Bye, bye tonår

Om några timmar lämnar jag mina tonår. För gott. Ja, hur känns det? Inte så himla mycket faktiskt, det hela går ganska obemärkt förbi. Men själva tanken känns desto mer. Rätt så svindlande. Jag gillar inte riktigt tanken på avsked. Och detta avsked är ju ganska så... svårt att undvika. Liksom.

Men om vi blickar framåt då. Vad har jag kvar i livet? (Herregud, jag har typ levt en fjärdedel av mitt liv. Jag dör ju snart!) Jo, men typ, familj och barn, att hitta ett riktigt roligt jobb att svulla i, gå på massa konserter och andra kulturgrejer, träffa så sjukt många vänner, bli riktigt bra vän med många. Jag ska leva! Alltså, leva! Det lovar jag!

Härmed lovar jag att jag ska leva. LEVA!

Tvättstugeproblematik, del 2

Idag har jag tvättstuga igen. Tjihoo! 10.00-14.00 är tiden. Upptäckte 10.22 att klockan hade tickat på utan min tillåtelse... Men vadå, bättre sen än aldrig. Jag får dock säga att jag är väldigt effektiv när det väl gäller! Då ni!

Imorse tog jag mig en långpromenad runt omkring i mitt kära Eklandskap. (Det är nu jag får problem med alla adjektiv...) Jag vet inte hur jag ska förklara, men jag tog några bilder med mobilen så om ni håller utkik på Facebook så kommer ni få se på ett och annat. Nån gång... Och så väntar Malmö-bilderna på att få bli upplagda...

Hela dan, varje dag

Först en tanke: vad gör typ tio paprikor och miljoner tomater i kylen?Sedan en vinst: Madelene har börjat spela Bloons Tower Defence också!Till sist en låt: Ison & Fille – Hela Dan Varje Dag - Feat. Sabo

Au pair, steg 4

Jag har tänkt (jag lovar ingenting) traska till Polisen och hämta en blankett om min otroligt gedigna brottshistoria. Och så passar vi på och går förbi kyrkan och dumpar alla utvärderingar från förra årets Följ Mig-konferens. Jag har till och med tittat efter vårdcentraler som ger intyg för au pair-resor. Tanke: VARFÖR MÅSTE ALLT KOSTA SKJORTAN? Det kostar minst 800 kronor för att få en stämpel om att jag är frisk :@

Ja, jag kaller på dig!

Jag är liksom fast i en återvändsgränd och utan möjlighet att vända. Eller? Nej, jag vet inte. Äh.

Fröken NorlinHon är så himla cool!

Jag får inget gjort. Whatsoever.En söndag

(Jag hatar att komma på rubriker)

Idag är jag på ett sånt fruktansvärt mysigt humör. Jag har läst Jonas Gardells bok Jenny halva dagen (vilken författare!) och andra halvan har jag halvsovit i min lilla soffa och lyssnat på Michael Bublé. Jag är nöjd. Väldigt nöjd!

Another fredag goes by

Ikväll (är det natt än?) tar jag och stänger av datorn och allt vad en erbjuder. Jag tar en bok och lägger mig och läser. Ikväll lever-jag-i-nuet, är fin och au naturell. Jag luktar svett.

..

Idag är livet påtagligt. Mitt eget ställs i så lustig proportion till andras. Människor i ens indirekta närhet dör, andra strävar framåt. Jag har varit på samma ställe så länge att jag vuxit fast.

Little birdDet är höst. Jag gör äppelpaj. Lyssnar på musik och tänker på livet.

The byxor of Manchester

Äntligen äger jag ett par manchesterbyxor! Glad och nöjd är vad jag är. Trots att gylfen är halvtrasig och jag har ont i huvudet.Parkernas stad

Nu har ytterligare fem dagar av mitt liv spenderats i Malmö. Vilken stad! Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna skriva så att ni förstår hur fint det är där. Och vilka fina kompisar som kan hittas där.
Men för att redogöra vad vi hittade på:

Lördag: efter diverse småproblem så tog jag, Jenny och Kimberly tåget till Lund och gick till en klubb. Najs! 

Söndag: sovmorgon och kyrka. Jag tror att vi cyklade till Rosengård också. Najs!

Måndag: en dag på stan. Det fikades på en av alla tusen Espresso House, köptes parfym på Zara osv. osv.

Tisdag: KÖPENHAMN. Kanske resans höjdpunkt. Vilken otrolig chock jag fick när vi kom fram - Köpenhamn var ju jättevackert. Jag har alltid förknippat Danmark med öl och misslyckade människor. Tji fick jag. Hit kommer jag åka tillbaka!

Onsdag: Lunchbuffé på kinarestaurangen där Kimberly jobbar. Underbart gott och vansinnigt äckligt - jag och Jenny provade sushi för första och enda gången. Aldrig mer! På tåget hem så satt det en proper tjej som mumsade sushi och klagade på sin pojkvän ("Du lyssnar ju aldrig!"). Det luktade sushi i hela kupén och jag ville bara slänga ut allt genom fönstret. Men jag höll det inom mig.Fler bilder finns att beskåda på Facebook! Nu ska jag frossa i kladdkaka.

Oreisland

Inatt sov jag fyra timmar. Fyra, 4, timmar. Ja, det låter ju lite lite. Men jag kunde inte slita mig från det däringa ballongspelet :) 

15.12 går bussen från sjukan till resecentrum. 16.00 går tåget från Linköping till Malmö. Tjihoo, vad skoj jag kommer ha! Kvalitetstid med en Jenny och en Kimberly är aldrig, aldrig fel! Och så ska vi spana in dennadära kyrkan som ska va så spejsad! Det har kan bli riktigt bra!

Försök nu att ha det riktigt bra, så ses vi igen på onsdag!
Ja, förresten, ni skulle ju kunna lyssna lite Miley Cyrus! Jag vet att det är tacky och inte vad en cool (snart) 20-åring bör lyssna på. MEN DEN ÄR JU SÅ BRA! Miley Cyrus – Can't Be Tamed

Hej, jag heter Alexander...

... och jag är spelmissbrukare. Kanske. Jag får kolla upp reglerna kring det där.Bloons Tower Defence 4. Jag tror inte att det finns något som är bättre än att sitta med Spotify och ett spännande och utmanande parti ballongsmälleri. Inget. Ja, jag vet vad ni tänker nu... "Men kärlek, världsfred, skatteåterbäring, Gud, barnskratt och skuttande lamm då?"

Inget. 

p3 (Kvällens spellista... vill du ha kvalitetsmusik så klicka inte! Och nej, det är inte så mycket P3-musik.)

Godnatt!

Fredagsmys

Jo, visst blir det fredagsmys. I sängen! YEY!:/

Det här skulle ju bli en bra dag! Istället för glädje, fika, kompisar, livsnjuteri så känns allt nu bara stressigt. Utan att ha så mycket att vara stressad över.

En torsdagMamma hade sagt åt mig att börja tvätta klockan tio. Lydig som jag är så befann jag mig i tvättstugan 10.10. Tio minuter sen. Och då har någon tagit tvättiden och satt igång alla maskiner. WHAT??!! Jag blev förvirrad och irriterad och bokade tiden efter. Gick hem med den tunga, otympliga tvättkorgen. Gick senare ut igen med den tunga, otympliga tvättkorgen. OCH DERAS KLÄDER ÄR KVAR! Torkskåpet och torktumlaren är fulla med kläder. Jag lackar ur, slänger alla kläder i ett hörn och sätter igång med mitt.

Senare så kom mamma på att vi hade tvättiden imorgon och inte idag. Oops! Förlåt, kära granne.

Eftermiddagen tillbringades på Centrumkliniken (en väldigt förvirrande upplevelse) där jag och Jenny skulle ta hepatit A-vaccindos nummer två. Det var.. spännande. Nu kommer både hon och jag skonas från hepatit. (Hotet är visserligen inte överhängande. Men...) Ylva satt utanför Santinis och väntade på sitt fikasällskap, a.k.a. Alexander, och hade ont i fötterna. Vilken dag, vilken kväll!

Citat: Maria Wetterstrand

"- Om vi bygger höghastighetsbanor påstår några att "Då slår man sönder inrikesflyget i hela södra Sverige".

Det säger hon med antydan till ett litet fniss i ena mungipan. Tar ett kort och mjukt kliv framåt. Gör en mikropaus. För samman händerna framför bröstet och slår till:

- Det gör inget tycker vi."

http://corren.se/valet/?articleId=5353567&date=&menuids=

Hur kan man inte älska henne?


Göran "Clownen" Hägglund


Foto: Alexander Bojestig (Jag vet, jag är lika bra på paparazzibilder som Aftonbladet!)

På lördag åker jag till Malmöööö (YEEEY!!!!) Vilket innebär att jag inte kunde rösta på söndagen. Så därför tog jag mitt pick och pack (a.k.a. Jenny och Madelene) och traskade all the way till bibblan för att förtidsrösta. Och vem ser jag på stan om inte denne filur! *starstruck*

På väg mot Willy:s

Jag och pappa åkte till Willy:s för att handla. På vägen så åkte vi förbi Engelska skolan som var fylld med brandbilar och poliser.

Don't drink and drive.
Vilka minnen!

Tidernas gåshudDet här är så himla stort! Jag dör, jag dör, jag dör

Gonna be okay

Resten av huset sover. Alexander sitter med hörlurarna och partar tillsammans med Lady Gaga! Tjihoooooo!!Aha!

Det var som jag alltid trott.

Gamla människor är onda.
Unga människor är goda.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/aldre-gillar-daliga-nyheter-om-yngre-1.1162105

Rue Royale

På Frizon så gick jag (såklart) på en hel del konserter. Men ingen konsert etsade sig fast på mitt minne så som konserten med Rue Royale. Efteråt så köpte jag alla skivor de gjort och blev 150 kronor fattigare. Ett mycket bra köp! 

Nu efter Frizon så lyssnas det mycket på dem och de har något som gör dem så speciella. Det ligger nåt väldigt vilsamt och betraktande över deras låtar. Jag älskar det, jag älskar dem.


En måndag (är det va?)

Idag tänkte jag ha en fixande dag. Eller ja, jag ska bara fixa en sak. Biblioteket. Asså, jag ska inte fixa biblioteket men jag måste lämna tillbaka böcker. Och låna! Och om femtiofem minuter ska jag befinna mig på universitetet för att träffa finfina människor. Jag som fortfarande ligger i sängen.

Och just ja. Jag hade tänkt dit. Hinner jag? Orkar jag?

Det här blev ingen rolig kväll

Jag och Madelene var ensamma hemma ikväll. Party party. Vi gjorde våfflor (för många, jag vill inte äta på hela nästa vecka). Förutom våfflorna så såg vi på Notting Hill. Så himla fin film. Och så himla deppig jag blev efteråt. Hur mycket mer påmind om sin ensamhet kan bli? Så...

Herr Birro sa i en intervju att han var stämd i moll. Det är han och jag då. I alla fall ikväll. Igen.

SöndagVar i kyrkan. Det är så himla mysigt att halvsova till predikan! Ba så ni vet. Och så fick jag tillbaka våffeljärnet som har varit på vift i typ ett år. Undrar vad det blir för mat ikväll? :)

Och så sjunger Tove. Hon är typ bäst.

Tove Styrke – Million Pieces

(Och ja, Madelene pluggar körkortsteori. Och nej, jag är fortfarande inte intresserad)

*

Min deo är slut. Verkligen slut. Tom. Så idag är det jag som pallrar mig ner mot staden för att konsumera! Har jag tur så lyckas jag lura med mig Madelene.

Min bästa vän

Denna fiskares vän är inte bara fiskares vän utan även min vän! Jag köpte den lagom till Torpkonferensen där den förgyllde tillvaron. Sedan dess har den legat på mitt skrivbord och bara väntat på att bli uppäten. Idag har jag börjat äta på den igen. (Jag vet, löpsedelmaterial!)Annars då? Jo, jag lyssnar och älskaaar Sophie Zelmani. Hon är så himla bra att även DU borde lyssna lite! 
Sophie Zelmani – I'm The Rain

Frans


Så här spenderade jag aftonen/natten. Ögonen var torra á la Kalahariöknen (därav kisandet) och fånleendet var orsakat av http://nojesguiden.se/blogs/frans-strandberg
Asså, det är en blogg jag inte kommer kunna klara mig utan. No kidding. Skitkul ju!

Vegetarisk måndag

Jag vet inte om jag har sagt det men jag har börjat äta kött igen. Det har snart gått en vecka och jag har hunnit med en måltid med kött och en med fisk. Resten är jättevegetariska. Har jag tappat mitt behov av döda djur?


MMOj, riktigt sådär deprimerad är jag inte riktigt :O

Microphone

Svulstig dunka-dunka. Kan det blir mycket bättre? Nej, precis.Intranätet

För några år sedan fick jag min första laptop och blev såklart överlycklig. Tills jag insåg att internet bara fungerade om jag satt precis vid den stationära datorn eftersom man var beroende till ethernetkabeln. Det har jag varit fram tills denna dag. Beroende. Men idag är frihetens dag, en dag som kommer att gå till historien som... dagen då Trumslagaregatan 28 fick trådlöst internet i hela huset!YEY!


The Army


Christian Kjellvander


Underbara Clara har gjort det igen!

Bärplockare och dumsnålhet

Det är en väldig massa prat om de stackars bärplockarna som kommer hit och utnyttjas. Jobbar långa långa dagar i skogen med att plocka bär utan att få skäligt betalt. Många är de som beklagar sig och tycker synd om. Och visst, det gör jag med. Men samtidigt slås jag av kortsiktigheten i dessa resonemang - för hur tror Svensson att alla andra matvaror i butiken blivit till? Hur tror Svensson att barnarbetarna som skördar kakaobönorna till Cloettachokladen har haft det? Hur tror Svensson att alla de som jobbar tunga dagar på kaffeplantagen runt om i världen mår? Som sprutar bekämpningsmedel utan varken munskydd eller skyddskläder

På ett sätt är det bra att bärplockarna är här och visar på hur skevt samhället är. Ska man ha billigast möjliga bär är det här resultatet. Och vi vill ju att allt ska vara så billigt som möjligt. Priset är det enda som är viktigt när det gäller mat. Inte vad man faktiskt får för pengarna. Men om vi var beredda att betala lite mer för bär skulle plockarna få det bättre. Om vi var villiga att lägga på några kronor extra på kaffet så kunde vi slippa barnarbete. Om vi valde rättvisemärkt ekologiskt te skulle ingen bli förgiftad av att arbeta på odlingarna.  Kort sagt; om vi inte vore så dumsnåla kunde vi vara riktigt kloka konsumenter.

Och det är dessutom ganska enkelt. Leta efter symbolen för Rättvisemärkt i affären och välj alltid det alternativet. Då är chansen större att arbetarna har en dräglig lön och tillvaro. Och väljer man dessutom ekologisk mat är oddsen goda för att arbetarna inte behövt jobba med farliga bekämpningsmedel. Med små små medel kan man förändra världen. Om man inte är dumsnål det vill säga.

http://www.folkbladet.nu/?cat=89Jack Johnson

Så har det hänt igen! Jag har stött på en wunderbaum artist! Så jag knopade ihop en liten spellista: JJCK

Livets små överraskningar

För någon jul sedan så erövrade jag en skiva av Christian Kjellvander i ett julklappsrace. En artist som jag aldrig tidigare hört, en skiva som jag aldrig riktigt lyssnat på. Så var det en kompis som tipsade om honom på facebook varpå jag tänkte ta och lyssna igenom skivan i hopp om en ny förälskelse. Och vad möter mina ögon när jag loggar in på Spotify?

BODY TALK PT.2

OMG, det gjorde min dag!Mitt liv

Det händer inte mycket i mitt liv nu. Det är därför jag inte har skrivit något på nån dag. För tillfället är jag helt matt i kroppen (jämför med en heldag på Scan. Man blir lite avtrubbad...), jag har liksom städat hela huset och finputsat toaletterna. Frågan är nu om jag ska ut och springa lite så att jag har en anledning till att duscha. Att duscha är ju annars inte den roligaste sysselsättningen...
Men vad har jag gjort dessa dagar då? Man skulle kunna sammanfatta det med:
  1. TV. Ingen människa har någonsin slötittat så mycket som jag har gjort. Jag som dessutom har så ooooerhört lätt för att fastna och bli helt besatt av vissa program. Nu är det Masterchef Australia och Supernanny som fyller mina dagar.
  2. Datorn. Jag tittar på alla dessa applications och referenser som ska fyllas i till au pair-ansökan och all energi flyger ur mig and leave förstelnad. Men jag har faktiskt gjort lite grann.
En annan rolig grej med datorn är att jag kollar min mejl lite då och då under dagen och blir så himla glad när jag ser att jag har typ 8 nya mejl. Inte lika glad när jag inser att allt är reklam. Hur kan jag har så mycket reklam, vart kommer allt ifrån?
Mitt i all mejlyra så mejlar jag en som har en "au pair agency" och frågar om det kostar något att ansöka genom dem. Eftersom jag skriver till en dem som ska bestämma om jag får ett jobb eller inte så gäller det ju att visa sin bästa sida och skriva grammatiskt korrekt och hela den biten. Detta gör ju att jag blir rejält velig och så tar det typ en kvart att formulera två meningar. När jag fick svaret skrev hon kort och gott: "Det är helt gratis!". Vad sjutton? Är hon svensk nu också? Här har jag suttit och varit orolig över min framtid och existens och så är hon svensk?!
Livet är som en chokladask.

(Ja, jag vet att det är tredje inlägget denna förmiddag)

Jag tänkte uppgradera min profil lite. Det var tydligen inte populärt, nu kan man inte ha nån profilbild - allt bara försvinner ju! 

Och varför tycker inte datorn att man kan skriva "uppgradera" och föreslår istället "uppgrader a"? Är det nåt slags kollektivt hat mot mig eller? Va?

*blir chockad*

FATTAR NI ATT EN BIT FÄRSK INGEFÄRA KOSTAR 2 KRONOR??? OCH ATT EN CHILI KOSTAR 1,50???

VARFÖR HAR INGEN SAGT DET HÄR TIDIGARE????!!!!!

Det där med pengar ja...

Så hände det igår igen. "Medges ej!"

Vi skulle säga farväl till Jenny genom att spela Galenpanna (?) och drog sedan vidare till La Luna för att intaga skräpmat. Jag som inte var hungrig måste ju ändå köpa en stor, dyr pizza. Jag kan ju inte köra budget!?

Jag behöver hjälp.

RSS 2.0