"Jag vill se bilder från när du lagar mat."

Madelene vill ha bildbevis på att jag lagar mat. Tror jag. Eftersom att det inte är korrekt svenska så kan jag inte vara helt säker. Men jag gissar på att det är det hon vill. Och vill Madelene något så är det bäst att lyda.


Alexander lagar makaroner.

Alexander lagar Chicken Kievs.

Men jaha. Friden är borta, tio-åringen kommer in och pillar på allting, mobbar hunden som ligger och snarkar och blir sedan borttjasad (stavning?) av mig. Back to matlagning.

Första helgen i London = fattig plånbok


Nyss utkommen från tunnelbanan och på väg mot Camden Market.

Efter Camden Market blev vi för blöta och kalla så vi tog en tur till Starbucks. Mitt första besök ever. En besvikelse.

London Eye.

Stora Ben

Ehm... Ja, vad det nu var för kyrka. Stor och snygg var den iaf.. och verkade vara känd eftersom det hängde så många skolklasser där och tittade på den. Allt som verkar känt måste jag ta kort på (se sista bilden...)

De där dörrarna är mycket segare och tyngre än vad man tror!

Buckingham Palace. Drottningen var nog inte hemma.

Picadilly Circus är stället för miiig! *Kör ett trestruket ciss*

Strawberry Mojito och "The Carrie Bradshaw drink"

Lite eftermiddagshäng sådär... Mucho trevligt!

Lite natthäng sådär... Mucho trevligt!

Jonas Åkerlunds brorsas hall. Hur många kan skryta med att de sovit i samma byggnad som en världskändis (jo, men det får man ju ändå säga att JÅ är!) broder!? JAG! Jag har till och med ätit hans bröd och klappat hans katt!

Bara för att visa att jag inte dött

Igår hade jag en heldag i London tillsammans med polerzzz. På dagen gick vi runt och tittade på nästan samtliga turistgrejer som man ska se. På kvällen satt vi på barer och höll på. Nu sitter jag någonstans i London, vet inte vart och ska alldeles strax dra mig vidare på nya äventyr. Livet är rätt bra.

Lite bilder

Här kommer några bilder från London..


Utsikten från ett av mina tre fönster.

Utsikten från ett annat fönster.

Walmer Gardens, gatan jag bor på.

Vår, vår, vår!

Huvudgatan i Ealing, Northfields Avenue.

Första frukosten (är det inte lunchdags egentligen?)

Nu sitter jag och äter frukost i vardagsrummet. Barnen är på Aktiva (nåt sportläger under deras lov) och föräldrarna jobbar. Det är jag och Buster som är kvar och håller ställningarna.
Med tanke på vad jag fått höra om engelsk mat så var jag rädd för att inte få se nyttigheter på ett helt år. Men igår så åt familjen masssssa sallad, jag har hittat bröd med linfrön och solrosfrön i, det finns crunch (ni vet, sådan där müsli som sitter ihop i klumpar), bran flakes och hej och hå! I'm impressed!

Och ja! Mjölken är i små flaskor! <3 <3 <3

Snart blir det upptäckstur med hjälp av en karta jag fick av Londonmamman imorse.

Tidskillnad

Jag såg precis att bloggen tror att klockan är tolv. Det är den inte. Klockan är elva. Sååå.. ett litet tips: tänk en timme bakåt!

Första morgonen

Jaha, frågan är om det kanske är dags att starta första heldagen i London. Jag har legat i sängen med datorn alldeles för länge nu! Magen börjar kurra och jag är sugen på att testa duschen :)

För övrigt låg jag imorse och lyssnade på hur Londonmamman försökte få med sina barn till the sports camp som de går till nu under deras lov. Tänk att det om några dagar är jag som ska tjata om att "Get dressed, please!" och "Where are you?". Kan inte bli annat än spännande!

10 av 86 låtskrivare är kvinnor!?

Det finns en risk för att det blir lite mycket London de kommande dagarna så jag slänger in ett inlägg om något annat. Ja, inte för att det handlar om något väldigt ovanligt. Men det är intressant ändå!

Det är Hanna Fahl på DN:s Melodifestivalsblogg som har gjort ett cirkeldiagram över könsfördelningen bland artister samt låtskrivare under Mellot. Väldigt skevt och väldigt intressant! Mellot är helt klart mer än bara yta. LÄS!

Walmer Gardens

Mitt rum:


Det finns så mycket att berätta! Men ikväll så är jag mest trött, seg och lat. Skulle jag börja redogöra för hur allting är så skulle det bara bli dåligt och allting är för bra för att bli dåligt berättat. Jag återkommer imorgon!

Men det är klart att jag kan bjuda på något..
  • Kändiskåt som jag är, gissa vilka jag ser på Arlanda! Jan Malmsjö och Marie Göranzon!! Whhaaaatt?? De satt och åt lunch eller nåt och såg ut att trivas rätt bra. Lite senare så mötte jag dem när jag var på jakt efter Starbucks. När jag ännu lite senare går på planet ser jag att de sitter två rader bakom mig. Tror ni att jag spetsade öronen extremt noga så fort jag hörde något ljud som kom bakifrån? :) När vi sedan skulle in i UK och stod i kö för att komma igenom gränskontrollen så stirrade jag kanske lite mer än vad som är socialt accepterat, men efter ett tag så sade jag nej till stirrandet och började fascineras över alla miljarders nationaliteter som finns representerade här!
  • Polisen på Heathrow går runt med k-pist men verkade väldigt trevliga ändå.

Now I'm strong enough to live without you

Nu började precis bussen mot Arlanda åka. Och här sitter jag med snuvig näsa och fryser om händerna. Men inte bara det - jag använder bussens internet! Bara det är en ny erfarenhet. Det är väl bara att vänja sig, nya erfarenheter kommer med all sannolikhet att ploppa upp lite överallt.
(Nej, nu kom jag på att laddaren ligger i bagaget, vad ska jag ta mig till när datorn dör?! Hoppa över till iPoden. Problem solved.)

Under hela den här resan har folk uttryckt hur spännande och roligt och underbart det är att flytta, resa bort eller bara tänja på gränserna. Jag har inte riktigt haft den inställningen. Jag tycker om trygghet och att veta vad som kommer att hända. Jag hänger mycket i min comfort zone, så att säga. Det innebär att jag är nervig, rädd och allmänt orolig när jag reser iväg. Inför resan till Moldavien i påskas så hade jag inställningen att nu kan allt gå åt pipan. Allt kan bli fel och jag kommer säkert dö eller kidnappas. Väl hemma efter den veckan så saknade jag stället vi var på, alla människor och den moldaviska naturen. Det hade varit underbart! Än idag kan jag sakna det och längta tillbaka.

Men åter till London och au pairandet. Nu ska jag inte vara borta i en vecka utan typ 52 veckor. Ensam. Jag har på pappret all anledningen att avboka allting, hoppa av bussen och mejla Londonmamman att jag inte kommer. Vad kan inte gå fel på 52 veckor?! Jag kan komma på miljarder saker som kan mess up. Men ändå. Jag är knappt nervös. Till min förvåning sitter jag här och är rätt förväntansfull! Kan det vara så att Alexander har lärt sig sin läxa och insett att livet inte bara jävlas med en. Hur mycket kan inte bli så rätt, så bra, så utvecklande, så stärkande, så roligt, så lärorikt, så *fortsätter räkna upp saker*

Inför den här resan har jag samlat några peppande låtar i en Spotifylista. Där finns bland Strong enough med Cher. I den sjunger hon att hon är stark nog att leva utan Någon. Men som vanligt så tolkar Alexander låtar lite som han vill och nu skulle han vilja presentera en låt som handlar om honom och hans relation till Tryggheten: Cher – Strong Enough

Cause I'm strong enough to live without you
Strong enough and I quit crying
Long enough, now I'm strong enough
To know you gotta go


(Herregud, vad bussen guppar upp och ner! Kör vi off road?)

Bibliotek

En av de tråkigaste sakerna med att flytta till London är att det blir hiskeligt långt till Stadsbiblioteket här i Linköping. Åh, jag kommer sakna den platsen! Igår när jag skulle lämna tillbaka mina böcker och gå därifrån tomhänt så upptäcker jag och Madelene att en organisation vid namn Omställning Linköping (eller nåt liknande..) har ställt upp ett bord med böcker som MAN FÅR TA! Det var lite sådan där bytesmarknad, you know. Ta en bok och lämna en bok hemifrån som jag inte vill ha mer som betalning. Så hiiiiiimla bra grej! Och en annan bra grej var att de hade The Da Vinci Code och The Grapes of Wrath (yes box, på engelska!) som bara låg och väntade på att bli tagna... Men eftersom jag inte hade med mig böcker hemifrån så gick jag dit idag med tre stycken (det är klart jag ger mer än vad jag tar, liksom). Men så hittade jag en bok som verkade så mysig. Den heter Nu vill jag sjunga dig milda sånger och handlar om en författare som åker till landet för att hitta stillhet och komma över en stor sorg. Jag smälter! Så nu har jag lite att läsa där borta i Drottning Elizabeths land.

Nu ska jag nog börja packa. Eller vadå, jag har ju typ elva timmar på mig! :)

Men bara en tanke, liksom:

Att tanken på att inte passa in är läskigare än tanken att vara sig själv... Säger det mest om mig eller omgivningen?

2 dagar till Det Nya Livet

Idag ska det växlas pengar, lämnas tillbaka böcker på bibblan, köpas tack-för-att-ni-vill-ha-mig-present, tandkräm, schampoo och sådant, kopiera pass, id och annat viktigt, köpa adapter eftersom de svenska stickpropparna/stickkontakterna (vad heter det?) inte går in i de brittiska, läsa på om vilka regler som gäller på flygplatsen för att minimera otrevliga överraskningar... Osv osv osv. Fullt upp med andra ord.

Sedan ska jag börja packa ner allt jag äger och har (nja, inte riktigt. Jag glömde köpa till extra bagage så jag får bara ha med en väska á 23 kg). Det blir spännande, jag har aldrig packat ner så... mycket grundläggande saker. Men det löser sig, jag är bra på att packa!

Eftermiddagen/kvällen spenderas med vänner och middag hemma. The last goodbye, liksom. Fy tusan va tråkigt det känns. Att säga hej då. Jag hatar att säga hej då. Jag läcker hellre locket på och trycker ner allt jag känner. Vilket brukar sluta med att jag tillbringar någon natt störttjutande. Men hellre det än ont i magen flera dagar.

Nu är frågan om jag ska utöka frukosten till en lunch eller om jag väntar ett slag på att göra lunch. Duscha ska jag iaf göra. Off I go!

Snart finns det en republikan mindre...

Nu är det en republikan från De Stolta Staterna som vill låta elever bära vapen i skolan. Det ska tydligen vara en jättebra grej för att motverka skolmassakrar, tror han. Metoden går under namnet: självförsvar.

Kära republikan, till dig vill jag säga: Ponera att jag är en amerikanska elev som är rädd för dig och din politik och känner ett behov av att försvara mig - får jag skjuta dig då? Du är ju roten till mitt problem?

Nä, nu ska jag sluta sura för ikväll. Jag är ju faktiskt på rätt bra humör! Kanske har det med att jag inte bor i USA?

Det finns hopp om en bättre värld!

Jag var tydligen inte ensam om att gå igång som en tok på Rickard Olssons gubbsjuka i hans avslutning av Mellot igår. Nu är han anmäld till Granskningsnämnden för radio och tv! That's the way we do it!

Jag hatar sport. Men nu känner jag att jag har fått en ny grej som får mitt hjärta att slå fortare: damsport! Nu drar vi ner herrarna till jorden (när vi ändå håller på skulle vi kunna ta ner deras absurda löner också)!

"– Linköpings FC är en av de bästa och mest framstäende klubbarna på damsidan. Man vann Damallsvenskan 2009 och har kvalificerat sig till kvartsfinal i Champions league (förutom att man vunnit t ex Svenska cupen), heter det i anmälan."
Vad har herr Dumhuvud att säga om saken då? Jo: "Jag kan bara beklaga att privatpersonen som anmälde tog illa vid sig."

Ja, för det är ju verkligen bara en enda person som påverkas av att sådana som du sitter och cementerar könsnormer på bästa sändningstid. Jag som precis börjat uppskatta dig, Rickard? Vad tusan var du tvungen att säga så för?

Come what may - London SKA bli underbart!

Lyssnar på Moulin Rogue-soundtracket och känner mig redo för livet. Några saker är kvar att fixas innan onsdag, aka dagen-då-Alexander-flyttar-till-London (OMGOMGOMGOMGOMG), men det tar vi tag i imorgon. Idag ska det fikas med fiiiiin vän och ätas med familjen. Kan bli bra.

Nu: göra listor!

Fy f*n!

Melodifestivalen är precis slut. Allt gick rätt smärtfritt (däremot gjorde Tid att andas ont alla tre minuter och att The Playtones gick till final är bara katastrof).

Men.

I slutklämmen var Rickard Olsson tvungen att berätta om hur Linköping inte har något fotbollslag och därför måste åka till Norrköping för att kolla på fotboll. WTF!?!?!?

Vad hände med damfotbollen? Vilken stad har vunnit Allsvenskan flera år?!

All denna herrbesatthet, den gör mig tokig! Hur *svordom* dum i huvudet får man vara?

Nej, nu slutar jag skriva. Jag tar några andetag och spenderar kvällen med att vara bitter och sur över hur gubbsjuk denna värld är. Piss på allt!

Konsten att rådissa en gammal tant.

Ni har väl inte missat DN:s Melodifestivalsblogg, skriven av coolingen Hanna Fahl?

I förra veckans recension av bidragen så lyckas hon få till följande om Elisabeth Andreassens (skit)låt: ”en kaskadspya av nyandliga klichéer”. 

Jag ler.

En arg förmiddag. Ta det inte så himla bokstavligt.

Det blev en förmiddag med arga känslor. Anledningen: en centerpartist och en italiensk ambassadör.

Centerpartisten pissar på Miljöpartiet, anklagar dem för att vara emot fattigdomsbekämpning och gud-vet-vad. So what, tänker ni, sådan är politiken. Med i leken får man tåla. Men nej, jag klarar inte av människor som inte kan se hur tillväxten är skadlig för Tellus. Jag orkar bara inte.

Den italienska ambassadören skriver i en debattartikel i Aftonbladet (som jag inte orkar läsa, jag tappade hoppet om honom efter att ha läst underrubriken på AB:s startsida) att han tycker att Italien ska ha beröm för att de lyckats införa civil skilsmässa och rätt till abort, trots Katoliska kyrkan åsikter. Eh, come again? BERÖM? Du ska ha smisk för att du inte kommit längre! (Och btw, hur sover du om nätterna med Berlusconi som chef? Bara det tyder ju på att du är lite dum i huvudet.)

There - en schlageranalys

Jag har ju knappt skrivit om Melodifestivalen överhuvudtaget i år så jag tänker att det kanske är bäst att ta tag i det där. Jag är ju jag, och jag är ju Melodifestivalen.. Ehehe.

Så. Inspirerad av Smyglyssna på Elsa kommer jag nu att reflektera lite över låtarna som kommer att tävla här i stan på lördag. Here we go!

1. Linda Sundblad - Lucky you
En rätt mesig låt. Bra, ofarlig med fint budskap. Jag kommer definitivt att lyssna på den långt efter tävlingen. Den säger mig däremot inte så mycket, så jag vet inte vad jag ska säga. Men att bara sluta skriva nu skulle ju vara att dissa den och det vill jag inte - den är ju faktiskt bra!

2. Simon Forsberg - Tid att andas
Jag fattar att Mellot är en plats för smöriga och töntiga låtar och det brukar jag klara av. Men det här gör ont. Det är för
smörigt och
för töntigt. Det kommer säkerligen inte hindra mig från att gilla den i stunder av emotionellt lågtryck (depp mao). Jag har ju lärt mig att uppskatta förra årets bajslåt Hur kan jag tro på kärlek? och det är väl så det kommer bli med den här låten också. Jag kommer lära mig tycka om den och jag kommer att skämmas för det.

3. Sara Lumholdt - Enemy
Hon ser ut som en blandning mellan Lady Gaga och Titiyo! I ansiktet dårå.. Men ja. Låten är rätt klatshig. Jag har inte så mycket neggigt att säga. Den är sådär lagom attitydig vilket jag gillar. Bra, helt enkelt! Dock inte någon fullpoängare. Men fortfarande skriker hjärnan "A*Teens, A*Teens!". Och det är inte riktigt till hennes fördel.

4. The Playtones - The King
Jag har missuppfattat det här helt! Jag trodde att The Playtones var en grupp unga tuffa tjejer och inte ett gäng gubbar som kommer från Dansbandskampen. Tjejerna kommer tydligen nästa vecka. Men gubbarna då. Ja, jo. Om jag bara försöker ha ett öppet sinne så ser jag en charm i det hela. Det är lite avspänt, roligt och härligt. Och gulligt att sångaren inte hittar kameran han ska titta i :)

5. Shirley's Angels - I thought it was forever
Jag trodde att det skulle vara en rätt intetsägande ballad som skulle vara lika ofarlig som Shirleys tidigare låtar. Men... Nja. Den här har ändå en tuffhet i sig. Det dansas och enligt Shirley så är det "skönt att få vara kvinnlig" typ. What to say? De kom, de sjöng, de gick till andra chansen. Max.

6. Sebastian - No one else could
Hanna Fahl, min hjälte, tycker mycket om låten. Så jag trodde att jag också skulle göra det men den känns lite... Ja, den griper inte tag i mig riktigt. Men visst, den är bra. Den känns på något sätt rätt självklar. Inte så spännande, dock... För safe, liksom. Men killens ögon!? Hur intensiva är de inte?

7. Sara Varga - Spring för livet
Hon är så späd. Så tunn och ömtålig. Låten är enkel och mesig. Men jag älskar det. Jag tror att det har med ärligheten och det simpla att göra. Där står hon och sjunger om destruktiva relationer helt utan försvar. Hur kan man inte älska det?! Det är årets version av Innan alla ljusen brunnit ut
som jag är ensam om i min bekantskapskrets om att tycka om. Eller älska är nog ett mer rätt ordval. Hon kommer definitivt inte att gå vidare men i min iPod kommer den att gå varm. Spring till mig, Sara! Jag kan ta hand om dig! Och din låt kommer i sin tur trösta mig many times!

8. Eric Saade - Popular
No comments. Alltså, det här är så maffigt och genomarbetat och analyserat så det finns inte plats för tvivlare - den här låten kommer gå till final. Jag skulle nästan tippa att den kommer att sjungas i Tyskland senare i vår också. Därmed inte sagt att jag tycker om låten. Den känns alldeles för säker och b-r-a för att säga något. Så blir det när man gör något som ska passa allt och alla, den tappar sin identitet och unikum. Men likt förbannat kommer den att vara överallt ett år framöver... Och de fjortonåringar som inte hoppade på Saade-tåget efter Manboy kommer hoppa på på lördag. För att sammanfatta: *suck*

Är jag för blödig?Jag fattar. Egypten är fritt efter massa år av diktatur. Så många har kämpat, så många har dött. Men... Jag tycker så himla synd om Mubarak nu. Hur hatad måste han inte känna sig? Ser ni hur många människor som firar att han tappat all makt? Vem är han nu? En rädd, men rik, liten mus som gömmer sig i grannstaden?

En inte helt vanlig torsdagskväll

Jag har påbörjat förberedelserna inför min utlandsflytt. Nu har jag hängt på UD:s hemsida och läst på om Storbritannien. Kunskap är makt (för att inte nämna trygghet; vad tusan gör jag om jag blir sjuk? Nu vet jag!)!

På UD stod det bl.a. att BBC är den brittiska motsvarigheten till Sveriges Radio vilket fick mig att fundera över om Public Service finns over there? För BBC är väl inte statligt? Eller? Vad är CNN då? Eller finns CNN bara i USA? Eller är både BBC och CNN statligt? Så mycket frågor, så få svar! Däremot vet jag att väderprognosen bjuder på väldigt mycket regn de närmsta dagarna... Och typ 5-10 plusgrader! Inte riktigt som här.

Ikväll så ska det även köpas bussbiljett till Arlanda och flygbiljett till Heathrow! Det här ska bli bra!

Kaskadspyan

Ligger i sängen. Igår spenderade jag kvällen med att spy och åter spy. Mår lite halvkasst så att säga... Har ingen energi whatsoever (den hamnade i toan). Har ont i huvudet. Vågar inte riktigt röra på mig av rädsla att väcka illamåendet som har tagit en paus.

På onsdag nästa vecka så blir jag londonbo. Det ni. Det händer verkligen! Nu ska Alexander bli FRISK!

Alexander, Karl-Oskar och Kristina

Här sitter jag och dricker rabarber- och gräddte och tittar på Utvandrarna. Jag hoppas, hoppas, hoppas att någon ska börja sjunga Du måste finnas nån gång men det känns inte som en sådan film. Den här är bister, långsam och lågmäld. Det ska mycket till innan någon ska få för sig att skrika ut sin ångest till Gud i en svulstig sång.

Men vem vet? Konstigare saker har ju hänt. Typ som att jag inte hör vad de säger och måste ha textning på. För de där människorna pratar inte svenska! Det är nån oförståelig blandning av småländska, gammelbibiliska och mummelspråk.

Rolling in the deep

Adele har släppt en ny skiva! Alexander är taggad till max! Däremot är han lite sur över att den inte finns på Spotify än... Han får helt enkelt nöja sig med den nya singeln så länge.Lyssnar du inte på det här är du inte min vän.

Jag blir så väldigt *jättelångt pip* förbannad.

-

Allting har förändrats

Caroline af Ugglas och jag

Vi lärde nog känna varandra när hon debuterade i Melodifestivalen. Eller jag vet inte, jag har i alla fall inga minnen som involverar henne tidigare än de tre minuterna i SVT. Men sedan dess har hon funnits med. Jag gillar henne. Jag gillar hennes quirkiness. Efter Mellot har hon ju dykt upp i alla möjliga sammanhang, det senaste jag sett var hennes medverkan i Jakten på lycka där hon pratar lite om att ha anlag för deppigheter. Bara det liksom - hon pratar depp! Det tycker jag om!

Hon tog min e-boksoskuld dessutom. Och jag har bara läst några sidor av förordet men jag känner att det här är en bok som jag gillar. Det ska ju vara ett enda stort utdrag från hennes psykoterapi... hur fel kan det bli? Inte alls mycket!

Nu kör vi på! E-boksvärlden, here I come!

Så elektriskJag är ren energi
Bara här under lampornas sken
Är jag fri

Igår befann jag mig någonstans mitt i skogen och såg Melodifestivalen med några kompisar och deras kompisar och deras kompisar. Typ. Det var himla trevligt! Pratade engelska halva kvällen med några "australienare" och insåg, once again, att man faktiskt kan mer än vad man tror.

Det kan vara att fokuset inte låg på tv:n hundra procent men jag gillade inte något av bidragen speciellt mycket. Den största besvikelsen var Sanna Nielsen. Jag var extremt peppad på henne men så kör hon tidernas kanske mest intetsägande låt!? Aja, det kanske blir bättre live :D

Men ändå... Imorse så gick jag in på SVT Play och lyssnade på  Babsan och Anniela. Och jag gillar det ju! Babsan är så skamlös och precis likadan som man förväntar sig! Det är ju kul! Och Anniela... Jag tycker verkligen att det är en bra låt. Jag älskar hennes röst, att texten är på svenska känns fräscht och framträdandet är så snyggt i sin relativt avskalade scenografi. Den låten går på repeat nu!

Ooo, there ain't no other way

I'm beautiful in my way
'Cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret
Just love yourself and you're set
I'm on the right track, baby
I was born this way

En sorgens dag


  • Min älskade vattenflaska is giving up on me. Den har bestämt sig för att bli möglig på alla möjliga ställen... Så jag känner att det är dags att säga farväl. Men vad ska jag nu dricka ur? :(
  • Jag ska städa.
  • Det snöar som om det vore en scen ur The day after tomorrow.
  • Nu somnade mitt ben.

men jag saknar dig punkt

Coldplay – Now My Feet Won't Touch The Ground

Greetings from Carolina Gynning

"Jag har nu gått utan smink i en vecka, jag har tagit bort mina extensions och för att tag sedan tog jag ett sista farväl av mina lösnaglar.

Och jag har aldrig mått bättre, ingen mår bättre av att dölja sina bakom sköldar. Vi är dem vi är, och att försöka vara någon annan skadar mer än det gör gott."


Long time, no see!

Jag vet inte vad jag ska skriva... Men bara för att döda tystnaden:

Mega-super-duper-jätte-höggravida UnderbaraClara har inte bloggat på masssssa dagar! Innebär detta att det kommit ett UnderbartBarn till världen? Pic or it didn't happen!

Jag lyssnar på Justin Bieber... Jag har nämligen gjort en kort men koncis spellista: skitmusikens skitmusik

There is something in your eyes

Just nu är livet underbart! Undrar ni varför? I'll tell you!

Jag gick in på Youtube i hopp om att hitta Jenny Silvers bidrag från Mellot. OCH DEN FINNS! Jag går in på keepvid.com och laddar ner klippet. Wohoo, nu har jag klippet och SVT kan inte nå det! Om de inte kontaktar polisen efter att ha läst det här.. :S Aja, det är det värt!

Och en rolig detalj är att någon minut senare så kan man inte se klippet "på grund av ett upphovsrättsanspråk från SVT."

Alexander vs SVT: 1-0

Den här låten är frikking svinbra! Nästan för bra för att vara sann! (Och ja, jag har lärt mig koreografin. Iaf i refrängen. Yes, the schlagernörd is back!)

Luleå - check!

Jaha. Så var allt klart. Som vanligt uppstår det en frustration över att inte få tag på låtarna - jag vill höra dem IGEN! Speciellt Jenny "min favvo" Silver. Däremot klarar jag mig jättebra utan Swing "tönten" fly. Det är en låt jag verkligen inte vill tycka om men kommer digga till hela sommaren lång. ÅH, men nu kom jag ju på att sommaren kommer att spenderas i London! Toppen! Jag ska undvika honom så mycket det bara går!

Det är allt jag har att säga. Och att jag väntar på att klockan ska bli utgångsdags. Ha-kul-tåget tuffar vidare!

Mellomellomellomellomellomello!

Jag börjar verkligen bli pepp på Melodifestivalen. Precis så som det brukar. Hela kroppen känns elektrisk och det gör nästan lite ont av all förväntan. The life of a mellonörd. Jag känner en som satt och njöt av genrepet uppe i det kalla Norrland (eller är det Norrbotten? Ae, jag måste kolla upp hur Sverige ser ut norr om Stockholm!).

Jag får ryck av att ha sett det live en gång, nu vet jag så mycket mer om hur det känns, hur det är, hur stämning i arenan är! Och... JAG KAN INTE VÄNTA TILL GLOOOBBEEENNNN!!!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Angående pedofili

Ni har insett att jag jobbar med kategorier va? Om ni klickar på "Alexander är arg" så finns där ett inlägg om pedofiler. Nu har jag hittat en text på Expressens ledarsida som handlar om risken med att ha för bestämda attityder mot saker och ting, i detta fall pedofiler.

"Den här händelsen visar tydligt hur våra attityder påverkar lagar - och hur lagarna sedan påverkar våra attityder."

"Den grundläggande regeln i ett rättssamhälle måste vara att en människa som har avtjänat sitt straff är fri att leva sitt liv - i alla avseenden. Undantagen måste vara få och bygga på verkliga risker, inte på allmänna olustkänslor."

Bara för att vara tydlig: jag sa det först! :)

Mellobloggen från himlen

Livet är fortfarande hemskt men nu har jag iaf hittat en halv ljuspunkt. DN har en Melodifestivalsblogg! Skriven av en viss Hanna Fahl (ni vet, hon som jobbat massa på P3)... Den är så bra! Äh, jag skiter i att förklara varför jag älskar det. Den är bara så mycket värdigare än kvällspressen. I det första blogginlägget skriver och försvarar hon Melodifestivalen som fenomen och det låter rysligt likt det jag skrev efter förra årets Mello. Men den texten publicerade jag inte av rädsla för att verka så dum i huvudet. Men jag har så rätt! Hanna Fahl har så rätt!

Melodifestivalen är bra!

Mr High and Low

Jag är en levande bergochdalbana. För någon timme sedan var jag överlycklig. Nu sitter jag i vardagsrummet, äter pizza och känner mig miserabel. Jobbigt.Uppdaterat: Pizzan var inte god heller.

Endlessly

Jag är inte så mycket för att köpa skivor längre. Jag klarar mig bra med Spotify och att köpa någon enstaka låt på iTunes då och då. Men Duffy's nya skiva är så pass bra och fin att jag överväger att köpa den i fysiskt format. Hela den aura eller hur vad man ska kalla det som skivan har är så vacker. Omslaget är är så fint, musiken är så fin. Hon är så fin. Åh, det är tur att jag såg på det där Skavlanavsnittet när hon var där och pratade och sjöng.

Nej, livet är så bra nu. Allt känns så bra. Så fint! Jag är lycklig.

Duffy – Endlessly

Bara så ni vet...

Jag känner att jag hamnat i en svacka på bloggfronten. Jag brukar alltid ha massa ointressant att skriva om men på senaste tiden så känner jag mig rätt så... Ja, jag har hamnat i en svacka helt enkelt. Bara så ni vet.

Men för att stilla ert enorma Alexander-sug: Jag har tvättat, strukit, PRATAT I TELEFON, och städat massor idag. Och mina fötter har lite ont idag efter nattens motionsimpuls. Funderar på ett fotbad bara för att ge dem lite uppmärksamhet och visa att jag inte har glömt bort dem. Kanske se en film under tiden? Nu har jag Singin' in the rain och Breakfast at Tiffany's hemma... Kan bli bra! (Vad skulle jag göra utan Lovefilm?)

Varning: skrivet under möjlig endorfinkick!

Ni vet, motion ska ju ge en massa jättetydliga fördelar. Typ endorfiner som spritter runt i kroppen, bättre fokus, bättre skelett, finare hy och bla bla bla. Det är helt enkelt en bra grej! Så.. Ja. Jag har börjat springa och träna. Känner att det kan vara på sin plats nu när det kommer att ske en massa enorma förändringar. Endorfiner tas tacksamt emot!

Och jag skiter i om allt bara är en enorm placeboeffekt - jag känner mig faktiskt redan några snäpp gladare! Och hälsosammare! Och så gillar jag att ha träningsvärk, man blir liksom hela tiden påmind om sin nyttighet. Nej, jag kan faktiskt inte komma på en enda negativ sak med att träna.

Lost

Jag har alltid trott att Lost var en bra och spännande serie. Men nu så sitter jag och tittar på ett avsnitt och det är ju bara konstigt! Manuset är på tok för simpelt, skådisarna suger. Nej, att vara avundsjuk på alla som har följt Lost tänker jag sluta med.

Min akilleshälHur svårt kan det vara att göra omelett? Va? Har jag någonsin lyckats? Svar nej.

Nä, nu pallar jag inte längre. Nu mosar jag allt och kallar det äggröra. Inte för att jag är hungrig längre, jag har ju ätit massa annat under tiden jag väntat på att smeten ska stelna.

Ska jag gå runt med ett dött djur i väskan?Jag tog mig en tur till stan idag för att inhandla en kalender och något dagboksaktigt (för att undvika risken att något av londonåret ska försvinna ur minnet). So far so good. Jag hittade en "billig" (allting är relativt...) Moleskineskalender. Fint ska det va! Väl hemma så känner jag att den luktar läder. Fick lite småpanik!

Så min fråga till er är: kan det vara så att min fina kalender luktar djur även fastän inte består av djur?

P!nk

Ja, nu var det dags igen. Min musiksmak går liksom i cykler och nu så har jag börjat lyssna på P!nk igen. Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det - det är liksom inte riktigt "accepterad" musik. Men även jag kan sjunga med i den kören, P!nk-låtar har ju en slags jag-är-en-liten-tonåring-och-det-är-så-synd-om-mig-stämpel. Och visst kan det vara jättesynd om P!nkfan, men... det blir lite... Jag vet inte. Det känns lite tonårigt. Och jag är inget stort fan av tonåringar (gissa vem som fyllde tjugo för några månader sedan :P)

En del låtar har inte den där stämpeln, vissa är överstämplade. F**ckin' Perfect är överfull. Men jag älskar det. You hear me? Jag. Älskar. Det.

P!nk – F**kin' Perfect - Explicit Version

Har ni tid över (som jag, hehe) så kan ju ta er en sväng ut på Youtube och kolla in videon! Den är rätt chockerande.

RSS 2.0