19.36

Och för att förtydliga. Det är med den jag skriver! B-)

Aino

Jaha, så har jag köpt en ny mobil då :-) Jag känner mig inte alls materialistisk, nejnej... Men fin är den :-P

lisapisa 2.0

asså, när all musik sviker och allt suger.
ska
man
lyssna
lisa
miskovsky's
still
alive

recap

Ja ni. Vad säger man?
- Julafton gick förbi ganska obemärkt. Rätt trevligt, visserligen, men... känslan man hade som barn är definitivt borta. Lite tråkigt.
- Julaftonsdagen tillbringades hos farmor och farfar. Varje år så träffas alla pappas syskon med fruar och män och barn och försöker ha det trevligt.
- Annandagen var en rätt död dag. Jag hade tänkt jättemycket  att cykla till bibblan och sitta med datorn och internet. De hade stängt. jag vet inte riktigt vad jag gjorde istället. Troligtvis något riktigt tråkigt. (Nu sitter jag och lyssnar på sorglig musik, därav deppen)
- Gårdagen. Stan med Madelene och Jenny. Vi kom fram till att Linköping City är en stad utan nyårskläder. På torsdag är det nyårsafton = två dagar kvar :S På vägen hem hoppade jag och Madelene in i någon fotobutik och köpte ett stativ till min kamera (sjukt nöjd!) På kvällen såg vi på programmet om kungafamiljen. Jag som alltid tyckt att det verkar vara ett väldigt roligt jobb/liv insåg att deras liv måste vara skittråkiga. Men det verkar ju inte de tycka, så whatever.
- Jag har haft ett problem de senaste dagarna. Jag vaknar inte av min väckarklocka. Men idag så vaknade jag (tror jag, minnet sviker). Jag ställde iaf mobilen också och av den gick jag upp. Eller gick upp och gick upp. jag gick upp för att stänga av den, sedan lade jag mig och läste världens bästa bok. Den heter Den Förlorade Symbolen och är skriven av världens bästa författare, Dan Brown. Jag blir riktigt rädd när jag läser den, det är som att se en skräckfilm. Jag andas fortare, blir paranoid och tappar lite av verklighetsfattningen. Riktigt läsvärd! Handlar som vanligt om symboler, mystik och hemligheter. Just den här boken handlar om frimurarna, CIA och annat gottigt.
- Coldplay. Vilket band. Lyssna på dem! Coldplay – Strawberry Swing

12.37

Tänk att det kan vara så svårt att bara vara. Inte göra nåt speciellt utan bara sitta vid datorn och lyssna på musik, läsa en bok väldigt länge och intensivt (tacka vet jag Dan Brown) och på kvällen lägga sig i soffan och titta på tv.

Jag får en sådan ångest av att inte göra nånting. Det känns som att jag har massor att göra men jag inte vet vad.

Pepper Cookie

Igår blev jag sugen på att göra pepparkakor. Så jag började röja undan i köket och blev påmind om att degen ska stå och vila ett dygn. Jaha, tack för den, kände jag. Men degen gjorde jag! Och nu sitter jag här och kan inte komma mig för att göra någonting. Ska jag till bibblan (närmaste platsen macen har internet)m, stan och köpa julklappar eller eller kanske kavla ut pepparkaksdegen och göra the freakin' pepparkakorna?

Nej. jag ska nog sitta här och invänta natten så att jag får sova... MEN HERREGUD! Jag ska ju på julfest i kyrkan ikväll! Oops, så pepp va ja :P Men det kan faktiskt bli trevligt! Jag och jenny försöker ju integrera oss med studenterna. Sånt är läskigt. På riktigt. Det är läskigt. Antingen sitter jag och fjäskar, gör sig för och blir nån annan än jag, eller så sitter jag och tittar på när andra pratar och blir tjurig för att ingen pratar med mig. 

Julmusiken på den här datorn är sämst. Och Spotify funkar inte när man är inne på internet. Den här datorn suger. Fläkten tjuter i 87 dB.

Måtte det bli fest snart. Eller natt.

22.33

Det är sant. Vi har seminarium imorgon. Om elementär vetenskapsteori (i folkmun: bajsteori). Lite mer specifikt kommer det nog handla om induktion (kanske lite deduktion också) och vilka problem som induktion innebär. Tror jag. Vi har fått elva sidor att läsa. Dubbelsidor, så 22 sidor. Liten text och sidorna är kopierade ur en bok och sedan scannade = inte så jättebra kvalitet. Ganska usel kvalitet, faktiskt. Som ni kanske förstår måste vi alltså läsa sidorna på en dator också (ja, jag vet, man kan skriva ut sidorna också. Men nu för tiden är ju bläck så ofantligt dyrt och för att spara på regnskogen så skippar jag att skriva ut på papper...).

Som tur är har jag ju min fina fina dator att titta på. Och så tröstar jag mig med att det är det sista vi har denna termin. Jag har alltså gått halva kursen imorgon klockan 15.00. Hur det känns? Onödigt.

Ridå.

Värsta grejen


Bara för att visa en liten liten liten del av allt min underbara, fantastiska, extravaganta (osv) dator kan åstadkomma. Ser ni vilka coola effekter man kan ha också? :O
It's freakin' nice!!

I'm loving it!

Nej, glöm det förra inlägget. Eller glöm och glöm. Jag säger som mamman i Tretton snart trettio: "Jag ångrar inget misstag jag gjort, för om jag inte gjort de skulle jag inte veta hur jag skulle göra rätt." Okej, det var inte riktigt så hon sade men nästan!
Iaf, Peter kom fram förut (jag sitter på bibblan och det gjorde även han och Joel) och skulle kolla på datorn lite (det är som att få ett barn, alla ska titta på den, kanske klappa lite och gratulera) och så pratade jag ut om min besvikelse jag hade igår. Och så visar det sig nu att det bara är lite internet som behövs. Och här kommer dagens citat: En dator utan internet är som en hammare utan spik! Så freakin' right! Så nu måste vi bara fixa trådlöst internet hemma, mitt mobila bredband funkar ju inte.
Men vad gör det om hundra år?

12.28

Gissa vilken dator jag skriver med… Tänk vad jag har sett fram emot den här stunden! Och tänk vad likgiltig jag känner mig nu. Nej, lite gladare än likgiltig är jag allt. Iaf, igår kväll så skulle jag installera den och hålla på. Allt sket sig. Och nej igen, allt sket sig inte. Det var bara internet som sket sig. På den gamla datorn så hade jag ett mobilt bredband och allt funkade rätt bra men när man sätter i bredbandet i den här datorn så hakar sig allt. Så: jag har inget internet. Nu sitter jag i köket och skriver i Word och ska snart cykla ner till biblioteket där de har gratis internet och fixa och dona.

 

Så datorn känns bra men inte lika euforisk som jag trodde att allt skulle vara. Men den är fin och smal!

 

Man får vara glad för det lilla!Fördjupade studier i katastroffysik

I morse läste jag klart en av de bästa böckerna jag nånsin läst! Helt klart på tio-i-topp-listan! Många böcker är så... jag vet inte hur jag ska uttrycka mig utan att låta alldeles för lillgammal. Men alldagligt känns det. Men den här boken var så genomtänkt, bra skriven, fyndig, sorglig, författaren beskriver allt så underbart och jag skulle kunna hålla på i all evinnerlighet.
Visst, jag hade en liten period där jag bara tittade på omslaget och hittade på ursäkter för att slippa läsa. Så nu när jag tänker på den var den lite lång i mitten men sista halvan är så !!!!!!!!!!! Fattar ni? Det stod så någonstans i boken! !!!!! !!!!!! För att vara lite mer konkret: det blir sådana twistar och man ba WHAT?! Riktigt överraskande och förfarande lika underhållande! Möjligtvis lite sorgligare också men... ja, det blev lite jobbigt i slutet. Men vilken bok! Läs den! Läs den! Läs den!lolucocia

(jag är bäst på rövarspråk)

igår bestämde jag mig för att se luciagrejen på tv:n. said and done. 05.55 ringde klockan (idollåten higher på ipoden. god i love my väckarklocka!) ca 05.58 sitter jag framför tv:n, redo för årets näst största mysbomb. OCH SÅ STÅR DET HOCKEYHJÄARTAN PÅ TABLÅN?! luciat började sju... jaha, tänker jag. vad gör jag nu då? zappar runt lite och inser att det inte finns ett enda vettigt program (om man inte gillar jordgubbs-lisa) i sikte. men så kommer det! det där flygplatsprogramet på femman!! tjihoo! vilket påminde om att jag vill jobba på nån flygplats.

men så blev klockan 07.00 och där satt jag förberedd, med djungelté och allt :)

typ kvart i sju kommer madelene hem från lucia movie night med halvt frysta popcorn. det är galet hur något gott kan förvandlas till något så mystiskt obehagligt. men popcorn är ju popcorn och jag tuggar i mig. två timmar senare sitter jag här och håller på att hungra ihjäl. kanske dags för frukost? ja.

sömnbrist here i come

rebecca berättade att hon inte längre läser kissies blogg för att hon va så elak eller vad det var. "det är väl alla?" tänkte jag men jaja. säger hon det så... i brist på annat (varför sova liksom?) så ser jag en artikel om henne (kissie, inte rebecca) och klickar vidare fram till henens blogg. första tanken: tråkig. andra tanken: jag ser ett stavfel. tredje tanken: hon hatar blondinbella? fjärde tanken: va tuff hon tror hon är (lite som anna anka, stå för vad du tycker men var gärna smart också). femte tanken: va dum i huvudet hon är. sjätte tanken: SHIT :O jag kommer inte kunna sova i natt.påminner lite om hon från brunnen, samara, från the ring. fast blond. en liten tanke bara, varför har hon lagt dit en liten reflektion på nageln?

summa sumarum: det är lucia imorgon. självklart ska jag se tv-lussandet. 06.00. och med den här bilden i bagaget blir det inte många timmars sömn :) nattinatti

sd

läser på politkerbloggen (http://www.politikerbloggen.se/2009/12/10/24874/) att 5,1 procent skulle rösta på sd om det vore val idag, det är deras högsta siffra, hittills. samtidigt som moderater, sossar och resten av riksdagspartierna gång på gång går ut i media och säger att det är viktigt att ta tag i sd's argument och visa vilka svin de är (min tolkning :)). varför gör man inte det då? vad väntar man på?

summa sumarum:
sd är svin. visa det!

17:23

nej, jag orkar inte känna nåt. det är ju snart idolfinal! måste peppa måste peppa måste peppa. 


piss på allt.

alexanders liv 2.0

SHITSHITSHITSHIT!!

vågar jag klicka på knappen? är jag på väg att begå mitt livs största misstag?

18:18


"...på julen ska man inte prata om miljön för det är too late..."

och så hinner hon slänga dit en kommentar om att det bara är kina som släpper ut massa växthusgaser.. den kvinnan är ju cool, vem vågar så ärligt säga vad man tycker?! tänk om hon bara kunde va smart också...

in a rich man's world

ska jag köpa en dator? är det värt pengarna? ska jag köpa en mobil? hur mycket har jag kvar då? räcker det? eller vad ska det räcka till? varför är jag så rädd? vad är jag rädd för? VARFÖR KAN JAG INTE BARA KÖPA SKITEN OCH VA GLAD SEN?! kommer jag vara glad sen? tänk om jag ångrar mig? eller ska jag bara ta och skita i allt? ae, fy vad jag borde bli munk. i kloster har man inte sådana här problem. piss.

12:50

ja, jag vet att det var tre år sedan jag skrev nåt senast. så för den som absolut måste veta vad jag gör så kommer här en liten lista på saker:

- jag fick g på en psykologitenta. jag pluggade två timmar. säger det mest om mig eller universitetet?

- ska jag köpa en macbook eller macbook pro? de är ungefär identiska, pro:n har ett skal av aluminium och inte plast som den andra har. men den kostar också tvåtusen mer. (google chrome tycker inte att macbook är ett ord och föreslår Marocko. ska jag köpa Marocko eller Marocko pro?)

- min almanacka tar slut typ tredje januari. ska jag köpa en ny mobil och använda den som almanacka. detta innebär också att jag slipper hata den nuvarande mobilen... och att icke förglömma: det blir nog mer internatanvändning då med = fler blogginlägg! men vilken i så fall?

- jag får ingen inspiration till julklappar!!!! lite smått panik..

FRED!

15.50

what's happening?

jag pallar inte att blogga. var finns inspiration?

RSS 2.0