Au pair, steg 3

Nu har jag tittat på det där läskiga mejlet med alla saker man var tvungen att fylla i och... jag kör på det va? Man vill ju inte sitta där när man är 100 år och ångra att man aldrig gav det något försök... Men det är så läskigt!

Och dessutom kan jag inte öppna filen man ska skicka till Polisen.


Veggie var det ja..

På jobbet (va lustigt det känns att skriva det, det känns lite som att jag bara hänger i kyrkan. Och svettas skiten ur mig medan solen gassar och gräsklipparen är tung och fyller mina lungor med bensinångor och plattorna är fulla med  gräs och mossa mellan sig och min rygg dör för att jag inte orkar bry mig om att ha en bra hållning och mina strumpor har fått grova gräsfläckar och hela jag är täckt av ett saltlager. jaja.) så fick jag en köttbullemacka. Och eftersom den var gratis (aka personalbröd) så kunde jag ju inte tacka nej. Mitt i mumsandet kom jag på att jag sitter och äter kött. Jaha, så mycket vegetarian var jag.

Skulle kanske ta och omstrukturera mina regler.

Livet

Ni som har läst ett tag vet att jag blir deppig om kvällarna. Jag funderar på om jag skulle försöka skita i det. Kanske. Försöka duger ju alltid liksom.

Jaha, nu sitter jag här igen

...och känner att framtiden gärna kan vänta. Idag kom vi hem efter en vecka på Torpkonferensen. Kul, varmt, tröttsamt osv osv osv. Ni vet... Imorgon ska jag till kyrkan och skriv på ett anställningsavtal. Och löneförhandla - eller snarare lägga mig platt och mesa ihjäl mig. Men jag lär överleva. Jag vet inte om jag har sagt det men jag ska ju jobba i kyrkan 6 veckor. Typ leka vaktmästare och kassapersonal. Det blir fest.

Just ja. På Torp så slog jag vad med Ellen (http://cocorosy.blogspot.com/) om att jag skulle vara vegetarian från och med imorgon till Frizon. Jag är pepp! Det här kan bli bra!

Ni behöver inte läsa det här

Men jag älskar Jill Johnson. Asså, verkligen älskar! Vilken röst, vilken känsla! Vilket underbart humör man får av henne. Inte bara glad utan också lev-livet-fullt-ut-humör! Lite spark i baken, liksom. Tjena. Den tjejen vet vad hon gör hon! I love Jill Johnson!

Jill Johnson – Redneck Woman

I <3 Will & Grace


Jag förstår ingenting!

Nu har jag fått ett mejl från en kille som vill att jag ska lära honom hur man gör mer intressanta videobloggar. What?!

"Hey abojestig, thanks for keeping it interesting! I'm looking forward to seeing more from you. Can you give me some advice for making my videos better? If youlike them it would be great if you would subscribe. THNX!!"

Är det bara lite allmän asslicking, försöker han göra reklam för sin egen youtubesida eller är han serri? Serri, va?

Surprise!

Tidigare har jag skrivit om hur jag i vintras har sett fram emot alla äventyr jag kommer vara med om i sommar. Men jag har också längtat efter att få springa när det är väldigt varmt och soligt ute så att svettkranen står på max liksom. Ni vet? Idag var det iaf dags för en sådan springtur. Visserligen var det inte överdrivet varmt ute och solen var inte riktigt gassande heller, men jag ville springa. Så jag tog cykeln till Ryds motionscentrum och tänker springa 2,5:an. Hmm, tänker att jag inte vet vilken färg som är vilken, om 2,5:an är rödmärkt och 5:an gulmärkt eller om det är tvärtom. Men så tänker jag lite logiskt: röd är ju en mer varnande färg än gul så så måste ju 5:an vara röd! Så jag börjar alltså springa efter de gula markeringarna. Ni märker var det här slutar va? Jag har iaf fått lite motion idag. Och imorgon lär jag knappt kunna gå.

Vad har annars varit aktuellt idag då? Säsongsfinalen av Grey's såklart! Och ja, det var så dramatiskt och hemskt som jag trodde att det skulle vara men nej, jag tycker inte att det var någon superduperknorr som det brukar vara i slutet. Men säsong sju... Jag längtar.

HopkokKillen har köpt en kepa! Så himla nöjd!

Ni vet storbloggare som hela tiden blabbar om hur mycket de gillar sina läsare? Jag börjar förstå dem. Jag älskar er (ni är ca 17). Every single one of you. Jag känner mig lite mindre liten med er. Tack för att ni läser och kommenterar! 

Jag blir helt skakis av framtiden, just nu vill jag bara springa ifrån alla au pair-planer. Det är för stort, jag är för liten. Kan man inte mjukstarta med att jobba i Sverige? Eller? Ja, jag vet att jag är en quitter. 

I sommar blir det Frizon (Thank, God) och jag kommer SÅ lyssna på dennahära: RebekkaMaria – Oh Solitude. Tänk vad mycket lättare livet blir att hantera med lite musik!

Au pair, steg 2

Det jag fruktar mest med hela "bli au pair-processen" är att prata i telefon. Dels med STS, organisationen jag åker med om jag blir antagen, och kanske mest att prata med de blivande värdfamiljerna. Jag trodde att jag skulle få ett telefonsamtal nu i dagarna men upptäckte att jag har fått ett mejl med massa info. Eller snarare uppgifter. Jag ska skicka in "Application" och personligt brev, massa (!) foton på mig med barn, några bilder på bara mig, hälsokontrollsgrej, polisregister, kopior på diverse grejer och bla, bla, bla. Det var visst inte så enkelt som jag trodde att det skulle bli. Men det tar vi tag i imorgon. Det här kan bli bra! Jo, Alexander, det här kan faktiskt bli bra!

Alla borde ha en Suad

"I am not positive because I had positive experiences, I am positive because I chose to make positive out of negative."

Jovisst vettu! Det där kommer från Suad (inte ursprungligen va? då smäller jag av). And it's gonna be my motto in hela this au pair-process. Yes box, nu kör vi Alexander! (Känns som att knäna spelar maracas)

PS. Vadan alla (för mig) okända läsare? Vilka är ni? YOU JUST MADE MY DAY! Säger bara: thank you, come again!
PS 2. Vill ni läsa mer om den där Suad? Läs bloggen då! http://hypothetiically.blogg.se/

Mitt liv 2.0

Nu har jag skickat in en ansökan om att jobba som au pair. Och ont i magen har jag. Vågar jag det här? Jag är så himla nervös! Men det blir bra det här va? Va?

Jag älskar den här tjejen!


Studentfilm


Jovisst vettu

Igår. Jadu, studentfirande var det ja. Kära nån. Så hiiimla mycket mat. Så hiimla regnigt (I got a video, ni får se nån gång!). Så hiiimla trevligt! Jag blev sentimental lite då och då och ville bara vrida tillbaka klockan sisådär ett år så att jag kunde få ta studenten igen.. men vad gör man?

Denna dag började med en cykeltur/promenad (kedjan hoppade och efter tre års pulande så blev jag arg, dumpade cykeln och gick resternade tvåhundra metrarna) till simhallen, simmade en stund, satt i bubbelpoolen simmade en stund, lekte i vågorna, simmade lite till. Åkte till släktkalas och firade en hel bunt släktingar med olika epiteteter, hade trevligt, åkte hem (Madelene körde, jag dog (nästan (nej, skämtade bara))), åt tacos, tog mig en springtur :O och så sitter jag nu här.
Det har varit en trevlig dag!
PS. Hela våren har jag tänkt på alla äventyr jag ska ge mig ut på på sommarlovet, typ vandringar, långa cykelturer, picknickar, simturer och så. Så kom jag på att sommarlovet ju är här nu :PpPPpPppP Spännande!

Studentfiranden x1000

Idag är studentkalas efter studentkalas. Hej o hå. Så är det ju så fint väder också...

Lite vardagslyckaSåg den här på startsidan på blogg.se. Så himla fiffigt! Ska man investera?
Jag fick förresten nya filmer från LOVEFiLM idag. Love it! Ibland får man filmer som man helt glömt bort att man har skickat efter men idag ni! IDAG! (500) days of Summer och The Wrestler = följande kvällar kommer bli fina!

Liten hathälsning

Jag vet att jag skrev om medmänsklighet och förståelse och annan skit i förra inlägget, men ändå.. 

Jag hatar den där Cimon. Han är så perfekt liksom. Snygg, lyckad, duktig, cool, självsäker och lite småkänd (so far so good, inget hat än) men han är FÖR BÖVELEN nittia!! Han är lika gammal som jag!

Där rök mitt humör. Godnatt.

PS. Ja, jag vet att jag inte är så stabil på det där med bloggande. Jag pausar någon dag, sen skriver jag hundra inlägg på tio minuter. Ni får leva med det.

Kära Annika,

Jag lider med dig. Det kan inte vara lätt att vara så hatad och att ständigt bli påmind om det. Jag kommer lyssna på dig! Jag kommer verkligen lyssna på dig! Du har en så intressant historia. Kanske behöver vi alla lyssna på dig och försöka förstå. Det är väl ändå så samhället växer och utvecklas? Genom förståelse och medmänsklighet?http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7274225.ab

Chocken på Trumslagaregatan

Såg ni på Grey's ikväll? SÅG NI!?

Aldrig förr (nåja) har jag suttit så på nålar. Aldrig förr har jag velat och önskat så mycket om något på TV. Asså, hur kommer det gå? Hur kommer det bli?

Såg ni?? Herregud :O

Framtid

Snar framtid: imorgon är det dags för sista tentan. Känns lite nervigt men det ska nog gå vägen...

Relativt snar framtid: Frizon känns lovande. Och Torp! Sommaren kan nog bli fin. (Ta i trä)

Inte så snar framtid: hösten är fortfarande svart. Finns den? Kommer den? Är det värt att lägga ner nån möda på att hålla på och planera?

Upptäckte förresten en ny artist: RebekkaMaria – Oh Solitude

Anna <3 + kväll med tillhörande depp

Idag ni. Anna Bergendahl. Jag älskar henne. Jag. Älskar. Henne. Ser ni förresten att Jimmy Jansson står där och viftar bredvid Anna? Han spelade gitarr...

Annars då? Nej, men det är ju afton, vilket (självklart) innebär ångest. Ge mig lite framtidshopp tack. Jag har nämligen tappat det.

Fredagen Gud glömde

Denna dag har varit... hmm... lite frånvarande. Började trevande med att vänta på solen så att jag kunde sola (gick sådär). Fortsatte på stan med trevliga flickor, internationell matmarknad och badbyxjakt (gick sådär). Senare cyklade jag och Madelene till Tinnis (jag har refererat till Tinnis några gånger nu.. Vet ni vad det är? Det är en slags simhall, fast utomhus. Jag gillar det!). Allt avslutades med Bridget Jones dagbok. Kanske den enda film som tål att ses om och om och om och om igen! Imorgon är det dags för den sista balen och jag har blivit erbjuden jobb som fotograf! Vi har inte diskuterat lön än däremot... Jag får nog höra med facket om det innan jag tar upp det med dem. Ska bli kul! Balen, alltså...

Veckans dilemma

Ska jag shoppa loss? Jag behöver ju nya sommarkläder! Men vad händer då med mitt köpförbud? Varför är jag inte rik?? :@

Hallå bloggen!

Det var visst 3 dagar och 2 timmar sedan förra inlägget så... hej igen.

Undrar ni vad som har hänt sedan 3 dagar och 2 timmar? Ingenting (not).

Idag blev det en dag på stranden (Tinnis)! Det känns som att jag kommer att hänga där ungefär hela sommaren lång. Jag har nämligen bestämt mig för att vara brunast i Sverige.

RSS 2.0