Word!

"Well, yes, ma'am, I do... I mean, I got everything I need right here with me. I got air in my lungs, a few blank sheets of paper. I mean, I love waking up in the morning not knowing what's gonna happen or, who I'm gonna meet, where I'm gonna wind up. Just the other night I was sleeping under a bridge and now here I am on the grandest ship in the world having champagne with you fine people. I figure life's a gift and I don't intend on wasting it. You don't know what hand you're gonna get dealt next. You learn to take life as it comes at you... to make each day count."

Hej igen

Det var två dagar och tio timmar sedan jag hälsade på er senast. Nu är jag här igen! Hej!

Jag är lycklig. Och glad och sprallig och litelite *hittar inte ordet*. Men jag vill verkligen att hela världen ska se I rymden finns inga känslor. Verkligen. En sådan underbar, go, härlig, fin, superbra film vet jag inte om jag någonsin sett!? (Det har jag säkert, jag brukar ju bli så här).

För den icke insatte: I rymden finns inga känslor handlar om Simon som har asperger. Han behöver rutin. När hans brorsa Sams flickvän sticker rubbas veckoschemat och allt blir kaos = inte bra. Så lösningen är ju helt enkelt att skaffa en ny flickvän år Sam.

Snällasnällasnälla! Se den!

:S

Det verkar som att au pair-tåget börjar röra på sig. Vågar jag hoppa på?

:D

Igår: skriver lite om Knivlisa
Idag: får en kommentar av Knivlisa!

Min kändiskåthet is boundless!

Kväll- Coldplay i högtalarna
- Lampa som gått sönder
- Trettiotal (!) skivor från bibblan som läggs in i datorn
- Underbar, underbar soffa. Dock felbeställd. Nej, så heter det nog inte. Vi beställde en soffa med två sitsar och fick en med tre sitsar. Nu får den inte plats.
- Trött Alexander

Telefon

Jag läser massa bloggar. Kommer fram till Knivlisa som skriver om när hon ringde vårdcentralen. Och skämtar med dem. Hur självsäkert som helst.

Det är något speciellt med telefoner. Jag tycker inte om att prata i dem alls. För någon dag sedan ringde någon från IKON och försökte få mig att förlänga min prenumeration. Jag blev jättenervös. Jag andas in men andas aldrig ut så det blir svårt att prata normalt. Det blir liksom andfått och stressat. Och så känner jag mig värdelös och att ingen kommer vilja anställa mig när jag blir stor. Typ.

Men för att återgå till Knivlisa. Hon verkar så modig och tuff! Och rolig!

Ett av mina samtal med vårdcentralen/sjukvårdsrådgivningen (ringde några gånger):

Jag: Hej jag fick en fästing för två veckor sen och nu har jag ett fem centimeter långt svidande runt rött märke runt bettet.

Sjukvårdsrådgivaren: Tog du bort fästingen?

Jag: Nej jag lät den vara kvar, den är supergullig!

Sjukvårdsrådgivaren: Va?

Jag: Jag skojade. Klart jag tog bort den. Men nu läser jag på internet att jag förmodligen har borrelia. Eller alltså det står ju inte Big news Lisa har borrelia, men det står att mina symptom är första tecknet på det.

Sjukvårdsrådgivaren: Ja det kan det vara, du måste gå till vårdcentralen.

Jag: Okej. Men är det farligt?

Sjukvårdsrådgivaren: Du måste äta penicíllin, men det är troligtvis inte farligt i ditt fall.

Jag: Okej, men finns det en risk att jag får typ cancer eller nåt?

Sjukvårdsrådgivaren: Cancer har ingenting med borrelia att göra.

Jag: Nej det vet jag väl, men jag använde det som ett samlingsnamn för sjukdomar man inte vill ha, som är farliga.

Sjukvårdsrådgivaren: Eh.. Jaha?

Jag: Men finns det nån risk att jag får typ cancer eller nåt då.

Sjukvårdsrådgivaren: I ditt fall tror jag inte att risken är så stor.

Jag: Okej. Menar du att det finns en risk att jag får CANCER?

Sjukvårdsrådgivaren: ... Va?

Jag: Hahaha jag skojade bara igen. Tråkigt jag vet, men det bara kom. (försök till ödmjukhet, jag tyckte ju jag var skitrolig)

sjukvårdsrådgivaren: Okej..


http://www.knivlisa.devote.se/

<3<3<3

Jag vet inte vad jag sak säga riktigt. Jennie Abrahamson är bäst. Och rackarns mysig. Om man ändå vore norrlänning.

(31 unika besökare idag. Hej, bekräftelsebehov)

Alexander, Sverigedemokrat?Jag tittade mig i spegeln nyss och kände en våg av förfäran när jag inser att min frisyr ser lite Sverigedemokratisk ut. Nej, jag har inte gjort någon empirisk, fin, bra undersökning men jag får lite den känslan. Hmm. Detta borde åtgärdas. Förslag?

Get some

Klockan är 06.46 och jag har redan haft tre olika personer som tittat på bloggen. Spännande!

Annars då? Allt bra med er? Alexander har det rätt bra iaf. Det har han!

Pokémon"Team Rocket drar iväg igeeen!"

Fattar ni att man kan titta på Pokémon på TV4 Play?! Vilka minnen! (Och vilket uselt program... Skådisarna, liksom *skakar på huvudet*)

Jennie Abrahamson

Jennie Abrahamson spelade på Frizon i år, något som jag missade. Det var nog den enda konserten jag ville se men inte gick på. Men så kommer hon alltså till Linköping ikväll! Undrar vem som kommer stå först i kön?

Jennie Abrahamson

Bildbomb

Jag är jätteduktig på att fota grejer! Lite (mycket) sämre på att lägga upp dem här. Men nu har jag äntligen fört över dem till datorn så nu ni! Nu kör vi en bildbomb!Tro det eller ej. Jag har gjort en bearnaisesås. Från scratch. Sjukt stolt!
Espresso House har öppnat sitt andra ställe i stan. Jag är kär. På riktigt. I personalen, stämningen, känslan, muggarna, allt. Tack GUD för Espresso House!
Vem har sagt att matlagning inte är en konstform? 
Släktkalas = legolek. Skoj.
Och så avslutar vi med denna sjukt vackra pojke (som inte riktigt fattar vad datorn vill).

Lussecat?

Läser på blogg.se:s startsida att det finns folk som har börjat med lussekatter. Härliga tider! Om inte det var så dyrt med saffran skulle jag ha satt igång för länge sedan! Frågan är om man inte kan smygpynta och smygpyssla lite. (Folk brukar ju bli lite störda av för tidig julpepp)

Igår var det släktkalas light och idag är det släktkalas original. Lite som Melodifestivalen. Genrep och själva tävlingen. Fast hos oss är det betydligt mindre kändisar med och man vinner inte så mycket.

Igår kväll var en trevlig kväll. Det började med filmkväll hos Peter och gänget. Varken jag eller Madelene hittade dit så vi körde på magkänsla, gick rätt bra! Efter "lite" diskussion om vilken film vi skulle se så föll valet på Watchmen. Mitt i filmen kommer en låt som jag så väl känner igen men aldrig riktigt har lyssnat på. Alla andra sjunger med och jag sitter och avundas dem. Jag vill också sjunga! Men nu har jag kollat upp låten så nästa gång jag hör den så skriker jag för full hals! Be prepared!

Simon & Garfunkel – The Sound Of Silence

Dödsstraff, next

Nu har jag hängt på Aftonbladets kvinnoavdelning Wendela. Jag älskar den. Tills jag kommer till en artikel om Islands homosexuella statsminister. Då blir jag bara arg. Är det nåt jag har svårt för så är det homofobiska kristna.

Nu hade tydligen den där statsministern åkt till Färöarna för att äta middag med färöiska politiker. Eller ja, de flesta politier kom på middagen. Förutom en kristen tönt som inte tyckte att "homosexuella äktenskap är tillfredsställande".

Hmm, kan nån påminna mig om vad jag tycker om dödsstraff nu igen?

ResultatetTunnbröd?

Pannkaksexperiment

Tänkte gör lunch och i brist på inspiration och överflöd av fettlängtan så står jag nu och gräddar "pannkakor". Vi får se hur det blir. Det fanns ingen mjölk hemma så... Jag tog grädde (vi hade 2,3 liter hemma. Eeh?) och filmjölk utblandat med vatten. Om vi överöser allt med sylt så ska det nog bli gott!

<3

Tacksamheten när man hittar bortglömd choklad.För nu är det jul igen!

Jag känner mig redo för psyk-akuten. Det bubblar alldeles tokmassor i mig! Varför, undrar du. Jo, för att julafton är om 63 dagar!!!!! Jag googlade "jul" och kom fram till en helt fantastisk sida om ALLT som hör julen till. Massor av fakta bakom traditioner, recept på julmat, juldricka, julbak, julgodis, pyssel, tips på julbord och massor mer julmys!

Julmusik har jag redan börjat lyssna på. Och jag vill börja pynta NU! Förra året så såg jag Ernst jul och efter det blev jag skadad. Jag sprang ut i skogen och snattade massa granris och började pyssla som jag aldrig gjort förut (jag har typ inte pyntat innan, så det var inte så värst mycket). I år vill jag dra allt till det extrema.

See you on the other side of julafton.

Och bara för att det är så underbart: jul jul II

Kvällens visdomsord

"Om du rör dig fort och skrattar mycket, märker ingen att du är ful."
- Paulin Broman

KlockanNär jag köpte den där klockan så frågade jag expediten om det var äkta läder (varför? No idea). Hon fnös "Nee, vad tror du att den kostar 300 för!?"

Och nu luktar den apa. Finns det inga billiga klockor som tål lite svett? Måste dem börja lukta så förjordat (stavning)? Eller luktar även dyra klockor? Svar sökes.

Min hösten

Ni vet på Spotify? Där kan man ju connecta (svenska?) till Facebook och vips så har man alla ens vänners spellistor. (Ni är inte trygga längre, jag har koll på allt och alla!)

I alla fall.

Hösten är ju här och hösten = myspys. Den bästa årstiden av dem alla. Och det passar ju så himla bra att mysa till musik. Vilket jag nu letat efter. Och inspirerad av några här och några där (till stor del Lina Mattebo*, denna underbara, underbara, underbara människa) så kommer den nu. Den första versionen på höstens mysmusik. Det är inte så mycket men det är lite! Håll till godo.

min hösten

http://www.ikon1931.se/blogg/lina

(Och vet ni, igår var jag typ en meter ifrån Jackie Ferm! Utanför Espresso House. Hur coolt är inte det?!)

*skrivet igår natt*

En hyllning till Jennie och Pauline

 

Tänk vilken tur jag har haft på vissa områden. Typ människor. Vilka fantastiska vänner jag har! (Note to self: påminn mig om det oftare!)

Men nu skulle ju detta vara en hyllning till två av dessa människor, så…

 

Jennie. Pauline. Jag är så glad, på riktigt, glad! Över att jag har träffat er och för att ni är så kloka och visa och så snälla. Ni skulle bara veta hur högt jag värdesätter er.

Innan vi träffades på stan idag så var jag lite nervös för att ni skulle ha förändrats och blivit coola eller nåt men thank God. Ni är precis lika härliga som jag kommer ihåg er.

 

Jag gillar er väldigt mycket! Vi ses snart igen!

(Och tänk va roligare livet blev nu. Lite mer färg liksom.)


Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaa


Grattis i förskott Madelene!Du får mina mörka choklad-pollysar! PUSS

+

Hej.

Jag har haft kul
Varit trött
Väntat på inspiration

Tvättstugan kallar

At last!

Idag var det tvättdags! Det känns lite som favoritdagen i hela veckan. Det är typ den enda dagen jag faktiskt gör något konstruktivt. Och jag har inte bara tvättat, jag har:

 1. Gått upp i tid
 2. Ätit fridfull frukost
 3. Duschat och gjort mig i ordning
 4. Tagit hand om mina fötter (they love me)
 5. Ut till tvättstugan och börjat tvätta
 6. Sätta på diskmaskinen
 7. Donat och fixat hemma
 8. Fortsätta tvätta
 9. Boka ny tvättid
 10. Hänga upp tvätten
 11. Blivit underkänd på val av tvättid
 12. Valt ny tvättid
 13. Hämtat potatis från förrådet (don't ask)
 14. Strykit skjortor

To do:
 1. Ta hand om besökande vän
 2. Fixa kläder till Lady Gaga-festen imrogon
 3. Se på Robinson och äta mina jordnötter och min choklad

Amen, syster!

"Sverige kallar sig världens mest jämställda land. Sverige kan ta sig i röven."

LÄS VARFÖR:
http://www.underbaraclara.nu/185470/2010/10/12/sverige-kan-ta-sig-i-roven/

Den där filmen...

Jag vill bara förtydliga att jag inte är så där ryckig och hypad i verkligheten. Det är bara i Youtubes version av mig.

I'm an ass

Jag vill så himla gärna kunna skylla på något. Att jag är gravid, har mens, har en stressig period på jobbet, blir mobbad, har anorexia eller whatever.

Men det finns bara jag. 

Visst, jag är väl snäll och trevlig för det mesta. Ibland trött och tjurig. Jobbig. Men ibland, ganska sällan, men ändå, ibland är jag en sådan röv. Och har så svårt för att be om förlåtelse, att berätta hur mycket jag skäms. Jag vill inte bli mer inblandad. Jag vill bara bort och glömma allt.

Och jag vet att jag inte glömmer, men det känns lite mindre.

(FÖRLÅÅÅÅT!!!)

Morgonstund har guld i mund


En dålig dag?

Tänk att även veterinärer kan ha dåliga dagar. Typ som när man råkar avliva en katt istället för att sterilisera.

"Elina Hansson från Luleå tog sin katt Brownie till veterinären för att sterilisera henne. I stället blev katten avlivad.

- Vi var så otroligt fästa vid henne, säger hon till Piteå-Tidningen.

Efter sprutan, som Elina trodde var bedövningen, blev katten alldeles stilla i hennes famn.

- Jag böjde mig fram och sa: "Gud vad gulligt hon sover". "Vaddå sover? Visst skulle du avliva henne?", svarade veterinären.

Elin Hansson har nu polisanmält händelsen."

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skulle-steriliseras-blev-avlivad_5481227.svd


Erykah Badu - Mannish BoyNi vet H&M:s nya reklam? Låten som spelas där (Mannish Boy framförd Erykha Badu) vill jag verkligen ha. And it's nowhere to be found! Varken på Youtube, iStore eller Spotify. Jag googlade lite och den finns verkligen inte någonstans! Jag kom in på ett forum på Yahoo där även desperata Dallasbor förgäves efterlyste låten.

Så nu vädjar jag till er! Vet ni var man kan hitta den?

(Och om jag vore tjej skulle jag köpt den där klänningen för länge sedan! Jag blir så bitter. Why God, why?)

There's a possibility

Jag säger som Lykke Li. Det finns en möjlighet (att det blir en au pair av lilla mig). Jag har nämligen spenderat massa timmar med att kolla in au pair-annonser. Skitläskigt, nervöst och ganska spännande. Ba så ni vet.

Buried...

... heter en film som har hiopremiär idag. Jag är så himla nyfiken på den! Jag läste Correns recension och om jag fattade det rätt ska typ hela filmen utspela sig i den lilla lådan som killen ligger i. En kille, en tändare och en mobil med dåligt batteri. Det känns ju lite svårt att göra en bra film på det men tydligen ska den vara skitspännande! Och slutet var recensenten (stavning?) helt lyrisk över. Nyfiken är ordet.

Den där äppelmelodin.

Enligt statistiken hade jag 17 unika besökare igår. Två av dessa har svarat. Kan man kalla det mobbning? Utfrysning, helt klart!

I en äppelmelodi

"Om du har ett äpple vill du dela det med mig? I en äppelmelodi? Eller vill du ha ditt goda äpple för dig själv, och inte få nån melodi?
Dela med sig eller snåla, en vanlig fråga får man tåla! Om du har ett äpple vill du dela det med mig? Eller tar du hela själv? VA?"

Är det bara jag som kan den? Känns som att det är en obligatorisk del i någon utbildningsplan för förskolan?

Men kom igen nu. Talk to me. Vi är inget vidare bra på det här med kommunikation. Dialog, liksom. Det är ganska mycket one-way-communication här faktiskt! Om du har ett äpple (läs: har du sjungit sången i skolan så skriv för sjutton Ja, har du inte krafsa ner ett Nej.) Gör det or die!

Tomhet

"Men det är just detta överflöd av tomhet som är förutsättningen för klockornas sång, för tomhet är inte enbart brist, tomhet är också utrymme och resonans."

-Tomas Sjödin

Jag har väldigt länge haft en dragning åt det deppiga hållet. Melankoli och gråskalor. Det är jag det. Inte bara såklart, jag är ofta opassande flamsig och högljudd. Men då och då faller någonting ner, ramlar ihop och kvar blir bara ett skal och en tomhet. Som måste få finnas. För att kunna ta in, reflektera, smälta. I guess we can call it resonans?

LALALAJag är (och vill vara) deppig. En Tomas Sjödin har skrivit så himla bra om det där. Kommer ett inlägg om det i en snar framtid.

Lyssnar på Sophie Zelmani, Amelie from Montmartre och Christian Kjellvander.

Steker pannkakor. Det luktar ingrodd tacokrydda från stekpannan.

Och efter närmare eftertanke...

...jag gillar mig själv.

Dåtid

Jag har verkligen inget att skriva om. Men några snapshots av dagarna som gått...


Den där promenaden jag skrev om tidigare. Magiskt är nog rätt ord för det hela.


När jag tvättade förra gången så satt en pappa och tittade på när hans dotter lekte. Ingen av dem verkade särskilt roade. Den mest oengagerade pappan i världen? Fast han gick ju iaf ut med henne... 


IKEA har börjat sälja julgrejer. Yey, nu är det snart juletider!


Har tittat på två filmer från LOVEFiLM under senaste dygnet.
Det enda rationella och Allt om min mamma. Båda lite underhållande men inga dundersuccéer. Ska du välja mellan de så välj den förstnämnda. Den var nästan bra! Väldigt nära bra-gränsen!

Bestyr

Igår var det dags för det fruktade släktkalaset. Ångest innan, panik under, död efteråt. Nej, inte riktigt. Men det är vä så som riktlinjerna ser ut :)

Idag ska vi hjälpa faster att flytta. Jag känner att pliktkänslan är påslagen, annars hade jag gärna stannat hemma och inte gjort någonting. Jag får ju visserligen dagens motionsdos... Positiva tankar, positiva tankar!

Vuxengöra

Jag vet inte om ni har märkt det men jag har börjat köra med stor bokstav i början på varje mening och varje namn och sådant! Ni vet, när man är tjugo kan man inte hålla på och slarva!

RSS 2.0