer en person som borde exponeras för människor lite mer. Vi får se. Fast idag är det ju måndag och en ypperlig dag för att börja något nytt. Som sagt, vi får se vad som händer.

Nu ska jag ner och äta.

PS. I love you



Jag ser mig som en person som gråter ganska ofta. En känslomänniska av klass liksom. Men jag vet inte om det stämmer riktigt. Inte det om gråten i alla fall.

På senare tid har jag velat gråta men inte riktigt kunnat. Som kompensation brukar jag gå promenader i minusgrader och inte blinka på ett tag. Ni vet så att ögonen tåras. Och sedan får man leka skådis. Men det funkar ju inte i längden. Det är ju inte samma sak som att gråta på riktigt.

För någon kväll sedan så kom denna gråtlängtan. Varpå jag tar upp filmen PS. I love you till mitt rum. Den brukar ju alltid öppna kanalerna. Men så såg jag den inte av någon anledning.

Men vet ni vad? Det gjorde jag inatt/gör nu. Har den på i bakgrunden och skriver. Och jag har gråtit. Mycket och intensivt. För mig själv. I mörker. Mitt i natten. Och nu känns allting så lugnt. Gråt brukar ju ge den känslan. Lugn och nån slags harmoni. Det är så skönt.

Nu ska jag sova. Väldigt gott.

Jul på Liseberg








Coola grejer

Jenny har klagat på att det uppdateras för sällan här. Så här kommer ett inlägg om absolut inget alls nästan. 

Jag lyssnar på The Knife och går igenom bilderna från Göteborg. Coola grejer! Göteborg behöver ju ingen förklaring till coolheten men för den som inte har hört nåt om The Knife:

En grupp bestående av två svenska syskon. Ganska elektronisk och synthig (stavning?) pop. COOOOOOLT!



Den som väntar på nåt gott...

Ja, helgen. Den mest aktiva på år och dagar. Eller iaf på några månader. KUL! Info, kommer.

Hjääärtaaaa mitt liiiv

Kvällen: så underbar. Bara sådär. Underbar. Träffade på Karin. Partajade med världens kanske bästa människor. Träffade på en gammal Folkunga-lärare på McDonalds. Kom hem alldeles för sent. Funderar över hur pigg jag kommer vara på Göteborg och Jul på Liseberg om två timmar när klockan ringer. Men whatever liksom. Så himla värt att vara uppe!

Tack Gud för idag. Skulle vara skönt om du kunde göra nåt åt mina stämband tills morgonen. Tack på förhand. :)

Revolutionary road

- Maybe we are just as crazy as he is?
- If being crazy means living life as if it matters, then I don't care if we are completely insane. Do you?
- No.

Pick up the pieces and move on

Det här går inte. Jag kan liksom inte ignorera det, det går bara inte. Det är för stort.

Robyn – Body Talk pt.3

Vi kör på!

Ni har kanske märkt att det har blivit lite mycket musik på senaste tiden. Hoppas ni står ut. Här kommer, like it or not, ett till tips. Allas vår favorit Ke$ha har gjort en ny (?) låt. Jag gillart.

Ke$ha – Cannibal

I love you
I warned you


Ångest?

Idag är det en månad kvar till julafton. Kära nån!

Jag bölar snart

Klockan är alldeles, alldeles för sent. Jag sitter och lyssnar på en låt om och om igen. Och en gång till.

Så ömt, naket, enkelt och otroligt otroligt gripande.

"Thought about leaving just to let you know that I am not for granted
Guess I am for granted"

Hello Saferide – RE: Always on my mind

Woho!



Shit, vilken kille!
Michael Bublé – Haven't Met You Yet

Men suck.

UnderbaraClara. Hon är 24. Lyckad bloggare, journalist, fotograf, gift och väntar barn. 

Cimon från Paradise Hotel är 20. Mediemänniska, jobbar med tv och gud vet vad. Har upplevt lika mycket som jag kommer göra när jag dör.

Programledarna på P3. Är typ yngst i världen. Och programledare för P3. Och yngst i världen.

Alltså, man får ju ångest för mindre.

Pånyttfödd

Idag är en sådan där dag då jag känner mig ganska fräsch. Ny liksom. Jag har tagit en lång dusch. Tvättat håret. Jag har rakat mig (inte roligaste grejen och inte skönaste grejen men man känner sig iaf rätt fräsch). Känner mig snygg. Och nej, jag säger inte att jag är så värst snygg men jag känner mig som det. Och det är ju ändå det viktigaste.

Jag tror jag är kär


Min otroliga musiksmak



Jag är helt fast i den här låten! Kanske inte kvalitébetonad musik men däremot helt fantastiskt grym! Vilket beat, vilket tryck, vilken partystämning!

Jordin Sparks – S.O.S. (Let The Music Play)

Tack!

Karin, Karin, Karin. Denna fantastiska kvinna! Tänk vad en kväll kan bringa besvikelse och uttråkning (uttråkan? vad heter det?). Tänk vad en Karin kan tipsa om bra musik. Tänk vad en kväll kan bli trevlig!

Som belöning ger jag dig det bästa en bloggare kan ge en annan: http://gracekarry.blogg.se/

Och när ni ändå håller på: Eliza Doolittle – Eliza Doolittle

Gudrun, jag älskar dig!

Gick in på Fejsan för att checka om jag missat nåt stort. Det hade jag inte. Däremot känner jag en som tydligen satt bakom GUDRUN SCHYMAN på tåget. Jag som älskar Gudrun! I somras var jag sjukt nära att rösta på F! i valet men hittade inte deras valsedlar och fick panik så jag tog Miljöpartiet. Men vadå liksom, det är ju inte så himla pjåkigt det heller! Iaf, det skulle vara så kul att se henne IRL. Attan att man inte åker tåg oftare.

Aftonbladet

Det här är helt sjukt! (Ja, det är visserligen Aftonbladet så ta det med en nypa salt) Det finns en artikel om Tom Cruise och Katie Holmes äktenskapskontrakt (som är ca 100 sidor långt!!) som är chockerande på så himla många sätt:

  1. Tom lovade att göra Katie till en superstjärna (HAHA, you say what?)
  2. Hon ska "ge honom ett barn" i gengäld (sedan när är barn ett betalmedel?)
  3. I kontraktet står hur länge de måste hålla ihop. (De får alltså inte split up innan ett visst datum. Crazy.)
  4. Katie får en bestämd summa fickpengar att köpa kläder för
  5. Katie får en bonus om hon öppet stödjer scientologerna
  6. Tom erbjöd Katie 37 miljoner om hon får ett andra barn. Katie krävde 73 miljoner och 37 om hon försöker och misslyckas. De kompromissade och landade på summan 64 miljoner, samt en bonus på 13 miljoner om hon blir gravid innan 2011.
Längre ned i artikeln står det att Katie är missnöjd med äktenskapet men inte får göra slut innan 2012. Vad sysslar de här människorna med?!

Jag vet

... tredje inlägget på fem minuter. Störig_kille_90 liksom. Men jag tänkte bara återkoppla till inlägget om vädrets mobbning. På vägen hem från IKEA påminde livet mig om att det faktiskt kan vara fint med regn ibland! Typ när man sitter i en bil och rutorna är prickiga och verkligheten utanför blir suddig. Fint!



Det där med att lägga in bilderna på datorn.

Det är så svårt! Men nu har jag gjort det igen.. För någon dag sedan var jag och diverse löst folk på Harry Potter ju. Innan dess hängde jag och Tamina (senare anslöt även syster yster) på stan och njöt av mörkret och ljuset.



I Linköping så har vi Vinterljus. Det har jag också nämnt tidigare. För den som är lite dum i huvudet eller bara glömt: det är konstnärer som skapar ljusgrejer. Typ som det här:



Först tanken: Jaha? Två stora ljuscylindrar? Fint... :S Sedan läste jag på en skylt att det var två golvlampor som skulle ge torget lite vardagsrumskänsla. Just ja, precis? Påminner det inte mer om två stora ljuscylindrar?

Och medan ni funderar: Ray Charles – Here We Go Again. En duett med Norah Jones. Fin tjej, det där!

Jag dör lite

Var på IKEA med Madelene. Såg en skylt om att en lussekatt och kaffe kostade nio (!) kronor varpå vi började springa (nåja) mot restaurangen. Så himla fin stund! Så underbart! IKEA <3

Men jag kan inte bestämma mig för vilken bild som är bäst.



Den här fina, suddiga bilden eller...



.. bilden när Madelene hånglar med lussekatten?

The bully

Jag bönar och ber om en paus. En förändring, avbrott, vad som helst! Men inte blir jag lyssnad på. Jag försöker med allt. Stirrar ledsamt, upprört och förtvivlat. Hjärtat vrålar av sorg. Jag blöder men blir ändå slagen. Gång på gång.
Jag blir ignorerad. Jag finns inte.

Jag hatar dig! Jä*la väder!

Proud Mary

"We need a big finish!"
"Maybe I could take my top off?"
"No, we need a good big finish!"



Haha, det här kan vara den roligaste scenen i hela Miss Secret Agent 2! Den som vet vilket språk klippet textats på får ett bonuspoäng!

Morgonens mysterium: frillan


Gör om, gör rätt?

Är så trött på så mycket. Kan man inte fixa till en egen värld? Leka Gud, liksom. Mina små människor kan fetglömma en fri vilja. Annars finns det ju en risk att det blir idioter av hela högen.

Konst



The deathly hallows



Har nu sett Harry Potter 7, part 1. Känns lite obligatoriskt att recensera den. Men det mesta är frågetecken, jag vill veta så mycket detaljer från boken! Men den var bra! Riktigt engagerande och spännande. Förutom när Ron började slajma för Hermione. Sedan när har HP blivit en såpa, liksom? Men förutom dessa hemska 5 minuter - bra film!

Det här är jul



Och lite Jonathan Johansson – Aldrig ensam. Och en släng av Jonathan Johansson – Psalm noll noll. Tack o hej.

Eh, jaha?

Jag tror inte att min kropp orkar åka till London. Den reagerar med kvävningssymtom. Jag läste precis hela mejlet jag fick från den eventuella familjen och jag får nån blandning av magknip samtidigt som halsen tjocknar ihop och vägrar låta mig andas.

Det är inte första gången detta händer. Det kan även inträffa när jag får maffiga julkänslor. Eller tänker på att jag har biljetter till Melodifestivalfinalen! Nu när jag tänker efter påminner det kanske lite om panikångestattacker? Fast en positiv en attack i sådana fall!

Livet är rätt bra ändå


London lever

Har väntat på att höra något från London lite mer än en vecka nu. Så idag fick jag äntligen ett livsbesked! Ett mega-supermejl om allt i deras liv. Vågar jag anta utmaningen? (Eller ja, det är ju långt ifrån klart alltihop men ändå. Wohoo!)

Det här kommer bli, Alexander. Så himla bra!

(Jag har däremot inget svar på varför jag skriver detta klockan 02.12. Milda Matilda!)

Vintern *lycklig suck*



Nu är allting blaskigt och plusgradigt. Men varför hänga läpp över det? Vintern har ju så enormt mycket mer att erbjuda! Typ skitfina himlar.

Kick Ass och regler

Har längtat efter nya Lovefilmfilmer* hela helgen. Klockan ett, ungefär, kommer postgubben och dumpar filmerna i vår brevlåda. Ett lyckans ögonblick. 

Därför är det svårt att förstå varför jag helt glömt bort detta klockslag idag. Typ vid fem så kommer jag på att ingen har hämtat posten och kastar mig ut, nåja, för att hämta detta röda, lilla kuvert. Så nu har jag sett på Kick Ass för andar gången i mitt liv. Mer kommer det bli, var så säker. Så himla fantastiskt underbar film. Och ett soundtrack som kick ass! Hihi.

Nu tar vi en titt på Top Model och därefter Våra vänners liv. Deal?


* Jag vet inte om ni har tänkt på det men jag tenderar att medvetet bryta mot skriftens regler. Så att säga. Men till exempel: skulle jag gjort som tidigare så skulle jag skrivit Lovefilm-filmerna. Och det är ju inte rätt och riktigt. Det ska ju vara Lovefilmfilmerna. Så nu ska jag försöka inleda en ny era. En era präglad av korrekt skriftspråk. Det ni!

Man har så kul man gör sig



Läs och bli förbannade. Och emigrera.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=234438

Ja men vaddå? Jag kanske har brist på inspiration?

4 TV-program jag ser:
1. Desperate Housewives
2. Grey's
3. Cougar Town
4. Top Model
(5. Jag vill även nämna ett aningen mer intellektuellt program: Våra vänners liv. Hett tips!)

4 saker jag gjort idag:
1. Fått ångest av den här frågan
2. Suttit vid datorn
3. Suttit vid TV:n
4. Kännt mig snygg i håret

4 saker jag längtar efter:
1. London
2. Mitt liv som 30-åring när jag har utbildning, jobb, familj och kanske barn. Och himla mysigt hem.
3. Pengar
4. World peace?

4 saker på önskelistan:

1. Längre hår som tillåter en redigt härlig frisyr
2. Ett eget hem
3. Självkänsla made in hell. Eller ja, en hejdundrandes självkänsla.
4. Vett att lägga mig på rätt sida tolvslaget

Med andedräkt som doftar julmust



Här sitter jag och sjunger i en tröja så ingen ska höra. Bra idé!

P!nk – Greatest Hits...So Far!!!

En liten tanke

Varför var det så länge sedan som jag såg Annas eviga? Jag verkar ha missat en hel hög med spännande samtal!

Mens?



Morgonen: väldigt, på gränsen till extremt, sorglig. Framtidstom och eländig.
Förmiddag: väldigt mysig och gladlynt. Härlig faktiskt!

Kan det bero på:
James Blunt – Stay The Night
Melissa Horn – Sen en tid tillbaka
Ella Fitzgerald – Have Yourself A Merry Little Christmas

You tell me!

Facebook?

Tar mig en titt på vad som har hänt i Facebookvärlden efter min veckolånga bojkott. Känner mig som en främling. Vad var grejen med det hela? Någon som vet? Någon?

Sen en tid tillbaka

Sen en tid tillbaka har jag varit trött 
Försökt att vara allt på samma gång 
Så mycket man kan göra och borde och vill 
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom 
Och försökt att hitta spår som leder rätt 
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan 
Och mitt i allt så ska man vara sann 

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler 
Och samlat damm på min gitarr 
För allting jag skriver blir ändå för kort 
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort 

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst 
Och försökt att känna efter hur det känns 
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van 
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag 
Och försökt att vara nån till lags 
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där 
Och snart har man glömt vem man är 

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler 
Och samlat damm på min gitarr 
För allting jag skriver det blir ändå för kort 
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort 

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär 
Och insett att jag måste börja om 
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där 
Men snart ska jag hitta den jag är 

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder 
Och samlat damm på min gitarr 
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort 
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort 

Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler 
Och samlat damm på min gitarr 
För allting jag skriver det blir ändå för kort 
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort 
Har jag förmågan att glömma bort

- Melissa Horn

Min Youtube-resa fortsätter...

Läser en kommentar på ett klipp om Sverigedemokraterna:

"Lite som Super-Man filmen från 1978, när Super-Mans pappa varnar folket på krypton om att planeten är i stor fara och kan förintas. Ingen trodde på honom och han blev kallad hycklare och lögnare. Tillslut så förintades planeten och alla dog. Ungefär så är det i Sverige idag. Sverigedemokraterna ser hotet från Islam men majoriteten av svenskarna kallar dem rasister och "främlingsfientliga".

Islam har absorberat alla länder och civilisationer som dem har invandrat till och infört Sharia lagar..."

Jag tycker att det är spännande. Lite korkat men ändå lite roligt liksom. Det är ju nästan stand up-material!


Hmm?

Tittar på Youtube. Ser på intervjuer med Nour el-Refai som pratar om feminism. Läser kommentarer. Som till exempel:

"Jag fattar inte varför Feminister envisas med att bilda par och skaffa barn med oss MÄN?!!!!????

,

är vi män så oemotståndliga så ni MÅSTE ha en MAN till varje pris???

.

jag menar se er omkring! fan minst 75% av alla dessa feministtjejer skaffar förr eller senare barn med en man !

.

VARFÖR?? varför skaffar ni feministtjejer inte barn med varandra istället??!?!?!

.

ett mysteium! är ni må hända fast i "heteronormen" ? kan det vara så ? =D"

Jag vet inte vad den glada gubben i slutet betyder. Är människan ironisk? Men när man läser en del så ser man att det faktiskt finns folk som har jätteproblem med feminism och feminister. Och kanske sig själva.

Hur kul är det att leva på samma jordklot som dessa, liksom? Palla.



Livet har ju sina ups and downs



Här sitter jag och tittar på Morgonsoffan-klipp på Youtube. Och längtar efter mina Fisherman's Friend som ligger på skrivbordet. Men jag sitter ju så skönt i sängen! Äh, vi ringer Madelene. Hon kanske kan hämta dem!

Alexander läser DN och kommenterar:

  • Snövädret stör vägtrafiken - ja, det brukar ju snöa på vintrarna. Surprise?
  • Aung San Suu Kyi frisläpps av militärjuntan - inte en dag för tidigt. Mänskliga rättigheter är kanske värt en chans? Det kanske till och med för något positivt med sig?!
  • Män på möhippor? - Magdalena Ribbing har en frågelåda där hon fick en fråga om män var välkomna på möhippor. Hennes svar var nej. Hon fick 400 arga kommentarer. Och jag suckar över att världen inte kommit längre. Kan man inte få välja själv?
  • Vattenfall satsar på kärnkraft - för ett tag sedan kom det fram att Vattenfall har hållt på med kolverk i Tyskland. Nu planerar de att öka kärnkraften. Självklart tycker jag att det är en puckad tanke men mest av allt undrar jag varför de heter Vattenfall om de inte vill hålla på med vatten?
  • Polisen dumpade fyllo på kommunens reception - det här är ju otroligt komiskt! Polisen har en kvinna i fyllecell, dagen efter åker de med henne till kommunen och dumpar henne i receptionen. What?
  • Indien med i säkerhetsrådet? - FN:s säkerhetsråd har fem permanenta medlemmar, de första länderna som gick med i FN. Dessa har vetorätt i det som rör säkerhetsrådet. En bra grej eller? Nej. Nej, nej, nej. Hur speglar det dagens situation i världen? Just ja, det gör inte det. Gör om, gör rätt.

Jag är på så fruktansvärt bra humör!

Vilken dag! SNÖ! Dagen började med te och mackor - dundersuccé! Madelene var hemma och gjorde lunch. Wok idag igen - dundersuccé! Till maten såg vi The Holiday - dundersuccé! Jag röjde upp i köket = känna sig användbar och duktig - dundersuccé!



Och gissa vad jag har gjort mer! Ett "uppdrag"! Blev så himla bra, är så himla nöjd! Det var visserligen inte ett regelrätt uppdrag, det tog kanske fem, tio minuter att göra det. Men ändå! Vilket resultat! 



Jag har hängt upp gamla äpplen åt fåglarna. Visst är det fint! Tanken är att det ska vara ett helt gäng. Tänk er en julgran. Vi får se vad resten av familjen säger...



Den här dagen är enbart kärlek!

Och nu kom det tillbaka.

(Anknytan till förra inlägget)

Ibland är bloggen bara, endast, uteslutande destruktiv. Jag försöker ropa efter lite bekräftlese och allt jag får tillbaka är tystnad. Inte den roligaste känslan. Ta inte det här som värsta kritiken nu. Jag är bara så glad att jag fått konkretisera lite känslor.

För det är precis som Linda Bengtzing sjunger.
SE MIG, HÖR MIG, RÖR MIG! HUR SVÅRT KAN DET VA?

(men seriöst. rubrik? lägg ner)

Hej kära du. Tack för att du läser.

Nu känner jag att det är saker som vill ut och jag är ju inte den som är den. Jag lovar inte att det blir bra det här men sedan när har det hindrat mig?

  • Karin skrev lite om att vilja spy varpå jag upptäckte att det är så sjukt analyserbart. Så här kommer en liten analys. Eller ja, det är ingen analys utan mer tankar.
    Att må illa är ju typ det värsta jag kan råka ut för. Det och huvudvärk. Men ni vet när man mår sådär jätteilla och man bara ber om att få spy ut allt och bli av med skiten. Det är lite så jag känner ibland. Inte att jag mår illa utan att det är något inuti som inte känns bra. Känns ömt och tomt och hårt och mörkt. Och jag vill bli av med allt men att kroppen inte är redo än. Jag kände bara igen mig i den väntan.

Jaha. Nu har allt som skulle ut försvunnit utan att jag märkte det. Och inte blev det några ord av det. Aja.

AND O-M-G

Jag har skickat iväg ett mejl till den potentiella familjen (ja, jag vet. Jag jobbar sakta men säkert!)

(Angående Facebookbojkotten: det började lätt som en plätt men blir allt mer som en pannkaka. Hehe.)

Hej

Det känns som att jag sjunger inför en tom arena.

Vad vill ni?
Vad vil jag?

SÖKES: hjälp

För någon dag sedan skrev jag om filmen Julie/Julia. Mycket bra film! Men för att komma till poängen - Julie bryter ihop. Och jag bryter på ihop på ett liknande sätt.

Hon har liksom en blogg där hon ska laga alla recept från en kokbok skriven av en Julia. Typ 500 recept på 365 dagar. Och jag har ju en blogg och tänkte göra sju uppdrag (oklart vad det betyder dock) på sju dagar. A.k.a. min Facebook-bojkott.

Jag har hittills gjort två uppdrag och nu känner jag att fantasin börjar tryta. Jag behöver ca fem uppdrag till.

Please, help me!

Gossip


Wohooo



Här hänger jag. Hetstittar på Rebecca & Fiona på SVTPlay.
Funderar på att göra något åt det stinkande bananskalet bredvid.

Rebecca & Fiona
http://svtplay.se/t/140729/rebecca_och_fiona

Woops, det var nära!

... att jag beblandade mig med Facebook. Men UnderbaraClara* har skrivit ett så fint och mysigt inlägg på sin blogg! Och man kan ju klicka på en Facebook-gilla-knapp där, så att halva världen ser att jag gillar UnderbaraClara.

Och nu vet ni ju inte vilket inlägg jag menar. HUUUUR ska vi lösa det här utan Facebook? Jo, vi skulle ju kunna länka här? Det gör vi!

http://www.underbaraclara.nu/186336/2010/11/05/fonstertittare/

Och jag måste lära mig att länka fint. First thing tomorrow!

En händelsernas dag

Idag har det varit ganska mycket. Mycket tankeverksamhet i alla fall.



Vi är på väg att köpa en ny dator. Mor och far är inställda på en PC, jag och Madelene är inställda på en iMac. Jag och Madelene kommer att vinna men kampen dit är lite slitsam. Det är mycket övertalan och argument. Ganska roligt faktiskt. Jag kanske skulle bli Mac-säljare? Eller beslutsfattare av något slag. Nja, kanske inte. 



Sedan kom vi hem och Madelene och jag tog en promenad till Trädgårdsföreningen för att ta lite kort på Vinterljus (för den icke insatte: Vinterljus är en grej som kommunen fixar varje vinter. Några konstnärer får skapa lite konstverk av ljus or what to call it som sedan placeras ut runt om i staden.)



Och jag måste säga att jag faktiskt är lite stolt över mig själv. Dels för att jag märker att jag inte har något stort behov av Facebook och dels för att jag, tro't eller ej, lyckas ta några fina foton!



Jag vet att jag sa att jag skulle mejla the English mum men jag har inte gjort det. Det får bli *host* imorgon.
Over and out! (Eller som Idol-Geir säger: ['schä:rlek]. Va skönt att han åkte ur!)


Uppdrag: äppelmos

Ni vet min bojkott av Facebook och dess röviga grundare? Jag har ju bestämt mig för att en gång för alla bevisa att man kan leva ett helt okej liv utan detta satans verk (okej, liten överdrift). Och det gör jag genom att varje dag göra något jag inte brukar göra. En aktivitet som varar minst en timme. Idag stod äppelmos på schemat.

Jag och min kära följeslagare samt syster tog oss hela vägen till Lambohov, where I was born and raised. Fina minnen. Nästan lite vemodigt.



I alla fall. I Lambohov finns det en äppellund där kommunen (?) har planterat en hel mängd äppelträd. Dit åkte vi och plockade äpplen och klättrade i träd. Ganska oväntat roligt. Att klättra i träd är något man borde göra oftare. Och återigen är jag på väg bort från poängen. Sorry.



Vi plockade äpplen, klättrade i träd, cyklade runt i Lambohov för att minnas och åkte till sist hem. Några timmar senare, närmare bestämt kvart i åtta så lade jag några skalade och klyftade (nytt ord?) i en kastrull och påbörjade processen. En nästan halvtimme senare var den klar. Alexanders alldeles egna, hemgjorda, jättegoda äppelmos. På riktigt alltså, det blev en riktigt bulls eye!

Nu säger jag godnatt. Imorgon ska jag mejla London.

En helt vanlig torsdag

Jag sitter och tittar (och njuter) av filmen Julie/Julia. En helt magnifik film. Väldigt livsglad, härlig, DELIKAT (you heard me!).
Klockan närmar sig elva.
Hemtelefonen ringer och jag börjar tänka på vem det är som har dött och hur mycket jag inte vill ta emot ett dödsbud. Som tur är det bara Tamina som håller på och bokar biljetter till Harry Potter. Japp, nu har vi bokat biljetter till premiären (tror jag). Ska hämta ut dem imorgon.

Har det hänt något annat idag? Well, jag fick ett sms av en londonsk mamma. Håll tummarna och dra mig till flyget om jag bangar.

Hm.

Idag är den första dagen av min veckolånga bojkott av Mark Zuckerberg och hans avkomma Facebook. Så för att bevisa för mig själv att man kan göra annat än att sitta vid Facebook ska jag göra något speciellt under en timme de följande sju dagarna. Det här kan bli spännande!

Idag tror jag att jag ska göra eget äppelmos. Frågan är om jag ska plocka egna äpplen eller om jag ska köpa. Att plocka tar längre tid och kräver en cykeltur. Däremot är det gratis. Jag återkommer.

Det här med att tvätta skittidigt

När klockan ringer 05.50 så kanske jag inte känner att jag tagit rätt beslut.
När jag är klar, cirkus 09.45, är jag desto säkrare. Det är skönt att ha det gjort. Och att ha en hel dag framför sig.

Hej.

Jag heter Alexander Bojestig och jag bojkottar Facebook. I en vecka, men ändå.

Jag var nyss på bio med en hel drös med kompisar och såg The Social Network, filmen om hur Facebook startades. Jag var inte särkskilt taggad innan mer än att det alltid är kul att gå på bio. När filmen väl var igång så tänkte jag mest på min Gott & Blandat-påse och att jag inte gillade hur godiset sätter sig mellan tänderna. Och hur jag skulle hålla påsen, huruvida jag skulle stoppa den i jackfickan eller hålla den tills filmen slutade. Eller var det bäst att bara lägga den på golvet?

Ni förstår. Filmen var  ointressant. Det handlade om en kille som inte får en tjej (eftersom han är en röv) och därför väljer att förnedra samtliga tjejer på hela Harvard. Som får en idé om en hemsida där man visar upp sig själv. Som är en röv mot sin enda vän bara för att han är starstruck av en annan röv (som dessutom knarkar. Tillsammans med bland annat minderåriga tjejer). Han är narcissistisk, dryg och elak. En röv.

Och jag känner mig smutsig som är med i hela den här grejen. Jag vågar inte tänka på hur många gånger jag loggar in på Facebook under en dag. Eller hur mycket jag tänker på Facebook. Jag äcklas av hela hypen.

Jag bojkottar den där skitsidan. Point et finit.

:O

DET ÄR HELT SJUKT!
Jag önskade att jag skulle bli överbjuden så jag slapp betala för något jag inte behöver och knappt vill ha.

Så blev överbliven.
Och revanschsugen och nära att bjuda över igen.

Nej, nu är det jag som tar bort mitt konto.
(Ska bara vänta lite först...)

Tradera

Jag blev medlem på Tradera igår. Bjöd några gånger på en polaroidkamera en det var nåt svin som bjöd över heeela tiden. Jag blev sur och loggade ut.

Idag loggade jag in igen. Upptäcker att det finns massor med dvd-boxar till försäljning. Hetsklickar på "Lägg ditt bud". Ångrar mig sekunden efter. Men men.. Det är ju alltid bra med julklappar :P

Borde jag ta bort mitt konto? Hmm, tål att funderas på.

IKEA i mitt hjärta

Att vara på IKEA är något väldigt speciellt. Jag känner mig så hemma och framtidspeppad när jag är där. Tänk att jag en dag kommer att ha ett jobb och en helt egen lägenhet och kunna köpa och göra vad jag vill i denna dära. Allt kommer vara från IKEA. Som tack för allt.

Gissa var ni hittar mig idag. Jag och Madelene kör en heldag på denna underbara plats och ska andas och inspireras och peppas och bli glada. Det här kommer bli en bra dag!

RSS 2.0