16.09

Ja, jag vet. Det är töntigt att ha ett klockslag som rubrik men det är lite grann det jag ska skriva om... Klockan är 16.09. Har jag börjat packa? Nej. Varför inte>? jo, för jag i början av dagen kände att nu kommer jag leva i icke-lyx i åtta dagar och därför förtjänar jag att svulla med bullar och godis och sitta vid datorn överdrivet länge! fast nu är klockan 16.09 (nej, klockan är 16.11) och det kanske är dags att move my ass? herregud, jag åååler verkligen inatt! Om några få pyttiga timmar! GAAAHHHHH!!!!!!!!!!!! :O:O:O

Listan

Jag skrev en lista igår på saker jag skulle göra innan jag *tar ett djupt andetag* åker till Moldavien. På listan står det bl.a. "Blogga". Men vad sjutton ska jag blogga om? Jag känner mig tom. Eller kanske full. Eller fylld kanske är bättre ordval. Jag vet inte, det är mycket som händer i huvudet och ångesten är nära till hands. Som tur är menar Lars Svedberg i boken "Gruppsykologi" (2007) att ångest är en bra grej i vissa sammanhang. Det ökar t.ex. kreativiteten. Kanske kan den packa min väska också? Och skriva ansökan till stipendiet?

Jaha?

Såg filmen Closer nyss. Känner mig lite förvirrad. Snacka om folk som är messed up.

Idag är en sådan dag där allt är grått. Jag känner för att somna igen och vakna med sol och värme och bad och glass och snygga kläder och glädje och och och och och och och

Yterliggare ett vårtecken!

Här sitter jag, "pluggar" till omtentan och ser en myra krypa på bordskanten... Och får värsta minnesflashbacken! Jag vill ha värme och sol! Helst  nuuuu!

(A)

Jag ser nu att jag har skrivit fyra (det här är femte) inlägget på bara några timmar. Mitt undermedvetna flyr allt vad tenta heter!

Utökad blogglista + tentatankarShit pommes vilka snygga kläder. http://blogg.veckorevyn.com/andreasstil/

Och kolla in Keiko Lynn också! Hon finns också i blogglistan. She's from NYC :OHörreni. Det här med tentan. Jag funderar lite halvseriöst på att skita i den och sen köra på omtentan. Dels för att jag känner att jag inte riktigt orkar fokusera (lathet, i know), dels för att jag inte är insatt och därför måste läsa ca tre böcker plus svara på frågorna på tentan på två dagar - det går inte. Men också för att jag då kan fokusera och ladda inför Moldavien (TJIHOO!) och passa på att läsa böckerna till omtentan. Jag ser liksom inga problem med att skita i tentan nu. Jag fattar ju liksom att det blir mycket sen när jag ska göra omtentan OCH plugga på den nya kursen SAMTIDIGT som jag har en ny delkurs på BVG. Men det är ändå värt det. Eller? Nu blir jag lite... Nej, men jag har ju inte gjort en enda omtenta än! Det känns som att jag vill prova på det!

Madelene tog hem en tidning från Converse, tror jag, som handlade att man skulle be stupid. Och jag blev så himla inspirerad. Ska jag leva lite stupid? Vad gör en omtenta om hundra år?? Nej, nu ska jag ta och samtala lite med Josefine som också sitter på bibblan här på universitetet och skriver tentan. Vad har hon att säga, må tro?

SD & yttrandefriheten

Jag har tänkt skriva lite om SD och yttrandefriheten ett tag  så nu gör jag det. Eller kanske mer sammanfattar mina åsikter med två andra människors tankar.

Tanke 1:
en tjej sa på Debatt (angående SD:s rätt att vara och prata i skolor) att "de har rätt att vara på skolor men att det känns så fel" Är det inte precis så det är? Att SD faktiskt enligt lag och samvete har rätt att vara på skolor men att det de står för känns så fel i ett demokratiskt och accepterande samhälle. Jo!

Tanke 2:
Voltaire uttryckte sig på ett fint sätt om yttrandefriheten som passa alldeles utmärkt i SD-debatten: "Jag avskyr din åsikt men är beredd att gå i döden för din rätt att framföra den." Eller hur!? Fast jag är inte så värst sugen på döden...

(Ja, jag vet. Jag borde skriva på hemtentan...)

Men titta!

Här sitter jag och skjuter upp hemtentan (Men herregud, Alexander! Du har TVÅ dagra på dig! Du kan inte hålla på och skjuta upp sådär!!) Jag vet, jag vet, det är puckat. Men grejen var iaf att jag satt här och så läser jag http://spiderchick.nu/ och så vips hamnar jag på youtube och hittar världens mest underbara ångest-finns-inte-för-att-livet-leker-klipp. Eller det är två klipp. Eller det är samma klipp fast uppdelat i två klipp. Herregud, hur låter det här? Men ni fattar..

http://www.youtube.com/watch?v=uzgm9cGuzL4

http://www.youtube.com/watch?v=x1AQKHDgrkw&NR=1

Busy man

Jag känner hur viktig och upptagen jag är närmaste veckorna:

Måndag - onsdag: hemtenta (å, herregud, hur ska det gå?)
Onsdag natt - nästa torsdag: Moldavien (å, herregud, hur ska det gå?)
Fredagen efter Moldavien: upprop på nya kursen (jag läser då mer än 100% *duktig pojke*), presentationsteknik (å, herregud, hur ska det gå?)
Lördagen efter fredagen efter Moldavien: högskoleprovet (å, herregud, hur ska det gå?)

Å, herregud, hur ska allting gå?

[ingenting]Jag har verkligen ingenting att säga. Nada. Förutom att vi får hemtentan imorgon. Lugnet innan stormen? *suck* Jag säger som Annis. Jag hoppar av!

Brev till Anonym

Hej kära Anonym!

Vilken bra idé med Christinemaratonparty! Men för att ordna detta skulle det underlätta för mig att veta vem du är. Ser du problemet? Vill du inte avslöja dig själv så här offentligt, var god och mejla mig på alexander.bojestig@gmail.com.

På återhörande!

Med vänlig hälsning,
Alexander Bojestig

New Age (yes, indeed)

Ni vet hur vissa människor kan drömma sig bort från vardagen och fantisera kring ett tufft, fräckt, coolt liv där man är kungen av stan. Där man är FIERCE! 

Sen har vi dessa människor som goes beyond fantasier. Kör på mottot Man lever bara en gång! Där har ni den nya Alexander. Alexander 2.0.

För att fira denna förnyelsens dag så har jag satt ihop en lite attitydig Spotify-spellista: Attityd
C H E C K   I T   O U T !
Alexander innan the transformationJa, ni. Det närmar sig. 11.30 påbörjas förvandlingen från Alexander till ALEXANDER. Återkommer med resultat!

HAHA, ser ni?Säger bara: http://glife.se/stylebymats

Överallt

Det är där jag är idag (känns det som). Överallt. Cyklade till skolan och irrade runt innan jag hittade pluggruppen (Förnedringsgruppen?), satt på seminarium (som faktiskt gick rätt hyfsat!), satte mig och tittade på när de andra åt i ett matrum, cyklade i ilfart till stan för att shoppa loss med Jenny inför Moldavienresan (shit, den närmar sig!!), provade en McBean (den va ungefär lika god som Burger Kings vegetariska hamburgare), gick till myrorna och köpte världens fulaste och oformsyddaste finbyxor. Tror jag blev lurad på tjugo spänn (:O). Ja, just ja, jag köpte en lika ful slips också. Sen gick vi till HM där ajg köpte världens absolut finaste T-shirt genom tiderna! Och tittade på en fin hatt men kände att jag inte kommer att använda den så den fick ligga kvar i butiken. Gick tillbaka till Myrorna för att leta efter hattar till hatt-festen imorgon. Hittade ingen värd att lägga pengar på. För övrigt avklarades Apoteket, Individuell Människohjälp, Världsbutiken, Vila, JC och lite annat smått och gott.

OJOJOJ, höll på att glömma! JAG HAR BOKAT KLIPPTID TILL IMORGON FÖRMIDDAG :S:S:S:S:S:S:S:S:S Jag har bestämt mig för att det ska bli nåt mer radikalt den här gången.

Känns det bra?
Nej.
Är jag nervös?
Ja.
Ska jag fortfarande göra det?
*stirrar med död blick*

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv

MEN VEM !/ BRYR SIG VÄL OM DET!? Nej, hörreni, idag känner jag mig så där jag-skiter-i-allt-glad. :) Och jag har bråttom. Måste duscha (det lutar åt raggardusch), eller ja, det var nog det. Eller nej, jag måste läsa liiite om det jag ska säga idag på seminariet.. repetition är kunskapen moder, u know!

Vad säger ni, ska jag ta och dra mig härifrån eller??

En dag. Trevlig.

Sitter och klurar lite på framtiden. Det är svårt. Speciellt eftersom jag har upptäckt att jag har varit oerhört optimistisk angående min budget. Den har krympt? Och jobb har jag ju inte sökt eftersom jag redan har så mycket stålar *suck*. Det är lågkonjunktur även i min plånbok.

Idag var pluggruppen (eller vad kallar man det? Partygruppen? Matgruppen? Kompisgänget? Förnedringsarmén?) här och pluggade och åt mig ur huset. Och plånboken. Men oj, va värt det var! SÅ SJUKT TREVLIGT! Vill ni flytta in, är min fråga till er! :)

Spotify är också värt... Och pengar *suck*


*suck*

Halvåtta hos mig, klockan tio

Gick upp vis ju idag eftersom jag har så sjukt mycket att göra idag. Nu sitter jag här och känner att vadå mycket? Jag ska ju bara handla, dammsuga och duscha...? Det tar väl ändå inte två timmar? Aja, det kan ju vara skönt att ha lite marginal så man inte kliver ur duschen precis när dörrklockan ringer.

För övrigt anser jag att John Mayers Who says är världens bästa. Hela livet flyger upp och gungar på rosa moln så fort den låt sätts på. Så, ja. Den är på repeat.

John Mayer – Who Says

Min tv-kväll

Dating in the dark: Jag gillar programmet för att man fokuserar på personernas personlighet och att allt inte hänger på utseendet, även om det är viktigt. Kvällens program var rätt kul, kanske för att man kan rata folk utan att de märker det :P Men vilken idiot han Tomas var. Var han med i programmet bara för att få ligg? Jag skulle vilja kastrera honom. Nej, inte bokstavligt men nästan. Sjukt dum i huvudet.

Desperate housewives: Detta underbara program. Dessa underbara människor. Carlos däremot, what a jerk! Han skulle ajg också vilja kastrera. Nej, inte honom heller. Men jag blir så rädd för att folk ska se honom som nån slags förebild - han är ju jättehemsk! Jag blir liksom rädd för honom även fast jag sitter i en sliten skinnsoffa i Linköping och han står och stryper en tonåring på Wisteria Lane. Älskar dock tonåringens mamma, Angie. Men vad är det hon har gjort egentligen??

Cougar Town: Hatkärlek. Otroligt dåligt manus för det mesta. Asstöriga karaktärer men ändå så älskvärda. Man fastnar för det! Och det är faktiskt ganska kul ibland *skäms*

Christine: På tal om älskvärd. Jag har ju följt denna kvinnas eskapader sen säsong ett (har säsong ett hemma as a matter of fact). Jag älskar varenda uns av henne. Att hon är så needy, så vill-så-väl, så alkoholdrickande, så desperat, så galen, så rolig, så snygg, så... LOVABLE!

Nu har Alexander dessutom skrivit ner receptet på Linssoppan med spenat och kikärter som pluggisarna från klassen kommer och kräver tills imorgon också. På papper. Med penna. Bläcket i skrivaren är slut.

De ofrivilliga

Den ska ju va bra har man hört. Vunnit massa priser och så. Blev nästan vald till Sveriges bidrag till Oscarsgalan! *hoppashoppashoppas*

Ett problem bara. Märker mamma om jag poppar popcorn? Äh, skitsamma, jag är ju nästan 20! Jag poppar!

Biblioteksmys

Har varit i skolan. Cykla till bibblan för att hämta en bok och för att träffa Madelene. Åt veggieburgare på Burger King. Gick på stan och kollade ungefär samtliga affärer. Köpte en jordgubbsmunk som inte smakade jordgubb. Cyklade tillbaka till bibblan för att plugga inför seminariet på torsdag. Lyssnar på Linas brorsa Mattias skiva. Har det helt enkelt bra. Eller ja, jag är sjukt kissnödig men vill inte betala fem kronor.

Oh, happy day

Denna härliga dag fortsätter att vara härlig! Nu håller jag och Madelene på att planera kvällen, vi ska äta på stan NÅGONSTANS och sen gå och se Shutter Island. Alltså, trailern är sååå crazy bra! Hoppas resten av filmen är lika bra :P

Eh, just ja. Alexander ska stå för kalaset *vuxenpoäng*. Visserligen är jag skyldig henne 200 men whatever, liksom.

Söndagsmorgon

Sover lite för mycket = ont i huvudet. Annars är det en rackarns fin dag! Der regnar, men vi gör lemonad av citronen och gödslar med skiten. Är fortfarande lycklig över gårdagen - VILKEN DAG! :)

Sitter och känner mig inspirerad av Familjen Knutsson i Norrköping (http://beccibus.blogg.se/) och funderar på att baka bröd. Eller man kanske skulle köra Paulúns GI-bröd. De var ju goda! 

På fredag är det utflyttningsfest hos unga fröken Skårsjö. Med hatt-tema! Jag känner för att go crazy! :)

Palmolja - a big NO-NO!


WE ARE FREAKIN' GOLDEN!

I torsdags var Mika på besök i Stockholm och tanken var att jag och Madelene skulle gå på den konserten. Tiden gick och vi pratade och pratade om hur kul det skulle bli. Men, det kanske är en Bojestig-grej, det hela blev mer snack än verkstad. Vi sa hela tiden att vi skulle köpa biljetterna senare, alltid senare. Så börjar 18 mars närma sig och vi känner på oss att våra undermedvetna jag nog inte var så sugna på konserten trots allt. Så vi sket i det.

Torsdagen 18 mars kom. Och Alexander ångrar sig. Jag ville verkligen dit!! Jag ville verkligen se och uppleva detta FENOMEN, beyond humanity. Han är så fantastisk. Därför att:

- i en industri som är så präglad av sjuka kroppsideal så sjunger han: "Big girl, you are beautiful!"
- han gör grymma musikvideor 
- har fyndiga texter
- han sjunger och spelar gladpop som så går emot strömmen. När många artister sjunger om ytliga och glättiga saker tar han upp ämnen som är viktiga och som berör. Och detta på ett glatt sätt. Ingen bitterhet här inte!
- "why don't like me, why don't you like without making me try?"
- i intervjuer pratar han om vikten att be true to yourself. Och att vi inte bara duger,  WE ARE GOLDEN!

Här kommer en Spotify-spellista med mina Mika-favoriter: Mika

No pain, no gain

Jag tror nog man skulle kunna sammanfatta dagen med dessa ord. No pain, no gain. Jag har verkligen fruktat denna dag. Först masterclass-grejen och sedan värsta konserten med låtar jag inte har riktig koll på. Men återigen: no pain, no gain. Masterclassen blev riktigt bra, jag var absolut inte bäst men det kändes ganska bra och jag lärde mig massor. Kanske mest att lita på mig själv. Jag kan! Och vilka charmiga solister med! Och med ett så skönt brass att spela med! Nej, dagen blev riktigt bra! Gick hem från kyrkan på små rosa moln och lyssnade på Beautiful day med U2. Då vet man att livet leker!

Kändisdagen

Idag/ikväll så har vi brassdag med brasset. Nu på dagen är det masterclass (nej, jag visste inte heller vad det var innan idag, men det är typ att man sitter ett gäng och lyssnar och lär av en mästare :P) Ikväll är det konsert (Ryttargårdskyrkan, 19.00, entré 50:-) med dessa mästare som solister. Men vilka är då dessa kändisar, är det Carola och Robinson-Robban? Nej, det är en trombonist och en solotrumpetare från Kungliga Operan och en tubaist från Sveriges Radios symfoniorkester. Är inte det skitcoolt or what?? Det kommer bli en grym konsert, be so sure!

Nu är jag hemma på lunchrast. Klockan två börjar masterclass del två. KUL! Det var ganska läskigt först men han Håkan (trombonisten) är båda snäll och rolig så I'm fine. Fick till och med komplimanger. Det är ju faktiskt ganska skitkul!
Och ja, jag vet att det var år sedan jag skrev nåt sist men Jag skyller allt på Madelene. Hon sitter JÄMT vid datorn nu för tiden så jag får inte tag på internetet, liksom. Men jag ska bli bättre! Har massa att skriva om!!

Men 19.00. Då smäller det!

Vårfesten

För att fira vårens antågande (ja, jag vet att det snöade imorse) och att mina munblåsor börjar försvinna så anordnade jag en härlig och sprudlande vårfest! Det blev hallonpaj och hallonsoda!! :D Pajen fick inte riktigt någon fin gyllenbrun färg, den var mer grötgrå. Så då satte vi på grillfunktionen och ökade till 250 grader. Och glömde bort den. Oops.Men vadå, lite cancerframkallande sot kan väl inte stoppa en Bojestig? Nixpix. Lösning: skrapa bort det svarta!Så satte vi in den i ugnen. Fortfarande på grillfunktion med med litte färre grader. Men den här gången vaktade vi den noga:Och vips så har vi en vårfest färdig! (Vi har en liten drinkgrej i hallonsodan, därav den gröna bottnen :)) VILKEN DUNDERSUCCÉ!Jag känner...

... inte riktigt för att skriva så mycket nu. Men det kan ju vara skönt för er att veta att jag lever och har det rätt bra! Ja just ja, jag tog värsta bilderna på min vårfest jag hade idag! Det hände en liiiten olycka. Spännande va!? BILDER KOMMER!

Vaccinyra?

Nu har jag vaccinerat mig. Moldavienresan är verkligen på språngmarsch rakt mot mig! Så för tillfället väntar jag med spänning på att armen ska ramla av eller att jag plötsligt ska få slaganfall. Man vet ju aldrig hur det är med sådana där vaccin.l Eller är det bara jag som tappert försöker göra verkligheten mer spännande?

Imorgon är det seminarium.. Vi ska ha en redovisning på 15-20 minuter om hur man skulle lösa ett fiktivt problem i ett företag ur ett Human Resources-perspektiv. Känns... nog ganska okej. HR is the shit! Det känns som att det mest är folkvett som gäller inom det, och det är ju inte så svårt att redovisa.

SÅ SJUKT KUL!


En tisdagsförmiddag

Vilken härlig dag! Visserligen (eller kanske tack vare) hade jag tänkt cykla till Friskisgymmet och träna eftersom jag ändå ska va i Tannefors och plugga (?) vid 10. Men så åt jag frukost med Vakna med the Voice... Och att slita sig från det programmet är något jag inte är så bra på. Så det blev... ja, ingen träning. Men då slapp jag ju också ha med mig två väskor.

I eftermiddag ska jag troligtvis vaccinera mig mot hepatit. Moldavienresan närmar sig så sjukt fort. Kul, läskigt, nervöst, fascinerande? Det är en hel del känslor. Men jag ser fram emot det!

Btw, jag får panik av Läkerols nya reklam på Spotify.

Alexanders sjukdomar, steg 1

Jag var ju sjuk i onsdags. Detta skeende ger återverkningar ändå in i evigheten känns det som. Nu sitter jag iaf här med en mun som skriker NEJ! ALDRIG MER!! Och jag håller med den.

Grejen är att jag alltid får en hel invasion med munblåsor när jag varit sjuk. Det brukar jag ju få lite hipp som happ, men just efter att jag varit sjuk så kommer det en hel drös. Kanske låter logiskt. Sjuk = svagare immunförsvar = fler blåsor. Men jag blir så fruktansvärt påverkad av dem. Det har en sådan mental inverkan på mig. Jag blir osocial, vill bara vara i fred och tjurar så fort jag får möjlighet.

Hur ser situationen i munnen ut då, undrar ju ni. Jo, på tandköttet på den övre tandraden till vänster har jag en blåsa som ser ut som ett streck som ligger vertikalt. På kindväggen till höger sitter en blåsa som mer påminner om ett stort sår och på tungan så har en smaklök svullnat upp och halvväg lossnat. Den är nog värst, den är så vidrigt öm. 

Livet suger, sen dör man.

Samtalet

Vilket tycker du bäst om, kött eller fisk?
- Fisk
Äter du kött?
- Nej
Varför?
- Eeh, kanske först och främst för att jag tycker att köttindustrin är... osmaklig. Och också för att jag inte tycker om kött så mycket. Kanske för att industrin är så vidrig. Och så lite miljöaspekten också.


Kanske kan man tro att det är en intervju med mig. Men jag äter ju faktiskt kött. Även om jag skulle vilja låta bli. Och så tycker jag inte om fisk så mycket... Men annars skulle jag svara likadant på alla frågor! Iaf, intervjun är med Anna Bergendahl. Denna underbara kvinna! Det finns en dagen-efter-intervju med henne på SVT Play. Se!Fick ett samtal idag som delvis kom att handla om mitt dåliga bloggande. Personen, vi kan kalla han/hon Pussycat, uttryckte sin besvikelse över att gå in på min blogg och upptäcka att jag inte skrivit något. Men nu blir det ändring på det! Eller ja, ska försöka...

Jag och min tabell

Nu har jag skrivit ner alla tider jag ska passa idag/kväll på handen. Det blev en del. Och tänk om allt försvinner när jag tvättar händerna?! Nej, jag borde nog skriva ner dem på papper också :)

Fika med Rebecca in Northern Köping. That's what's happening. KUL!

Och Melodifestivalsfinal ikväll. Det känns lite sådär. Jättekul att se det, jättetråkigt att ta farväl. Men jag har ju iaf skivan att trösta mig med...

Mitt problem med datorer

Jag har hämtat min bok. 500 sidor om "nya perspektiv på organisation och ledarskap". Samtliga sidor bör läsas.

Men OJ! Är det en dator där? Jo, Alexander, jag har visst tid att sätta mig där.. bara en liten stund, jag lovar!  Hur tror ni det slutar.. Typ att jag sitter och ylar till Spotify :)

Ikväll är jag seriös

Nu har jag läst massa krönikor och debattartiklar och andra åsiktstexter. Jag gillar det. Jag vill själv vara sådan. Jag vill ha starka åsikter, jag vill inte få dåligt samvete så fort jag säger emot någon eller tycker olika. Helt ge upp mig själv för andra inte är som jag. Josefine, jag älskar att vi diskuterar allt, att vi blir sura på varandra i varje diskussion. Vare sig det handlar om Robinson, grundvärderingar i skolan eller Melodifestivalen. Men FYI, jag ångrar mig alltid i efterhand, allt du tycker tycker jag också!

Under gymnasiet gick jag Sam Internationell. En plats för folk med åsikter. Jag stormtrivdes! Kanske inte för att jag själv var så duktig, tänk om jag ändå vore det! Utan för att jag blir glad av människor som tycker saker, har vettiga argument och kan ta andras perspektiv. Typ Lisa Magnusson (finns på Aftonbladet, leta leta leta!), vilken underbar människa. Skriver om homofobiska Socialstyrelsen som endast tillåter bögblod som levt i celibat, om vilka puckon vi är som hyschar kring mens, vilka IDIOTER vi är som inte bryr oss om att alla de kläder vi har görs av slavar i u-länder. Vem bryr sig liksom? Det blir ju jobbigt att ändra sig...

Jag har en hemlig anteckningsbok där jag skriver om vad som verkligen rör sig i mitt huvud. Sådant som jag inte vågar visa för andra människor. Ens knappt för mig själv. Därför att mina åsikter är för hemska för att yttras.

En dag ska jag våga stå för vad jag tycker.

What the?


But once again the sun is raising

Sitter här och känner mig vis. Lyssnar på Salem och är stolt över att jag överlevde gårdagen. Feber, en huvudvärk made in hell och illamående som låg och tryckte i magen. Det var så nära att jag spydde men hela tiden kände jag att nej, nu andas vi - vi klara det här Alexander! Har nog aldrig sovit så mycket som igår dessutom... Fint med en familj som förstår hur eländigt livet är när man är sjuk med.. 

Hej hopp. Nu började Manboy = jag blir alltför pepp för att sitta här = hej då!

Waiting on the world to change

Här sitter jag och diggar John Mayer. Japp. Hade seminarium i skolan idag. Lite halv tråkigt/halvkul. Blandade känslor. Men vilken grupp jag är med i! VÄRLDENS BÄSTA! Utan tvekan. Att skratta är kul!

Skivstång/kondition/70 ikväll dårå. Därpå följer Desperate, kanske Cougar Town (det var ju faktiskt inte så himla kul) och efter det *trumvirvel* CHRISTIIIIIIIINEEE!!!!! Denna underbara människa är tillbaka i rutan! Har ni inte sett det så vet ni vad ni gör ikväll. Skulle jag bara rekommendera ett enda program genom hela tv-hisrorien så blir det lugnt Christine! Var hittar ni det då, undrar ju ni. KANAL 5 22.25.

Be there or be square!

Friskis 4 president!

Finns det nåt härligare ställe än Friskis&Svettis? Svaret är nej. 

Idag efter passet kände jag dock att en dipp var på väg. Men vad gör det när man har så härliga låtar från passet i huvudet? Tänkte bjussa på min spellista med samlade godingar från diverse friskispass:

FRISKIS

De två sista låtarna är nytillagda. Asså Little Jackies låt... Texten <3 

theres only one me in the galaxy,
i am an endangered species,
this kind of flower dont grow on earth
just lettin ya know for what its worth
"Theres only one me in the galaxy,
I am an endangered species,
This kind of flower dont grow on earth
Just lettin ya know for what its worth"

Hur kan man va deppig med en sån låt i huvudet? VA? För att avrunda inlägget så slår vi till med en liten strof från Fergies låt:

"Now my life doesn't seem so bad
It's the best that I've ever had"

Den åttioandra Oscarsgalan

Vilken natt! *gäsp* Runt elva gick jag och la mig en timme å jag vet inte om man kan kalla det en riktig dyngning... Men sedan var jag (nästan uppe hela tiden). Jag såg typ halva röda mattan-processen men den var så tråkig att jag la mig på golvet med mammas sittdyna som kudde och sov. Jag tänkte att madelene skulle väcka mig när själva galan börjar. Detta resulterar i att jag en halvtimme in i galan vaknar och ser att Madelene också har somnat. FAIL! Så vi såg inte öppningsnumret (det bästa på hela galan.. *snyft*) men däremot såg vi resten! Och det var ganska trevligt! Oscarsgalan är så härlig, alla är så glada, tacksamma och snygga... Vilken inspirationsgrej alltså! (Nej, nu började Paula Roberto vråla om Motimate på Spotify... herregud, att han inte skäms?)

Här kommer några bilder för att ge en bild av vår trevliga natt.

LambotownIdag åkte vi till Lambohov för att äta middag hos några polerz/fd. grannar. Vilken nostalgibomb! Det var lite mer än ett år sedan vi flyttade till T1 men, boy, det känns som en evighet. Tänk att jag har bott i det där huset i typ hela mitt liv. Alla mina cyklar har stått i det där cykelstället (det som inte syns pga all snö). Och snöhögen till vänster! Tänk alla snögrottor jag och Madelene har gjort där! Eller inte i just den men de som varit där tidigare år... Nej, det var nästan för mysigt att go back to the roots...

Lambohov - see you soon!

Melloseriositet

Melodifestivalen. Debatt. Två extremer? Icke! Går in på Brunchrapportens hemsida, ser att Mr. Torehammar har medverkat i debatt och diskuterat Melodifestivalen. SPÄNNANDE!

Bert Karlsson är, såklart, med och vill ha tillbaka artister som Abba och Herreys. WHAT?! Tänker jag då. Kan man inte följa med i samhällsutvecklingen? Ja, jag har många tankar men jag vet inte hur jag ska skriva ner dem organiserat och bra så jag skippar det och hänvisar till SVTplay Debatt (blev det nån länk??)

En liten förklaring

Jag skrev för nån dag sen att jag ville ha mens. För att förtydliga: jag vill inte ha själva mensen utan ursäkten till att va lite depp. Kanske va lite långdraget?

Fin lördag, det här. I eftermiddag kommer delar av tjocka släkten. Kan nog bli ganska trevligt... Jag känner att jag verkligen ska vara en duktig människa idag så jag började peppa med en liten fotopromenad.

Ska försöka plugga lite också. Gick förbi Konsum och köpte godis (som jag helt spyr på nu!?) och en flaska ciderkaraktär med flädersmak. Kan nog gå.

Ridå.

En fredagkväll, tre minuter i elvaTänk om man ändå hade mens. Då har man ju iaf en anledning till att va deppig.

Incoming

Det är en dipp på väg. Sitter och tänker på hur tråkigt mitt liv är. Ja, jag vet att det inte är det egentligen men joo, nu känns det faktiskt pisstråkigt. Nä, sitta här och beklaga sig. Ni slipper det.

The english boy

Till lunch gjorde jag pizza åt mor och mig. Det visade sig att paprikan som var på tydligen fick användas. Nehe, så då var det ju bara att gå och köpa en ny paprika. När jag närmar mig Konsum så är det två pojkar som leker i en snöhög. En av dem går mot mig och ser jättenervös ut, jag tar ur hörlurarna och så utspelar sig denna lilla dialog:

- Hello
- Eh, hello (säger jag ganska förvånat)
- Are you english? undrar han så nervöst en människa kan. Jag tänker att han menar om jag kan engelska...
- Yes

Och här kommer det lustiga. HAN GÅR IVÄG!? Jaha, okej. Whatever, tänker jag och går in i affären. På vägen ut leker de fortfarande och när jag går förbi de så ropar han "Hello!" till mig och trevlig som jag är hälsar jag tillbaka. Då börjar han ropa andra grejer till mig. Men nu på nåt annat odefinierbart språk.

Det var en lustig liten pojke det!

Lady Gaga

Får ett mejl från Ticnet. Ser att Lady Gaga kommer till Globen 7 maj. Man kan köpa "VIP Party Sittplats" för 2895. Det var en billig konsert det. Klart jag köper det!

Sicken kväll!

Först blev det lite fika med Karin. Kul att höra att nån har lika "naiva" drömamr som mig. Denna kvinna ska sjunga och dansa i Mellokören. Jag ska bli världsbäst skådis! Det är vi mot världen!

Sen blev det bio med fröknarna L och Y. As usual kanske ni tänker. Eller så gör ni det icke. Vi såg iaf Alice in Wonderland. Minst sagt lustig film. Jag tyckte det blev lite för lustigt ibland, det tyckte dock inte De Andra. Tydligen hade jag fel. Igen. Vi försonades dock över en liten tur till Santinis. Det är ett riktigt trevligt ställe, hörreni! Gå dit! Det händer grejer där! Idag upptäckte jag till exempel att jag inte alls tycker färska oliver. Däremot tycker jag om olivmos (det heter nåt fint, kommer bara inte ihåg vad). Bara sådana saker, liksom.

Nu är det snart nattidags för Alexander. Funderar på om det är jympa eller gym som gäller för honom imorgon. Eller om det helt enkelt inte blir något av det. Hans lår är väääldigt ömma efter den där cp-träningen i tisdags. Usch!

Nu ska ni snart få slippa läsa mer, ska bara berätta om en kul händelse i skolan. Sitter och pratar och pluggar till seminariet på tisdag. Kommer in på bloggar. Då kommer det fram att halva gruppen faktiskt läser MIN blogg. What the, tänker jag då. Väldigt glad blir jag! Men livet blir ju så himla tråkigt om det ska vara på det här sättet. Jag sitter och tjurar över att jag inte får någon respons över det jag skriver (läs: ni kommenterar ju inte!). Jag vet att allt inte är Nobelpris-stuk men ändå. Visa att ni läser eller stick härifrån. Nä, okej. Men kommentera gärna. Så gör ni en liten Manboy (mitt nya smeknamn enligt lebb-josse (what comes around goes around vettu!)) glad.

Summa sumarum: Trevlig dag. Alice i Underlandet är överdriven. Jag har träningsvärk.

Ridå.

Oj då

Jaha, så blev det stressigt i alla fall? Så pass stressigt att jag har tid att blogga om hur stressigt det är. Det handlar kanske mest om prioriteringar. Nej, nu får jag sluta! Off I go!

Lättnad

Nu kom jag på att jag börjar 10 idag. Det var ju skönt. Nu ska jag njuuuta av Vakna! Och ta en låååångfrukost!!

Det här BLIR en bra dag!

Oopsi

Jo, men visst. Försov mig lite dårå... Vaknar i ett ryck av Vakna med the Voice:s rapattack. Den va rätt dålig idag. Nu kommer Katrin snart. Hinner jag se det? Jag ska bara äta lite frukost och göra mig i ordning. Ont i huvudet har jag också.

Det här blir en bra dag! :P

15.57

Tittar runt på sommarstugor till uthyrning nu i sommar. Jag känner verkligen för att åka ensam till nån öde stuga någonstans och leva by my own. Typ Into the wild-style... Man kanske skulle testa och åka runt med ett tält? Fast det kan bli tråkigt om det regnar..

Hmm, det hät tål att tänkas på. om jag inte åker till England som au pair istället. GAAAH! JAG HAR FÖR MÅNGA VAL! :O

Tisdagen

Gårdagen då. Hade jättebråttom till skolan. Låser upp cykeln, går några steg och hoppar upp och ska trampa iväg. Så går det inte? Tittar ner och CRAP! Kedjan hoppade ju dagen innan.. attans. Men sånt är livet!

Det var typ år och da'r sen jag va på Friskis senast. Men så igår så gjorde jag comeback. Skivstång/kondition/70 blev det och jag var taggad till max. Mot slutet på passet höll jag på att spy och ifrågasatte hela friskisidén. Vissa pass blir bara för mycket. Det kan visserligen ha med mig att göra och inte Friskis, men ändå... Det var iaf jobbigt.

Cyklade hem, kände för att ge upp och sätta mig i ett dike och gråta. Väl hemma så lade jag mig i soffan och kollade på premiären av Desperate housewives. Lika trevligt som vanligt. Kanske ännu trevligare. Efter det blev det premiären av Cougar Town. Den var lite halvdålig. Vi får se om vi överger den serien.. fast den ligger ju så bra till där efter desperate.. Aja, den som lever får se.

Nu ska jag ta och äta frukost, är så hiimla hungrig!

16.29

Det känns som att bli slapped in the face! Det blir äntligen plusgrader och hela Sverige drar en lättnadens suck. Dagen efter toksnöar det. Igen. Tack för det. Hur kan Gud finnas när det finns så mycket ondska här i världen?

Ny vecka, nu delkurs. Idag hade vi introduktion och det känns faktiskt riktigt spännande! Väldigt seriöst och ganska svårt, men väldigt inspirerande. Jag vill verkligen vara en duktig student och faktiskt studera nu! Det har ju inte varit så mycket hemmastudier om man säger så tidigare... Men nu ni! Nu väntar jag bara på att kurslitteraturen ska komma...

Två sista saker:

1. Jag tänkte gå på det där roliga passet på Friskis 16.00. Men jag orkar inte bli så frustrerad av snön igen, så jag håller mig inomhus. Det är dock Brass ikväll, så lite frustration får jag väl stå ut med...

2. Allvarligt talat. Rend collective experiment. Jag skickade ju efter deras skiva. Det räcker helt enkelt inte med bara Spotify. De är för bra! Rend Collective Experiment – Organic Family Hymnal

En händelsernas dag

Jo visst. Jag har gjort mycket idag. Är liite trött... Ikväll var det, as every sunday, filmkväll hos Kristofer. Ikväll var det Bakfyllan som gällde. Bättre film får man leta efter! Har du inte sett den - SE DEN! Jag skojar inte, det var länge sedan jag skrattade så mycket till en film! :D

Efter filmen hoppade vi på OS. Min fiende nummer ett. Nej, men jag orkar inte med all denna hajp kring allt. Det är det jag gillar med curling. Allt är så lugnt och fokuserat, det är liksom inte så många testosterongalna män med i denna sport. Me like. Men visst var hockeyfinalen rätt spännande. Måste nog erkänna att även jag fick gåshud när USA kvitterade med 24 sekunder kvar på matchen. Herregud, gåshuden kommer tillbaka nu när jag skriver detta! :O

Men fruktansvärt skönt att det är över! Min tv-rytm har störts... OCH DET HÖLL JAG PÅ ATT GLÖMMA! DESPERATE HOUSEWIVES OCH GREY'S ANATOMY BÖRJAR JU I VECKAN!!! Och nåt program med Courtney Cox, hette det Cougar Town? Aja, det verkade kul iaf...

Imorgon börjar ny delkurs, Arbete och arbetsliv. Kan bli kul!

Natti!

RSS 2.0