Den som väntar på något gott...Inför

Sitter här, ensam hemma. Väntar på att klockan ska bli halv sju så Lina kan hämta mig. We're going to LHC-match ju. Sen blir det en stunds jobba där och efter allt LHC-tjosan ska jag till stan och partaja med klassen. Jag är taggad! Jag kanske skulle proa att gå hem då, istället för att cykla... Jag åker ju liksom direkt från Cloetta. Hmm, så får det nog bli. Om jag inte åker hem innan och gör mig snyggare... Hmm, svårt val. Eller så skiter vi i matchen. Fast jobbet... Vilka problem jag har.

11.11

Klockan är elva elva! Upp med fötterna!

om 35 minuter ska jag vara nere på stan. Och här sitter jag i morgonrock och njuter av Bög Mamma Kines, Domeniciers nya låt (http://www.youtube.com/watch?v=uUAWs-SZFtw). Låter det lite som att jag har tappat verklighetsuppfattningen? Lite, kanske, men den är ju så himla härlig! Älskar det här att det är så synd om alla. Lite ofarlig självömkan - that's my thing!

Nej, nu får jag hasa mig bort härifrån, jag måste ju göra mig i ordning! Bowling ftw! Ikväll ska jag jobba på LHC-match! Spännande!

Livet har sina goda stunder

Harry Potter, Finding Neverlandsoundtracket, vetskapen att jag ikväll kommer att få avnjuta en chailatte och en mysig bio. Livet är fint!

Helvetet har brutit lös

Det skulle bli lite mer snö idag. Ca 1 dm nysnö. Men ingen har nämnt en helvetesstorm full med hagel!? Det kändes som att bli bombad med klusterbomber! Jag fattar varför folk åker buss när det snöar. Jag fattar dock inte varför inte jag gör det.

Nä, nu ska jag ta och reda ut om det blir bio ikväll eller om det bara blir fika. Och hoppas av hela hjärtat att Gud griper in i detta väderkaos så att jag överlever trippen ner till stan och tillbaka.

Les Misérables

Igår såg jag en riktig klassiker, Les Misérables. Och ungefär lika mycket som den är klassisk blev ajg besviken. Filmen i sig, typ manus, regi och sådant, var det inget fel på. Musik, kostymer, miljö och allting var helt okej. Men skådisarna. Uschaan. Man kan säga så här att jag insåg att skådisarna har en ganska stor inverkan på filmen. De här skådisarna var rent ut sagt riktigt värdelösa. Jag vet inte hur jag ska förklara det, men det var hela tiden som att de fick manuset för första gången och läste det rakt upp och ner. Riktigt dåligt. Förutom the bad guy, John Malkovich, han var till och med bra ibland! Så se inte den här versionen i alla fall, det var inte ens några låtar med - jag som hela tiden väntade på I dreamed a dream.Nej, de där tre timmarna vill jag gärna ha tillbaka. Usch, så besviken jag är!

15.19

Jag har fått lite klagomål om min klagighet de senaste dagarna (nåt jag kan tycka är på sin plats, men nej. Jag ska inte klaga mer). Så jag tänkte följa Aussie-Lovisas råd och skriva ett "hyllningsinlägg till livet" som hon det så fint uttrycker det. Men inte nu. Kanske ikväll, efter yogapasset. Då brukar man ju blir sådär avslappnat nöjd med allt som livet ger.

Så håll uppsikt! It's on my to-do-list!

23.30

Det är en sådan galen känsla att titta ner i väskan, se alla böcker som livet kretsat kring de senaste dagarna och samtidigt inse att jag inte behöver läsa dem ever again. Men plötsligt isar det till i magen. Tänk om jag blir underkänd? Herregud, rysaren är inte över förrän om ca två veckor då tentorna är rättade. Ska jag leva med isig mage hela två veckor framåt?

Imorgon. Söndag. Jag sade visst att jag skulle kunna göra draman på Löfteslandet (typ söndagsskola fast med coolare namn) så imorgon smäller det. Två draman ska det bli. I ett kan jag läsa manuset rakt upp och ner men ett ska jag kunna utantill. Och jag har inte börjat. Klockan är nu 23.33 och vi ska samlas 09.30. Då ska jag kunna det. U.T.A.N.T.I.L.L.

Är livet bara stress?
Nej, inte om man har mage att säga nej till saker och ting.
Med andra ord, ja.

Ridå.

Livet i frihet


Idag får jag vara dramatisk.

Jag överlevde. Det såg mörkt ut ett tag men jag överlevde. Jag överlevde. Ofattbart.

Tentan var lite sådär halvsvår. Nästan bebislätt jämfört med mina förväntningar men när jag tänker så blir jag rädd och tänker att nee, det är kört ändå. Men vad gör det om hundra år? Vi kör lite på den stilen, skit i't så ordnar det sig säkert!

När jag var klar med tentan, efter tre timmar och femton minuter, gick jag ut till cykeln, kolsvart ute, låser upp, sätter på iPoden, tar på mig vantarna och åker iväg mot ljuset. Jag satte på The young and the hopeless med Good Charlotte och är så hääär nära att börja gråta. Bokstavligt talat. Det var en frihetskänsla av sällan skådat slag. Jag sprack och allt som var mörkt blev ljust. Jag har klarat det. Det är över.

Det är över!

Men ärligt talat. Vem bryr sig?


Kändisspotting

Tittar på gamla avsnitt när Katrin är på Vakna med the Voice. Och kommer till ett avsnitt där hon bara sådär spottar ur sig stället man ska hänga på om man ska jaga kändisar i Stockholm, frisören Bobbys salong på Drottninggatan! MEN VARFÖR SÄGER HON DET FÖRST NU?! (okej, det var ett avsnitt från september, men who cares liksom)

Usch, nu blev jag på ett lite dåligt humör. Dessutom har jag tokfastnat vid datorn, kommer inte härifrån. Jag som har så mycket jag måste göra idag. Usch.

Duktig

Det är vad jag varit. Riktigt duktig! Jag har inte pluggat, men jag har gjort andra mycket viktiga saker. Jag är duktig! Livet kretsar inte kring ett fånigt prov.

Jag har det!

Jag vet vad som händer i framtiden!

Nu så fortsätter jag plugga, i april eller när det nu är så åker jag till Moldavien med kyrkan nån vecka och kollar/pillar på barn (det är inte riktigt klart än), sedan fortsätter plugget. Till sommaren är kursen färdigläst och jag får förhoppningsvis ett sommarjobb på nån camping :) Efter campingen så är jag rik och har definitivt råd att åka till Afrika och arbeta som volontär i tre månader. Sedan så är det kanske ett nytt år (beror på när jag åker to Africa) och då jobbar jag litegranna för att få ihop ännu mer pengar. Sommaren som kommer sen (2011) tar Madelene studenten och då har vi planerat in en resa till New York (OH, YES!!). 

Efter det är kalendern tom. Men gud, vad skönt det är att ha en plan!

EFTERLYSNING: disciplin

Under middagen sitter jag och funderar på vad det går för kul på tv. Kommer fram till att allt suger. Vad ska jag göra istället? Jag kan ju inte plugga hela kvällen! O, nej! Kollar friskis-schemat. Inget pass som passar. Hmm, vad ska jag göra nu då? Å, jag vet! Jag kan ju se på film!

Herregud. What's happening to me?

Ps. Ni måste lyssna på soundtracket!

Glen Hansard – Once

16.46

Försvinner bort i en facebook-dimma med Lars Winnerbäck i öronen... Varför går det jämt så bra att plugga?

09.43

Igår kväll satt jag och Madelene med våra datorer i vardagsrummet och pluggade/skrev cv. Kändes väldigt snoffsigt och fint. Det reducerade även min tentaångest. Jo, jag ska klara av det här!

På tv-fronten har jag fått upp ögonen för Teatersupén, SVT1 21.00. Går nog på tisdagar... Såg även Sissela Kyles program om dödssynderna. Väldigt roligt! Den människan är duktig!

Idag kära vänner börjar 2010. Jag ska köpa en almanacka.

Ps. Jag glömde ändra rubriken på förra inlägget. Jag skrev det iaf igår kväll. Så slipper ni ligga vakna i natt och fundera på't.

Pluggelidugg

Nu sitter jag här igen och tentapluggar. Och undrar. Varför. Kan. Jag. Inte. Börja. Plugga. Lite. Tidigare? Nu är det helt klart för mig att det finns en tanke med att börja läsa kurslitteraturen när man börjar med kursen. Men alla dessa tankar och övertygelser försvinner när man väl gjort en tenta och en ny delkurs väntar. Har man precis börjat en delkurs känns det som att man har så mycket tid på sig att plugga att man inte behöver börja plugga nu, det kan man göra senare. Men nu fattar jag. För att förstå föreläsningarna bättre borde man läsa kapitlen i litteraturen. Istället för att sitta på föreläsningarna och inte fatta ett skit och halvsova. Läsa kurslitteratur tidigt = förstå mycket mer! Om jag bara kunde påminna mig själv om det mer än bara några dagar innan tentan.

Men jag säger som Rowan Atkinson i Rat Race, ”…bött amm lörrning!”


HALLELUJA!

OCH NÄR LIVET SUGER SOM MEST SÅ KOMMER JAG PÅ DET!! DET ÄR JU CTRL OCH RETUR MAN SKA TRYCKA PÅ!


HEJ

HEJ

HEJ


HEJ
HEJ

Ä, skit samma

Nu orkar jag inte med det här mer.

Och förlåt för alla pytteinlägg.

Problem plus lösning?

Är det så enkelt att Macarna är så bra att det räcker med att trycka på vanliga retur utan någon annan knapp? Vi testar: (nu trycker jag endast på retur)
Och här är det resultatet. Hoppashoppashoppas.

Problem, ja.

MEN FAIL! HUR SJUTTON GÖR JAG?

Problem

Jag har inte riktigt kommit underfund med hur man gör mellanrum mellan raderna med min lilla Mac. Så här kommer ett experiment: (nu klickar jag på shift och retur två gånger)
Och här är det resultatet. (Nu klickar jag på alt och retur två gånger)
Och här är det resultatet.

En liten sammanfattning

... av hur läget är. Jag var ju borta i helgen och när jag kom hem igen så skulle jag jobba och sedan fikade jag med the-gang-from-folkunga. Efter det var det dags för brasset och när jag kom hem blev jag bortkörd från datorn av pappa som skulle göra nåt viktigt. Men nu är jag här. Äntligen, tänker ni kanske?
Helgen ja. Jättehärlig, galen, slitsam. Åkte skridskor som inte ville vara kompis med mig = fötterna dog tre gånger om. Men jag ägde de små barnen! Inget ont som inte har nåt gott med sig...
Fredag och måndag jobbade jag och Lina asset av oss. Vi lekte anonyma konsumenter och spelade på oddset och skulle kontrollera om butikerna tog leg på mig. Nervigt, kul, tröttsamt, läskigt och obehagligt kan nog summera dessa dagar. Det är kul att arbeta! Och att få lön! Och om jag har tur så får jag troligtvis tillräckligt med pengar för en resa till Afrika nu snart... jag tror att jag vill dit. Det är bara så oerhört stort för en som inte är speciellt världsvan att beställa flygbiljetter och åka ensam till en sjukt annorlunda kultur och massa stackars underbara barn. Men som sagt, får jag tummen ur röven snart så åker jag.
Igår på brasset så fick jag spela lite första trombon-stämma! Förut var de tre första tromboner men nu har två försvunnit vilket innebär att jag behöver assistera lite när första-stämman delar sig. Känns sjukt coolt! Och vad som är coolare är att jag faktiskt gör det rätt bra!
På lördag är det tenta. Vetenskapsteori eller "Elementär vetenskaplig metod" som kursen heter. Jag fattar nada och vill inte vill inte vill inte plugga.
Är det ett allmänt vedertaget fenomen att om du reserverar böcker på biblioteket så kommer alla böcker på en gång? Vilket innebär att man tvingas att läsa som en galning för att hinna läsa alla böcker. Mycket lämpligt med tanke på tentan. Men igår kväll så läste jag iaf klart en av böckerna, Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer. Ni vet, ena halvan av Mia & Klara. Vilken bok! Vilken människa! Så fantastisk och underbar! Det är min nya livscoach tror jag. Läs den. På riktigt, det är viktigt att ni läser den.

Kirr i kassan

Igår dårå. Jobb. Jag jobbar som anonym konsument, vilket betyder att jag går och spelar på oddset och kollar om butikerna tar leg. Skitnervigt första gången. Sedan blev det bättre. Jag var tydligen "så himla trevlig" enligt Lina. Det tackar jag för! Jag tackar även för mina 1197 spänn eller vad det var...
Nu väntar jag på att Madelene ska göra klar maten because i'm starving here. JUST JA! VI SÅG SCREAM IMORSE! Vi tänkte se den igår kväll men vi hann bara till fjärde minuten, sen klarade jag inte av mer. Men nu gick det bra! Och nu hinner jag bearbeta filmen så att jag slipper ligga med dödsångest och försöka sova, vilket ofta är fallet om man ser på skräckisar efter mörkrets inbrott.
Men iaf, efter att Madelene (jag är bäst på att hålla mig till ett ämne) gjort maten så åker vi till kussarna i Asby. Det blir najs! Jag har dock ett problem, ska jag ta med kameran eller inte? Hmm...

Utbildning

Jag överlevde. Det var visst ett gruppsamtal med alla anställda (DET LÅTER FÖR VUXET!!) och hon som pratade stängde av talfunktionen på alla, så det var bara att sitta och lyssna. That's how we like it!
Kom på förut att jag har varit så fruktansvärt duktig idag:
 • gick upp tidigt
 • åt lite frukost
 • tränade
 • åt lite
 • dator (man är ju inte mer än människa)
 • lagade mat (läs: värmde mat i mikron) till mamma och mig
 • dammsög upp resterna efter granen
 • förberedde utbildning ordentligt (rensade skrivbordet, la upp alla instruktionspapper  på ett mycket exemplariskt sätt, tog fram lite dextrosol och en vattenflaska, samt fixade lite melody gardot i bakgrunden för att hålla mina nerver på plats :))
 • utbildade mig
(senare idag:)
 • äta middag
 • cykla till Friskis och träna, igen
 • kanske plugga lite? Ja, jag känner faktiskt för det!

15.32

Imorse gick jag, hör och häpna, upp ungefär när klockan ringde! Gick ner och åt frukost, gjorde mig i ordning och cyklade iväg till Friskisgymmet. Det blev ungefär som jag hoppades, inte för många spännisar utan ett gäng pensionärer, några mammor och några snälla ungdomar (de såg snälla ut iaf). Då vågar jag använda grejerna lite närmre fria-vikter-delen, det vågar jag inte riktigt när det är massa spännisar som går lös på bänkar, stångar och vikter.
Jag såg att en ny Friskistidning hade kommit så jag lade mig och läste den efter lunchen. Blev lite sugen på att köra crossträning. Typ jogga och göra styrkeövningar utomhus. Lite tuffare och råare. Eftersom jag är så enormt tuff och rå.
Den som lever får se.
Om en sisådär tjugo minuter ungefär (klockan har nu hunnit bli 15.39) ska min arbetsgivare (jag vet, det låter sjukt vuxet!) ringa och utbilda mig en timme. Ni läste rätt, RINGA och utbilda. Jag, mästare i telefonfobi, ska prata med en främling i en timme! nej, jag har faktiskt blivit mycket duktigare på att prata i telefon så det sk nog inte bli några större problem. Frågan är bara om man ska köra på det glada spåret eller mer seriöst och allvarligt? Eller vem vet, jag kanske improviserar!

What the?
VA? Gillar han inte bergsklättring?

FailDet fanns ingen bra bild på Google, så jag kopierade deras header på hemsidan. MEN DEN FICK JU INTE PLATS!? Så man ser inte Henrik Torehammar och alla andra filurer, så nu kommer här en fin bild på HELA headern. ENJOY! För det gör jag! Järnet!

Brunchrapporten

Jag har ju funderat lite på när Brunchrapporten börjar för säsongen och slog sak i saken (jag har undrat det här länge, säger man så? Det låter ju inte klokt!?) Och det visar sig att de har kört hela veckan! Dessutom har de fått utökade sändningstider så nu kör de varje dag, typ! OMG! Hur ska jag hinna lyssna på allt det här?
Iaf. Dem sänder. Jag lyssnar. Jag lever!

Brunchrapporten

PS. Jag har ju fått några frågor rörande jobbet (okej, en) men jag vet inte hur mycket jag får säga? Men herregud, va uppblåst jag låter. Men jag skriver om det i början av nästa vecka! Det är bara ett någon-veckas-jobb... DS.

11.01

Ny dag, nya möjligheter. Idag ska jag verkligen försöka fatta föreläsningen. Hermeneutik, mm, det kan nog va nåt! det är ju trots allt sita föreläsningen för veckan, sedan väntar det lite JOBB! Yes, ni läste rätt! JAg har ett jobb! Typ två dagar, men vadå, CV:t utökas iaf... 

För några dagar sedan kom Jenny hit och så såg vi på Phantom of the Opera eftersom hon inte hade sett den tidigare. Och återigen, ATTANS vilken bra film! Vilken musik! Så bara för att det är onsdag ska ni få en länk till min favoritlåt i filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=Dp4UqGxOeHk

ENJOY!

Afrika

Seriöst. Afrika? Afrika! Jag vet, det är crazy och allt, men jag är i åldern då man ska göra craziga saker! Vem bryr sig om att jag är pank när jag kommer tillbaka? Jag har väl för sjutton ett helt liv (minus typ tjugo år dårå) att leva svensson-liv! Nu sitter jag dessutom och lyssnar på Blood Diamond soundtracket (James Newton Howard – London) och AFRIKA KALLAR PÅ MIG!
Nej, nu får jag ta och smälta allt det här och se om jag fortfarande tycker att det känns relativt rätt. Jag har typ pengarna, det fattas bara någon tusenlapp så det är lugna puckar! Herregud, Afrika?

16.41

En dag som alla andra dagar. Så kul har jag det :)

Men det är iaf tisdag vilket brukar göra mig glad. Eller jag är inte inte glad :P Synd bara att det varken är Ugly Betty, Desperate Housewives eller Christine... Men jag klarar mig med So you think you can dance.

Min bästa vän


Fenomenet Brass

Klockan är 18.21. Motviljan börjar bulta och påminner mig om att det skulle vara så skönt att bara vara hemma och inte göra ett dugg. Brasset är en gäng som gott klarar sig utan mig. Dessutom är det ju svinkallt ute. Varför skulle du ägna mer än två timmar med att spela ett illaluktande instrument?

Klockan är 18.52. Herregud, jag måste verkligen gå ifrån datorn nu, jag kommer ju sent! I nästa andetag är motviljan där. Du borde vara hemma istället, Alexander! Tänk på allt du kan göra istället!

Klockan är 19.07.
Vad jag älskar Brasset!
Musiken gör mig så lugn. Jag glömmer allt vad Afrika och pengar heter. Allt kommer att ordna sig!

Klockan är 20.03.
Vilka härliga människor som är med i Brasset! Vad trevligt vi har tillsammans!

Klockan är 21.02. Jag drar en djup suck. Tänk att nästa vecka är det Brass igen. Å, vad jag längtar!

Återupplivning

Så var livet igång igen. Känns det bra? Känns det jobbigt? Jag vet inte riktigt. Återigen är allt präglat av en seg ambivalens inför alltihop.
Skolan kändes precis lika tråkig som innan lovet (vem kom på vetenskapsteori egentligen?). Mina buddies i klassen var precis lika trevliga att träffa. Mina tankar om framtiden är precis lika mycket präglade av ångest och velighet. Det är inte lätt när framtiden leker jojo. Ska jag till Afrika och jobba som volontär några månader? Då försvinner alla pengar jag äger och har, allt mamma och pappa har sparat sedan jag var bebis. Samtidigt får jag lära känna en ny kultur, massa nya människor, på riktigt hjälpa folk att överleva och allt annat fantastiskt. Det låter ju helt galet underbart, verkligen! Men varför känner jag en begynnande panik inför allt då? Kan jag inte bara stanna kvar, flytta till en trevlig lägenhet och jobba my ass off? Leva livet?
Att allt ska tänkas igenom så noggrant. Kommer man någon vart när man gör det? Återigen, JAG VET INTE!
Vad vet jag?

Livets läxa

Japp, idag har jag lärt mig att en pizzadeg som ska ha en halv dl olivolja ska ha just en halv dl och inte tre dl! Man kan tycka att det både är självklart och logiskt men... Mm, allt blir inte som man tänkt sig. Jag tänkte mig en fin och god pizzadeg men fick en grön hudkräm. Ridå.

15.18

Gissa om jag är glad! Imorse när jag gick ner för att äta frukost (eller det heter kanske lunch när klockan är 12?) så hade det kommit en ny film från Lovefilm (I LOVE!) och en lapp från posten som sade att jag hade ett paket från CDON att hämta! Så nu har familjen fått påökning av Lady Gaga, Robbie Williams och U2! Tjihoo :D

15.27

Här sitter jag och förfryser. Det är helt galet va kallt man kan ha det inomhus!
Jag köpte ju säsongskort på Friskis i förrgår... man kanske skulle ta och göra nåt vettigt och cykla till gymmet och nu hör jag hur puckat det låter. Nej, det blir inget gym. Däremot blir det teater! Som den gode broder jag är så köpte jag biljetter till mig och Madelene till Frigaros bröllop. Otur att det måste vara på världshistoriens kallaste dag. Nyss läste jag dessutom att det skulle bli ännu kallare - hualigen!
Nej, nu drar jag vidare genom cybervärlden!
Peace!

Sthlm

Sitter på bussen hem. Är framme om typ en och en halv timme. Vilken dag vi haft! Det gick lite sådär med kändisspaningen, dock. Vi såg några odefinierbara kändisar, typ folk man är säker på är mer än bara "vanliga" människor... Jag såg en "känd" journalist som jag inte kan namn eller arbetsplats på men oj, vad jag kände igen henne! Ska tillägga att det var inne på Sturegallerian, typ finaste/snobbigaste stället ever. Det var väl egentligen bara en kändis som vi såg som var värd namnet, en viss Börje Salming... :-) Bion var iaf bra, kul med 3d! Man blir lite arg (läs: väldigt förbannad) på USA bara, men det brukar jag ju bli så det var ju inget nytt. Nyss läste jag ut Den förlorade symbolen också! Mycket mycket bra bok! Läs! Den var lite "religion kicks ass", till skillnad från Da Vinci-koden och Änglar och demoner... Boken handlade om frimurarna och en av sakerna med Dan Brown som är så bra är att man blir så allmänbildad! Ask me anything om frimurarna och jag kan det! Typ, iaf :) För att sammanfatta dagen: sjukt kul och väldigt himla kallt! Och överraskande många ryssar... :P

Sömnbrist?

Herregud, bussen till stockholm går om mindre än fem timmar och så sitter jag och läser (och bloggar) istället för att sova?! Jag kommer alltså få cirka tre timmars sömn. Det här blir kalas!

Frukost


10.46

Dagens i-landsproblem: när jag sover för länge får jag alltid en sjukt ihållande huvudvärk som inte ens alla panodil i hela världen kan råda bot på... Så nu ligger jag här i sängen och undrar: varför lär jag mig aldrig?! Men jag kan ju iaf glädja mig åt att jag ska fika med en styck norrköpingstjej idag!

RSS 2.0