the first advent

nu blir det frossa i julkalender, glögg, lussekatter, hela köret.

hmmm, julklappar.. jag sket ju ni madelenes födelsedag så jag har lovat henne MASSSOOOOORRR julklappar. får se hur många det blir. två?

ps. jag vet att det var tre år sedan jag skrev nåt sist. sorry. ds.

CLARA ÄR BÄST!

OCH TACK GODE GUD (eller clara:P) FÖR MELLANRUM MELLAN RADERNA!

det

gjorde

min

dag

(natt)

:)

nattinatti!

(eller som de sa på grey's:
bad dreams, go away. good dreams, here to stay.
bad dreams, go away. good dreams, here to stay.
bad dreams, go away. good dreams, here to stay.)

fy vad sorgligt det var! :(

det sanna är alltid sant

jag har nu svarat på alla kommentarer men jag vet inte om de registrerades eller nåt. ä, det kanske bara tar lite tid.. och hur intressant blev det här nu då? men tack iaf för att ni läser :) och hur töntigt blev inte det här nu då? skit samma. (skit samma är en metod jag brukar använda när nåt blir jobbigt eller känsligt, ni borde pröva den någon gång!)

och nu har jag klickat på shift+retur två gånger. vi får se om det funkar... annars vet vi att clara inte kan någonting om tangentbord. hihi

(klickar på shift+retur två gånger till) det jag skulle säga var lite tankar från debatt ikväll. det handlade (dels) om jonas gardell vs katolska kyrkan. mycket intressant! (finns snart på svtplay.se) mina tankar handlar lite om religion och hur weird förhållandet mellan samhället och religion är.

exempel 1: muhammedbilder får inte publiceras. publiceras de ändå kommer publicisterna att sprängas av galna muslimer.
exempel 2: nioårig brasiliansk flicka våldtas + blir gravid + gör abort = katolska kyrkan bannlyser läkarna och flickans mamma.

det här är bara två exempel på all skit som kommer från religion. visst, man kan säga att det bara är enskilda individer som gör massa skit och att man därför inte kan skylla på religionen i sig. jaja, jag vet tänker jag då och jag vet även att massa skit görs av ateister/agnostiker osv men det jag skulle säg handlar inte om det.

i dagens samhälle finns en rädsla för att såra religiösa, trampa någon religion på tårna och man ställer på många sätt upp på religioners krav. (jag säger inte att det är rätt eller fel, bara att jag tycker att det är så). men man kan även vända på det. på många sätt har religioner åsikter som strider mot de mänskliga rättigheterna (det mest diskuterade exemplet är homosexualitet men även abort, m.m.m.m.m.m.). här känner jag att det blir lite jobbigt. samhället får inte trampa religioner på tårna men religioner får trampa samhället på tårna. hur sjukt är inte det?

jag vet inte riktigt vad jag ville säga med det här men jag blir lite trött på att religiösa är så känsliga för kritik och debatt. eller för att helgardera mig: jag blir så trött på att jag uppfattar religiösa som känsliga för kritik och debatt. jag hörde eller läste nån gång att det sanna kan prövas och diskuteras hur mycket som helst - det är ändå alltid sant. godnatt, folks!

surviving christmas

veckans bomb: jag och madelene ska (kanske) till riga och roa oss nån gång innan jul! mysitpysit!

men det jag skulle säga var att vi såg på surviving christmas nyss. en julfilm (mysitpysit) men vad trött jag blir på den! precis som alla (!) andra filmer! snygg huvudroll, allt är bra, han flörtar med två tjejer (alternativt har en tjej och en flört), allt blir sorgligt och hemskt, allt blir bra, slut. JAG BLIR SÅ GALET TRÖTT PÅ'T!

varenda gång jag ser nån film så tänker jag att "nej, den här filmen är säkert speciell och inte lika töntig" MEN VARENDA GÅNG SÅ SLUTAR DEN OCH JAG SITTER DÄR OCH SKAKAR PÅ HUVUDET!? fattar't inte.

godmorgon världen

vilken underbar dag! (ingen aning) kollat min mejl, facebook, banken (förvånansvärt lite pengar :O vart har csn tagit vägen?) nu är det bara frukost som gäller sen blire the one and only universitet och klinisk psykologi. idag skulle vi prata om diagnostisering av sjukdomar. typ hur många gånger man måste kolla att dörren är låst innan det blir en tvångshandling. MEN OM EN VECKA OCH EN DAG ÄR DET DAGS FÖR TENTA NR 3! :S
och ett problem jag har tänkt på en del: jämt när jag gör mellanrum mellan raderna (alltså trycker på enter två gånger eller mer) så kommer texten ändå på den raden där den inte ska vara. fattar nån? texten blir helt enkelt ihoptryckt. HUR FIXAR JAG BORT DET? hur i allsin dar gör man rader? (lyckas jag nu är det för att jag har tryckt på enter 6 gånger)
tudiloo

15.28

jag vill vara svår. mörk. hela deppgrejen fascinerar mig... jag blir helt uppsluten av tanken på nån som sitter i ett mörkt rum och skriver om livets plågor. hur livet i sig är ångest och sorg för att sedan dö ut i ingenting. och nej, jag är varken deprimerad eller suicid.

carola is the shit

tänkte vi skulle gå genom helgen och livet en liten snabbis men först måste jag bara uttrycka min oerhörda kärlek till carola. vilken kvinna, vilken röst, vilken allt! såg när hon va på skavlan (typ världens bästa program) och så sjöng hon en låt från senaste skivan och ATTANS! hon är drömtjejen, alltså!
fredags: partaj på omberg. åt tills jag var på bristningsgränsen. sjukt sjukt gott vilket inte är så bra för mig. jag har inte den självkontrollen som behövs :) sov över till lördagen.
lördag: spenderade halva dagen på omberg. väldigt trevligt ställe! kom hem, mådde dåligt, sket i det, gick till alternativ, såg min drömtjej (nej, inte carola, men nästan). hon var tyvärr ihop med nån annan, men det är väl inget problem EGENTLIGEN? gick till rese med jenny och isak, cyklade hem i mörkret. ensam.
söndag: 05.40 vaknar jag. ligger kvar några minuter och plågas av en huvudvärk made in hell. går upp. gör mig i ordning. äter lite frukost. går till kyrkan. sätter mig på en buss. har två konserter med brasset i småland.
måndag: går på en GALET intressant föreläsning om personlighet. föreläsaren var doktorand i psykologi och leg. psykolog. det blev en del genus. det var väl mest det som var intressant. kära vänner, vi lever i en tragisk värld. ikväll ska jag till friskis innan brasset. det blir nog trevligt. vi ska nog börja med jullåtar! :) sådant uppskattar vi!
fred!

u-råd no more

ikväll blev det sista u-rådet för mig. känns bra! och ikväll är clockwork orange som jag inte har sett än! men ack va bra den ska va! psykologi så det smäller om det! dessutom med lite oetiska experiment... kan det bli mer intressant? :) apropå experiment så har jag anmält mig frivill till ett experiment om mental återhämtning :P känns ju lite spännande att se vad det innebär :)
har förresten slickat igen kuvertet till underbara clara så nu är jag bara en postlåda ifrån att få en jultidning! LADDAD TILL MAX! i år ska jag baka ihjäl mig! och alla presenter jag ska köpa! madelene fick ju ingen present av mig så vi kom överens om att hon ska få massa extra julklappar istället :) det blir najs!

bara en fettsugning...

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=191966
jenny berggren (who?), sångerska i ace of base (who? ne, skoja) tänkte förstora brösten i tron att det skulle stärka hennes självförtroende (good luck). men efter några böner kom hon på att gud älskar henne som hon är!
så hon gjorde bara en fettsugning.
WTF?!?! :@

underbara clara

jag går som vanligt igenom min lilla blogglista (typ).
när jag kommer till underbara clara så ser jag att hon ska släppa en jultidning med massa tips och recept och annat julmysigt. ser sedan att man ska lägga en tjuga i ett kuvert och skicka till henne så får man den efter ett tag. och fy vad glad jag blir att hon kör så old school. inga bankgiron, inga påminnelser, inga inkassogrejer. bara en tjuga.
den tidningen ska jag ha!

No. 3

Idag kom Samuel Ljungblahds skiva! Den tredje, därav namnet (No. 3) och så RUSKIGT GALET BRAA!!
Köp den. Helst nu!

OMG

... AND OMG JAG HAR GJORT MIN RIKTIGA MEDIADEBUT!
ser ni min kommentar?!
för närmare check:
http://www.dagen.se/blogg/jaktlund/2009/11/annat-an-pingst-livets-ord#send

14.42

lyssnar nu på mama med my chemical romance. jag gillar den för att den är så ond och freakig. jag har upptäckt att jag blir sådan titt som tätt nu för tiden. ond.
det lite läskiga är att jag tycker om den. jag vill bara leta upp massa harkrankar och slita av deras ben och sedan skratta got för att jag är bäst i hela världen även om ingen annan fattar det! JAG ÄR BÄÄÄST!
så nu tar vi och lyssnar på mama en gång till och... jag vet inte. lyssna!

14.40

blir avundsjuk på alla andra som har haft bloggar längre än mig. deras arkiv är coolare.

14.28

så här mycket suger livet nu:
- datorn är så seg att ett hat världen aldrig tidigare skådat väller fram i mig. jag blir farlig.
- internet leker dum-i-huvudet och gör det så bra att hatet som puttrar kokar över och ajg vill bara gå och stämma skiten ur hela världen.
- precis när allt bajsar sig med datorn så kommer en låt på ipoden: hello euphoria med rongedal. SKÄMTAR DU MED MIG ELLER? jag känner för att elda upp världen och leva ensam för det rä bara ajg som fattar hur synd det är om mig.
- kristofer är sugen på att åka till new york. jag med. så kommer ångesten på mindre än fem röda hundradelar. jag vill ha mer pengar, jag borde spara, vad gör jag i linköping? jag borde vara i hollywood och spela in min sjätte film!
- kirk-konserten av tydligen skiiitbra. varför åkte jag inte på den? ja, just ja. hade ingen att åka med (mobboffer nr 1) eller iofs. frågade ingen. varför kan jag inte bara få tycka synd om mig? det bor en farbror inom mig som påminner om hur bra allt är. det hjälper inte när man vill döda allt levande.
- jag hade tänkt möblera om men upptäcker att jag inte pallar. allt som täckte golvet täcker nu sängen. sen är det så klart jag som får plocka ner det till golvet igen och påminnas om allt jag borde göra. typ städa. och möblera om och:
- jag måste plugga. pallar inte. jag tänkte i skolan att idag när jag kommer hem så ska jag vara duktig och möblera om och sedan städa lite. när allt är klart ska jag plugga och komma ikapp. det kan vi nu konstatera att det kommer inte att hända.
livet är bittert. det är mest synd om mig i hela världen!

lisa pisa

en av mitt livs stora kärlekar, lisa "pisa" miskovsky är kär i mig och vi lever lyckliga nånstans där det alltid är snö på julafton och där vi kan ha mysdepp tillsammans.
ser du det här, lisa, så:
CALL ME!

01.25

vad ska jag säga?
det va party.
nu är jag trött :)

http://open.spotify.com/user/bojestig/playlist/5je6v7onbLNwrkbeMAx2YN

falling slowly

nu märker jag här att nästan varje bloggpost hittills har haft nån koppling till musik! trevligt! den här gången är det falling slowly med kris allen. vilken låt det är! så fin text, sådan brutenhet... som gjord för mys! det bästa är att amn kan lyssna på den även när man har lite bättre dagar! sånt gillar vi!
var i skolan och hade seminarium, gick sådär.. men vi pratade lite om psykopater (folk som saknar empati) och vad det är som gör att man saknar det och så... galet intressant! det blir så ibland när man pratar psykologi att jag får värsta sjukt intressant-knäpp och sitter och lyssnar som jag aldrig gör annars, ger mig in i diskussionerna och verkligen VILL lära mig mer. ibland är det bara ingenting. men så atte... det kanske blir nåt psykologitjosan av mig när jag blir stor :)

greetings from space

http://open.spotify.com/track/0WjkthJeUz03ShQvb2nJeY
amanda jensen. need i say more?
snart bär det av mot tornby och diverse plånbokstömningar. känns lite vemodigt på nåt sätt. jag gillar ju pengar. förhoppningsvis får jag nåt för det också!
peace out!

palla

varför blir det alltid så här? man fastnar och tiden går. upptäcker att klockan är för mycket. kommer ihåg och att man inte läst de där tre sidorna psykologi på engelska och skuldkänslorna väller fram.
jag har förlorat hoppet om internet. det gör mer skada än nytta!

23.19

på burger king har man humor. det är ju nästan värt att gå dit bara för att titta på skyltarna! :)
idag var jag på bio med lina och ylva. lite lagom kul, inte för mycket inte för lite. eller för mycket är kanske inte något som är relevant när man pratar om kulhet men iaf. bröllopsfotografen var det vi såg och visst va den kanske lite mysig och småkul här och var men värt 95 spänn? nja. kanske. sedan bar det av till santini och lite roiboos jordgubbe lime. fick ingen mjölk (frågade inte om mjölk) men den dög. jag frös häcken av mig så det var skönt att ha nåt varmt i händerna. efter det blev jag som vanligt sugen på lite sämre mat (läs burger king) så gick vi och och tog en hamburgare och pommes. (för att förtydliga, jag åt, de andra tittade på).

dagens musiktips:
love game - lady gaga

infinity - klaas remix (någonting..)
ps. jag fick g på tentan i pedagogik! tjihoo!
peace out!

23.47

nu börjar min fyrtioelfte blogg. jag ar en lustig relation till bloggar. lite som man brukar säga om kvinnor (inte för att jag har så värst mycket erfarenhet då men...) you can't live with them, you can't live without them. jag låg i sängen och försökte sova men... nej, det blev mest ligga och tänka på mitt sorgliga liv. och här kommer självömkan in. vissa tycker att självömkan är bland de värsta egenskaper en människa kan ha, jag med. när det gäller andra. jag älskar däremot att känna medlidande med mig själv och alltid tolka allting till det värsta.
om vi nu tar och sammanfattar det jag skrivit ovan så ser vi tydligt att jag inte är så värst bra på att hålla mig till ett ämne. när jag låg i sängen förut så tänkte jag på hur dålig jag är på att skriva inlägg när jag väl har en blogg och så kom jag på att det troligtvis är för att jag inte hinner skriva ner mina tankar innan de försvinner eller innan det kommer nya och... ja. det där med att hålla sig till ett ämne.
men jag kommer ha en lite friare inställning till den här bloggen, den förra hade typ som mål att alltid börja varje ny mening med stor bokstav och vara lite så där duktig. det kommer jag alltså inte vara nu längre. jag är jag och jag duger. punkt slut. nu ska jag till facebook och be folk att läsa bloggen. nattinatti

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0