ARN

Arn innehåller ju för sjutton allt: religion, politik, historia, drama, kärlek, action, krig och väldigt duktiga skådisar och fotografer! Fantastiska filmer? JA!

Favoritcitaten: "Den vidriga sverkerhäxan!", "Han bajsar ju blod och det är ju aldrig nåt bra tecken..." och så till slut det sista i hela filmen:

"Jag älskar dig.... jag älskar dig...!" Och för att inte avslöja allt så... ja, det är iaf väldigt fint.

Summa summarum: se dem!


GUESS WHAT!

Idag drack jag en caffe latte! (Med en hel massa mjölk)



Och ja. Det är skitäckligt!

Mardrömmen

Usch, jag sitter och läser om den där cp-späckhuggaren som dödade sin tränare på Sea World i USA. Det är som att läsa en spökhistoria, så sjukt äckligt! Scenariot är följande:

  • tränaren gosar med späckhuggaren
  • späckhuggaren biter tag i hennes hår och dyker ner, hon tvingas med
  • hon lyckas komma loss från späckhuggarens mun och simmar upp till ytan
  • späckhuggaren, som enligt de på Sea World är "väldigt envis", hugger tag i tränarens hår en gång till och dyker ner igen
  • tränaren dränks

Två frågor på det här:

  1. Ska man ha valar i fångenskap?
  2. Undrar varför späckhuggare heter Killer whale på engelska...?

Dom kallar oss roliga

Såg på det där programmet om komiker. Klara Zimmergren ledde det och Petra Mede intervjuades. Ni förstår kanske? Mina älsklingar i samma program. Tragik, tragik, mänsklighet, skratt. Livet lekte. Nu har den timmen gått och jag slungas ner tillbaka till skiten.

Kul.

Fy fan vilken jävla skitsemester, sjunger Markoolio

Har verkligen planerat att gå på Ki Balans på Friskis idag 11.45. Fem i halv kommer jag på att jag inte gjort mig i ordning alls, inte packat och känner att nej, det blir inget idag. Några sekunder senare ångrar jag mig, springer in på toan, skvätter vatten under armarna (och halva golvet) och dränker morgonfrillan i badkaret. Torkar håret och tittar mig själv i ögonen i spegeln och kommer på att min cykelkedja har hoppat och att det inte finns någon annan cykel hemma. Nehe, det blir alltså inget. På riktigt.

Jag måste skriva massa om bloggar och kommentarer och självbild och hej och hå. Så galet tråkigt, jag bryr mig verkligen inte längre! Varför går man egentligen på universitetet? Känns ju visserligen lite synd att hoppa av nu när jag bara har någon månad kvar av kursen...

Dagen har knappt kommit till lunchdags innan allt förvandlas till en gråskala. Tyck inte synd om mig, ni vet ju vad jag tycker om självömkan...

Det enda positiva idag är att jag ska fika med Ylva senare ikväll och då attan ska jag spy galla över livet!

Godmorgon

Idag har jag blivit arg på två nyheter (hittils):

1. Den nya chefen för SAAB är en hane. Det stod mellan honom och en kvinna. Båda är lika kompetenta, men hon har jobbat inom SAAB tidigare och är alltså mer insatt i organisationen. Men har man ingen snopp så...

2. Någon polis har mördat en kille genom att använda ett grepp som orsakar syrebrist. Bröstkorgen trycks ihop så att allt blod som samlas i huvudet inte kan åka ner igen = problem. Polisen har förbjudit detta grepp (undrar varför??) men det sket tydligen denna polis i. Eftersom han har mördat en annan så krävs det ju en förundersökning för att få reda på vad som egentligen hänt. Men den lades ner. Utan att några vittnen hördes. Fattar ni varför jag är arg?

Idag tänkte jag att det var en vanlig dag i skolan, att gruppen skulle ses för att skriva lite på arbetet. Så jag märker att jag är sen men skyndar ändå inte på så mycket. Nu så ringde Josie och undrade vart jag var - vi har ju seminarium och ska berätta hur vi tänkt med vårt arbete! Oops!

YALLA YALLA!

Jag..

..känner att jag skulle vilja hamna i nån situation så att jag kan klaga på riktigt. Och skriva fint. så att man ba dras in i det jag skriver och inte KAN sluta läsa. Ni ser ju lika väl som ajg att litterär kompetens är en av de få saker jag ej bemästrar riktigt. Än.

Iaf, skulle bara klaga lite på att allt på Universitetet är så himla allvarligt. Jag skulle vilja skriva om nåt oviktigt och bara skriva på utan att någon gång trycka på delete. Allt är så galet seriöst! Hur mycket kan man egentligen diskutera metod och frågeställningar? Känner ingen annan att allt blir så himla överdrivet?

Lite tips.. så här en måndagsnatt



Det var ju ett tag sen jag såg den här. Men bättre sent än aldrig, så here it comes:

SE DEN! Det är galet va kul den va! Kul på ett smart sätt. Oväntat, överdrivet, fantastiskt, gripande, analysbar, spännande och underbar. Bara några av de ord jag använder när jag tänker på den. SE DEN!

Det är Kick Ass, btw :)

Bloggbloggblogg

I skolan skriver vi ett arbete om (typ) hur bloggkommentarer påverkar bloggaren. Spännande. Och tröttsamt. Jag blir helt tom i huvudet av att sitta tyst och tänka och läsa läsa läsa och så skriva lite. Men det ska nog gå bra det här!

Ikväll är det brass igen. Vi ska ju spela på valborgsfirandet i kyrkan så det blir säkert lite Sköna Maj och andra sånger utöver de låtar som Brasset spelar. Jag hatar att vara med i den där manskören. Det är ju typ bara gubbar och jag med i den. Och jag kna ju inte låtarna! Så jag får stå där och mima och låtsas trivas som fisken i vattnet, liksom. *suck* Jaja, det är ju bara någon låt, jag ska nog överleva.

Söndagen med stort S

Jag har gjort så hiiiimla mycket idag! Helt sjukt! Galet trött är jag också. På förmiddagen var det massa röj i kyrkan, på eftermiddagen var det massa röj i kyrkan. Nu har jag röjt klart för några år frammåt. Eller till Frizon förresten :) Och Torp (troligtvis). Man lever ju bara en gång, liksom.



I sann Cimon-anda...

...så tar jag en bild på mig själv med den inbyggda kameran i MacBook Pro och lägger upp. Men ni, läs den vettja! Inspiration big time! Och lyssna på MGMT – Kids samtidigt!



Aftonen har varit exemplarisk! Efter genrepet (varför har vi genrep? Jag fattar inte?!) på gudstjänsten imorgon så gick jag och Jenny och handlade saker till kvällen. Vi kom fram till att vi alltid handlar för mycket skit när vi handlar. Men glassen och jordgubbarna och colan var som vanligt väldigt förträffliga! Vi gjorde pizza och vit choklad-och-hasselnötter-bröd (CRAZY-GOTT!) och "foccacia" (helt okej). Och varm jordgubbssås till glassen. Och popcorn. Vi blev... mätta! Vad är Beach 10, liksom :) Innan hon gick så hade vi en liten diskussion om Cimon och vilken hatkärlek vi har till denna kille. Eller Jenny visste inte vem det var eftersom hon inte tittar på sådana bajsprogram. Vilket jag och Madelene gör... Fast in my defence så skulle jag vilja säga att jag bara såg några få avsnitt :P 

Det känns som att Allt för min syster i bokformat ropar på mig så... Natti!

Bajs

Nu har jag försökt skriva om Cimons (Paradise Hotel-Cimon) blogg ett tag och allt blir bara skit. Jag skulle bara säga att det är en väldigt inspirerande blogg! 

http://www.tv6.se/cimon

Kändisdagen

Sitter på bibblan och skriver. Varför då, undrar ju ni. Jo, för att den onda Josie inte ville traska hit och lämna tillbaka min försenade bok. Nej, hon ska ju på After Work?! Va sjutton är det för stil? Ofta man inte ställer upp för sina vänner liksom! Jag blir tokig på folk som inte prioriterar mig!

Kändisdagen, sitter ni och tänker? Jajemensan, sitter jag och tänker! Eftersom man är en sådan himla seriös och världsvan student så skickar man ju iväg ett mejl till en av Veckorevyns bloggare med frågan om hon vill ställa upp på en intervju. Får ett glatt ja. Dagen efter sitter man där med Linda från Lindas sminkblogg och pratar blogg. Så himla sjukt häftigt (kom igen, var på min sida nu då!)

Ikväll ska jag träffa Lina och CLARA! Det var ages ago! Eller Lina träffar man ju lite då och nu men den där Clara. Ja, bor man typ i Norrland så blir det svårt. Västerås är väl typ Norrland eller?

PS. Läser på Facebook att mamma ska börja städa hemma... jag stannar nog kvar på bibblan för att inte bli indragen i dessa hemska planer!

SKANDAAAAL!!!

Lyssnar på P3 Populärs gamla återvinningsintervjuer. Nu med Carina Berg. Så kommer det fram att Björn Kjellman alltid ljuger i sina intervjuer. Och detta har han tydligen gått ut med så att "alla" vet?! 

Men hallå? Jag intervjuade ju honom i trean eller tvåan?! Ljög han då? Tycker han inte att det är viktigt med Rättvisemärkt?

Borde man mejla honom och kräva svar?? Eller proklamera för en bojkott av alla Björn Kjellman-produkter!? Eller båda?

.

Hoho?



(eko)



?

Återvinningsintervjun

Jag har så otroligt svårt för att vara glad åt andra människor. Främst kändisar. Jag kan inte se en bra film utan att gräma mig över att inte jag fick göra den. Bio är ofta jättetrevligt. Tills man kommer ut ur salongen och känner att... Varför? Varför är inte jag med?

Jag lyssnar på återvinningsintervjun på P3 Populär. I arkivet hittar jag en intervju med Alexander Skarsgård. Lyssnar och njuter. Han berättar att han var barnskådis. Hur han tröttnade på det. Och så kommer det.

Han söker in till en teaterskola i New York.

Det hugger till i hjärtat. Det hugger verkligen till. Avundsjukan är där. Avundsjukan över att jag inte har massa pengar till att söka in till teaterskolor i New York. Och även om jag hade det skulle jag nog inte våga.

Sådan är jag. Bitter.

Irriterad

Idag är jag irriterad. Och stör mig. På att jag har så himla mycket för mig. Hela tiden.

Kan jag inte bara få skita i allt och ligga i sängen med äcklig andedräkt och läsa? Orka va så himla duktig hela tiden.

Jag är en far utan barn

Läser Marcus Birros Svarta vykort.

Så himla fint. Sorg är på ett sätt vackert. Ömhet är vackert.

Men kom igen, Alexander!

Hela dagen har jag haft ett mål. Friskis. Comebacken efter ca tre veckor. Maten anpassas så att jag ska få energi men inte håll. Klockan blir tre. Inget kan stoppa mig från Friskis! Så sätter jag mig vid datorn. Och Spotify. Ser ni katastrofen komma? Jag satte mig vid SPOTIFY! Av en slump kollar jag på klockan efter ett tag. KLOCKAN ÄR KVART I FYRA! Shit, shit, shit! Jag springer upp, packar väskan och cyklar i panik till Friskis. Kommer fram. Det är tomt. Helt öde. Så slår det mig. Passet börjar ju halv fem! Fy attan, vad trött jag blir på mig själv! Det här är andra gången jag panikar till Friskis utan kolla på klockan!? Skärping, alexander! *suck*

REND COLLEVTIVE EXPERIMENT-SKIVAN HAR KOMMIT!!


Herrejisses, vilken dag!

Anna lurade med mig att gå på SM-finalen i volleyboll, Linköping mot Falkenberg. Den avgörande matchen. Jösses, vilken match! Gåshuden kom och gick med jämna mellanrum, och Alexander som ju inte är så himla sportfånig av sig var exalterad! Det känns som att jag kan allt om volleyboll! Jag ska akta mig för att lova för mycket men det blir nog fler volleybollmatcher! Undrar ni vem som vann? Linköping så klart!

Sedan så traskade vi till Kristofer och en tragisk filmkväll. Vi såg Allt för min syster. Handlar om en familj där ena dottern är cancersjuk. För att dottern ska bli frisk krävs det massa saker från ett syskon (typ blod från navelsträng, en njure, ryggmärg osvosv) och därför skaffar föräldrarna ett till. Den nya dottern vill bestämma över sin egna kropp och stämmer därför föräldrarna.

Visst, jag visste att det skulle bli sorgligt och hemskt men... usch asså! Så vidrigt meningslöst livet kan vara! Jättehemsk film, sjukt sorglig. Och samtidigt så sjukt vacker! Underbara skådisar! Nej, jag vet inte hur jag ska förklara, det var verkligen en av de sorgligaste filmer jag sett.

Jag säger som Filippa Bark: Har ni inte sett den, se den. Och helst imorgon!

Peppdagen

Vaknade 09.00. Lyssnade på tre brunchrapporter fram tills 10.31. Kom på att jag tänkte gå till kyrkan. Pommes, en halvtimme kvar!? Hoppade upp, sprang ner, drog upp Madelene, in på toa, göra sig i ordning, dunsa ner till köket och kasta fram fil och Paulúns müsli (så crazy god!), ner med en multivitaminbrustablett i ett glas vatten, svepa't, ner med filen, upp och borsta tänderna och stressa to church. Kommer typ i tid. AMEN!

Har för övrigt fått höra att jag är så himla snygg! Inte för att skryta eller så, men... Ja. Mitt bekräftelsebehov för dagen är uppnått. Rekommenderat Dagligt Intag har för länge fyllts! Är nog uppe i 634% nu snart.

Största nyheten för dagen är att jag, Alexander, ska gå på volleybollsfinalen! Så det kan gå! :O

Sedan blir det Filmkväll hos Kristofer and I will cry a river. Vi ska se Allt för min syster... :'''''( Men kul! :))))

Det blir en dag på stan

Snart cyklar jag och Madelene to the city to buy a jeansjacka på Myrorna eller Misoui. Allt på grund av Zaras blogg! Känn dig skyldig, Zara! Fast jag tror ändå att det kan bli kul!

Ikväll blir det bio, Kick ass, med Lina. Evenemanget följs upp på ett fik någonstans. Skojigt!

För den intresserade kan jag också meddela att jag har en sådan där smyghuvudvärk som jag ALLTID får när jag sover för länge. Och då har jag "bara" sovit åtta timmar?! Orka leva, liksom..

Bättring på väg!

Jag tar faktiskt en hel del kort som jag tänker lägga upp här. Men så går dagen och vid själva bloggskrivandet så försvinner dessa bilder helt! Galet! Men jag ska bli bättre på att komma ihåg dem!

Kära vänner. Varför sitter jag här när jag MÅSTE skynda på och göra mig i ordning och sedan cykla ner till universitetet och börja plugga in mitt tal. Jag vill verkligen att de andra ska uppskatta det!

Hej hopp...

... va bra det kommer att gå med talet idag! Känner mig så hiiimla redo! Äh, vad är väl 4 minuter egentligen? Det ska nog gå vägen det här... *suck*

Hörreni! Igår fick jag värsta infallet - JAG SKA HA EN JEANSJACKA! Eller infall och infall, det låter ju ofantligt impulsivt. Jag läste Zaras blogg och så såg jag en snygg bild på en jeansjacka. Köpt på second hand och allt. Så på lördag drar jag och Madelene till Myrorna och Misoui! 

Ja, om jag överlever dagen, vill säga.

Ursäkta, jag glömde en grej

Trots det förra monsterinlägget så glömde jag nämna en jätterolig grej! JAG SÅG DOM KALLAR OSS ARTISTER IGÅR!! Och min smygälskling, Klara Zimmergren, är en av programledarna. Attans vad jag blir kär i denna kvinna! När jag har analyserat mig själv så kom jag fram till att det troligtvis är för att jag tenderar att tycka om folk med starka åsikter. Klara är en av dem. När jag och Lina jobbade som anonyma konsumenter i vintras så lyssnade vi på P3, och där så blev hon intervjuad! Då kom det fram att hon var vegetarian och allt! Och sådana tycker jag ju om!

För att återgå till Dom kallar oss artister, så sa hon när hon besökte Johan Glans lägenhet att "Jag har så tuffa skor, så jag går in med dem!" Ja, det lät inte riktigt lika roligt nu som igår natt men.. Jag är ju också inne i en jag-är-bäst-och-snyggast-period så jag kände att vi connectade! Tror ni hon också kände det? Ska man mejla och fråga?



Mastodontiskt inlägg

Jag har verkligen samlat upp massa bloggidéer att det knappt är sant! Så här kommer ett kolossalt inlägg om allt i mitt liv:

För det första, jag tror jag passar på att komma ut ur garderoben litegrann. Jag är kristen. Sådär troende kristen som går till kyrkan varje söndag (plus varje fredag och måndag). Jag vet, det är helt sjukt. Men kul! Oftast. Hatar ni mig?
-----

När man är sådär kristen så kan det bli så att man prenumererar på kristna magasin. Typ IKON. Det är världens bästa magasin. Och det enda jag läst. Men på deras hemsida kan man läsa ungefär miljoner bloggar! I LIKE! På deras opinionskribents blogg kan man läsa:

"Föreläsaren byter sida på PowerPoint-presentationen. Det hörs spridda, lite förvirrade, skratt från de hundratals statsvetenskapsstudenterna. Siffrorna är så absurda att vi skrattar istället för att gråta. Vi läser att kvinnor äger en procent av all förmögenhet i världen. Att mer än 80 procent av alla parlamentariker är män. Att det varje år dör fler kvinnor av mäns våld i hemmet än antalet människor som dör i väpnade konflikter. Att av världens flyktingar är uppskattningsvis 75 procent kvinnor."

Lite senare står det att det för några år sedan fanns fler VD:ar som hette Göran än vad det fanns kvinnor. Det är ju så himla komiskt! Och jättejättejättehemskt!

-----

När jag var yngre fanns det en ungdomsledare i kyrkan som hette Christian. Han har gift sig med en Elisabeth och dem bor tillsammans i ett kollektiv i Stockholm (tror jag). På detta kollektiv så tittar man på Landet Brunsås. Ni vet, programmet om Sverige och mat. Kollektivet älskar't. Elisabeth skriver så här om att titta på programmet:

"Vi i Måsen känner oss stärkta i det vi håller på med. Känner oss som en motståndsrörelse och varje avsnitt av Landet Brunsås bekräftar det. Vi turas om att laga mat, en matdag i veckan, vilket gör att det får lov att ta tid, det är välplanerat och ofta lagat med mycket kärlek. Vi försöker handla rättfärdigt och ska nu strama upp det lite mer, under mars ska vi på prov enbart handla på COOP. De har fler etiska produkter än andra butiker.

Min kompis Matilda brukar be innan hon äter, "för alla människor som varit med, i alla produktionsled för att den här maten hamnat på min tallrik." Det väcker mig. Kan jag se dem i ögonen? Betalar jag nog för maten, för att de ska kunna äta sig mätta?
"

Och så blev det min tur att känna mig som en motståndsrörelse som kämpar för att människor inte ska dö för att odla mat åt mig. Nej, jag vet, jag är ingen vidare kämpe. Men jag önskar att jag var!

-----

Jaha, nehe. Vad har jag mer gjort för kul de senaste dagarna då? Jo, t.e.x börjat videoblogga. Jag får bara inte upp dem på bloggen. Vet nån hur man gör? HÖR AV DIG, TACK!

Imorgon ska jag hålla ett tal om mig själv som talare. Det ingår i kursen Presentationsteknik. Kommer det bli ett tal? Ja. Kommer det bli ett intressant och underhållande tal? Troligtvis inte. Kommer jag skriva talet i natt? Med all sannolikhet, ja.

-----

Om ni fortfarande läser så skulle jag vilja tacka så innerligt för att ni stod ut! Det blir nog inte så många fler blogginlägg av denna längd. Men, tack! Och adjö.

PEACE!

Sol

Nu sitter jag, Madelene och Jenny på Jennys balkong och solar som aldrig förr! Solsting here I come... Jag försökte lägga upp massa bilder med men jag fattar inte hur man gör!? (Jag skriver från mobilen...) Och så skulle jag vilja ha pengar.. Nån frivillig?

Onsdagen

Idag är en sån där dag så jag inte har nåt kul att skriva. Men eftersom jag vet att intresset för mitt liv är så stort så kan ni få några punkter om vad som kommer att hända idag:

- checka in Jennys lägenhet, hon flyttade ju när vi var i Moldavien. Ska bli jättekul!
- skriva lite på ett tal om mig som ledare (eller nåt sånt) till presentationstekniken... Har noll koll på den biten.
- eftersom det är onsdag så lär vi avsluta dagen med att titta på Grey's..

Just ja, det höll jag på att glömma! Jag spelade lite gitarr nyss och vet ni? Jag äger mer än vad jag tror!

Inviga våren?

Eller ja, hur inviger man en vår? Jag funderade iaf på om jag skulle sätta mig i solen och läsa PS. I love you. jag kommer ju ingen vart med den. Och så måste jag läsa New Moon som jag lånade av Josefine också.. Och plugga till omtentan och den här tentan. Eller bara ta livet av sig och slippa. Eller inte.

Off to uni

Nu är det seminarium på g! Känns helt okej. Vi skulle se en film, Videocracy (finns på SVTplay, SE!) och så ska vi diskutera kring den. Väldans intressant faktiskt!

För övrigt peppar jag livet med Jonathan Johansson – Aldrig ensam

?

Vad förvirrande det är att läsa sina kommentarer på ett inlägg och alla fattar nånting som jag inte alls fattar. Som förrförra inlägget (typ), där både Lovisa och Rebecca fattar vilken film jag pratar om fast jag inte alls menade att skriva om nån film. Vilken film är det? 

Och Lovisa. Jag älskar den filmen! Eller kanske snarare den karaktären :)

Framtiden



Jag har ofta små listor på saker jag ska göra. Så nu när jag skolkar så tar jag och börjar beta av listan... och kommer till punkten om sommarjobb. Vips så försvann det roliga.

SHIT, VAD TAGGAD!!!!

Jag blir alldeles till mig av I gotta feeling! HELT SJUUKT!

Som ni ala vet så hade jag föreläsning klockan 10-12 idag. Då undrar ni kanske varför jag sitter här och skriver när klockan är kvart i elva. Jag med. Eller jag vet ju varför. FÖR ATT EN I KLASSEN LJÖÖÖÖG FÖR MIG! Under en rast på högskoleprovet så träffade jag en från klassen och så frågade jag om och när vi hade föreläsning idag varpå hon säger: Ja, ett till tre! Och varför skulle hon ljuga, tänker jag. Så får jag ett sms från Josyposy (ny dag, nytt smeknamn) som undrar var vi har föreläsningen. Jag svarar glatt: G34, klockan ett. Och så ser jag hur det står 10-12 på schemat. SHIT, POMMES, känner jag och blir helt förkrossad (nej). Jag har visserligen missat heeela delkursen förutom en fjuttig föreläsning som inte handlade om nånting typ. Ligger jag efter? Nej då! Hur går det då på omtenta-fronten? Har jag läst nånting? 

Brb, ska bara ta livet av mig.

(nej)

Nemen... :(

Här sitter jag och har precis lyckats distrahera bort lite ångest. Ocg så går jag in på bloggen Andreas stil. HEJ ÅNGEST! Varför är inte mitt liv så fint och underbart och vackert och varmt och härligt? Här sitter jag och känner att livet är jämngrått.
http://blogg.veckorevyn.com/andreasstil/

Pust

Nu har jag lagt upp bilder från Moldavien på facebook - CHECK IT OUT! Men vilken tid det tar att ladda upp ca 190 bilder!  Jag blir helt matt! Håller på att falla ihop av trötthet... Och imorgon är det högskoleprov. Herregud, varför sover jag inte!?

Och ja, jag ska skriva om hur allt var i Moldavien men det är så svårt att skriva ner en så underbar och fantastisk upplevelse så jag väntar någon dag till.. Men det kommer! Be so sure!

Nu ska Alexander sova! Natti!

Moldavien

Så har det då blivit dags. Moldavienresan påbörjas om en sisådär halvtimme (shit, måste packa klart!). Det känns riktigt nervöst, ganska förvirrat, spännande, utmanande och roligt. Magen är smockfull av fjärilar.

Jag fick en fråga från min kära Lovisa from the middle of nowhere som undrade vilken blogg hon nu skulle läsa. Nu när jag är borta i 8 dagar. Jag tipsar om bloggarna på min blogglista!

Nehe, nu borde jag kanske ta och packa klart och försöka lugna ner mig.

MOLDAVIEN HERE I COOOOMMEEEE!!!! :D

RSS 2.0