Kungsträdgården

Ja, nu sitter jag och Madelene i Kungsträdgården och planerar New York-resan. Och äter kex. Eller jag åt alla förutom den sista, den fick Madelene.

Iaf. Om ett år sitter vi i Central Park. OMG!

NewYork, New Yoooork

Sitter med Madelene och tittar på flygresor och hostels och valutaomvandlare och kartor och allt är bara kärlek.

Mejl från Lovisa från Kröken

Ursäkta att jag stör igen, men det här måste ju ändå vara det allra bästa! (mycket text, men jag vet att när du väl har börjat så kommer du inte sluta förrän texten gör det)

Vem är du? 
Jag heter Filippa men mitt fullkomliga namn är Filippa Jane Bark. Jag kommer ifrån Malmö, parkernas stad. Jag är 14 men ska fylla 15 i mars för jag är fisk. Mina intressen är: att bli artist, att redovisa och "Så som i himmelen" (den är riktigt bra enligt mig). Jag går på Dammfriskolan i 9F och det är rätt så kul utom när Monika är sjuk för då måste jag vara kompis med Rabies-Johan. På fritiden gör jag något med min pappa Kent Bark, t.ex. går omkring lite överallt och tar något gott på ett konditori. Sen så spelar jag bandy. Min bästa kompis är Monika. Hon är trevligast när vi är själva utan till exempel Jenny T. 
Vad tyckte du om att vinna publikpriset på Melodifestivalen? 
Det var roligt och jag kände mig väldigt lyckligt lottad. Jag åt bara det som var runt omkring skaldjursbuffén, dill tror jag och en vit sås. Sen fick jag en macka av en, jag vet inte vem. Hon var snäll. Det var roligt att äta med Tommy Nilsson och Anna Book för vi var ju alla vinnare så vi var glada och skålade då och då. 
Vad händer i framtiden? 
På tisdag ska jag och Monika ha en redovisning på skolan om varför man inte ska ta knark och drågor, och bruka dem på sig själv. Vi har ett tips som är att om du blir bjuden på knark ska du säga: "Nä tack, jag tar hellre en korv." Korv är ju inte lika mycket en skjuts mot missbruket.

Ja, jag vet att det är många parenteser

Mitt rum brukar börja lukta curry när jag öppnar något fönster. Lite lagom roligt, sådär. Men i afton när jag kom hem efter cykelturen i regnet (jag var och såg Shrek 3D med Madelene och ex-grannen Helen, en ganska bra film faktiskt! Se den!) så upptäckte (och nu skrev jag nästan öpptäckte. Men jag tror östgötskan får hålla sig borta från mitt skrift) jag att någon (troligtvis mamma :@) har öppnat fönstret och att grannen (som är boven i dramat) bjuder på en annan doft:In your face!

Här sitter jag och läser Martina Haag-krönikor på Aftonbladet.se. Och skäms. Hon skriver att hon har missförstått vad ordet ekobrottsling betyder. Hon tror att det är nån som (typ) åker jojo ut och in i fängelset. Jag fnyser föraktsfullt och tänker "Men hallå? Det hör man ju på ordet!? Det är ju någon som bryter mot någon miljölag.. Suck". Läser vidare...

"Ekobrottsling betyder tydligen ekonomisk brottsling. En som skurkar sig med ekonomi. Med pengar."

Ehm... just ja

”Sverige ska inte lämna Afghanistan, men svenska soldater ska göra det. NU!”

"Det krigas för demokratins, för kvinnornas och för vår egen säkerhets skull, heter det. Och allt görs med ett så kallat FN-mandat.

Det är rent ut sagt nonsens.

”Den FN-solidaritet genom Nato-deltagande i Afghanistan som Bildt talar om gränsar till falsk marknadsföring”, skrev Pierre Schori på Brännpunkt (SVD 25/7) nyligen. FN-uppdraget är en chimär. Kriget förs på USA:s villkor och varenda soldat, så också de svenska, bär Nato:s emblem, inte FN:s blå fana.

Det är och förblir ett krig sprunget ur den bushska idén om att bomba bort terrorismen. En idé som lett till mer terrorism, mer fattigdom och förtryck. En säkerhetspolitiskt och huminärt sett förödande idé som Sverige inte bör stödja."

I brist på egna ord. Läs hela krönikan: http://www.aftonbladet.se/ledare/article7534960.ab


Nä, det blir inget

Jag vill ju. Skriva. Något. Klockt. Och. Fint. Men, nej, jag orkar inte. Jag vill klia mig lite i ögonen i stället. Jag pallar inget nu när det har blvit varmt igen. Eller jo, det gör jag väl. Bara inte idag. Jag har ett lager ingrodd svett över hela mig tack vare gräsklippningen idag. Minigolfbanan är stooooooor.

Äh, det här blir ju inget vettigt. Jag tar och slösurfar och lyssnar på musik istället.

Benny Hinn

Med risk för att det här kommer att bli lite internt.Livets ord har sin årliga Europakonferens. Och har bjudit in Benny Hinn. Jag läste lite om honom i Dagen (http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=219648). Mycket lustig man det där. En väldigt känd kristen predikant som är lite känd för att syssla med helanden. Som inte kan bekräftas. Som "kan få folk att öppna plånböckerna" när det kommer till kollekt. Som lever lyxliv. Som ljuger. Somsomsomsomsomsom........

Jag vet inte om jag orkar/kan skriva något om det här mer än att det är en riktig lustig historia. Och jag blir så himla intresserad och fångad av hela historien att jag vill att ni också ska bli det. Så läs nu på! Ni kan väl börja med att läsa artikeln (länken ovan) och sedan läsa ett blogginlägg om det (http://www.emanuelkarlsten.se/07/en-kvall-med-benny-hinn/).

Ja, jag vet att det är mycket text men jag lovar er (!) att ni inte kommer att bli besvikna.

InceptionDet som slår mig mest efter att ha sett filmen är hur vansinnigt kreativ Christopher Nolan, mannen bakom filmen, är. När jag tänker på hur han kom på idén så är det som att hjärnan bara slutar att fungera. Det tar stopp. Som att tänka på universums oändlighet. Det går liksom inte. Hur kommer man fram till en sådan här film? Ja, det finns många frågetecken att bena ut.

Jag skulle vilja skriva lite om filmen. Men jag fastnat på den där Herr Nolan. Hur sjutton gör han?? Iaf, jag kopierar en text jag läste för några dagar sedan, skriven av någon Jamie från To write love on her arms. Den beskriver lite hur tankarna går efter ett fenomen som detta.

i went for the upside down buildings and the special effects. These things will blow your mind and win awards but they are not the reasons you should go. You should go for the humanity of the film. You should go because you will relate to the people stuck in moments, the people living with ghosts, people trying to get home. You should go to be reminded that our lives are also stories and every good story is about someone fighting a battle and there are no enemies greater than the ones called guilt and regret, pain and shame. The movie serves as a reminder that these enemies unchecked will haunt and hunt you always. Thankfully, the movie also serves as reminder that people need other people, that our stories and our battles and our dreams, these things are meant to be shared. 

i went for what i saw in the previews, fantastic things pushing and falling and exploding around the characters. i left thinking about the things that push and move in me, my ghosts and wars and dreams. The movie suggests that we are most alive and most awake when we are dreaming. And while a case could be made that it is speaking to the dreaming that occurs when we’re asleep, perhaps it’s true or even more true of the dreams we dream awake. 

Inception suggests that there is much at stake; our hearts and our children and the air in our lungs. i am 30 years old. It doesn’t feel old but some days it sounds old when i say or see it. It’s easy to buy into the idea that “dreaming” is a silly word for children, that “battle” means the military and that ghosts are not real. Inception felt like an invitation, a reminder that there might be more to the story, a world we don’t see but one connected to the days we wake to.

There is certainly much at stake. i don’t know your story or your dreams or the things that steal your sleep, but i know they matter. i hope your story is rich with other characters, rich with friends and conversation. i hope you know some people who will carry you and i hope you get to carry them. i hope that there is beauty in your memories and i hope it doesn’t haunt you. And if it does, then i hope there is someone who will talk you through the night and remind you of the promise of the sunrise, that beauty keeps coming, that there are futures worth waiting for and fighting for and that you were made to dream. 

Peace to you tonight. 
jamie


(Förtydligande: SE FILMEN!)

(Varför måste alla inlägg ha en rubrik?!)

Det känns som att den här dagen inte riktigt gills. Som att den är nåt tomt mellanrum. Kanske skulle passa på att se Stekta gröna tomater då...

Tidigare så gick jag min vanliga bloggrunda och idag känner jag (mer än andar dagar) att det liv jag lever kan bli så mycket bättre. Att läsa t.ex. Cimons blogg i vetskapen om att han är lika gammal som mig får en liksom att tvivla lite på sig själv. Äh, det blir bättre när jag flyttar hemifrån. Intalar jag mig. När flyttar jag hemifrån?

iasdgsadg

Seriöst. Jag är snorig.Och det här är tredje dagen i rad (?) som jag sitter i Bibblan tills de stänger. Me like.

*pling* Dagens I-landsproblem

Sitter på Bibblan och tar mig en internetrunda. Får ett mejl från bibblan om att jag kan hämta två böcker som jag har reserverat. Attan bara att lånekortet är hemma :( Jag får ta och flörta lite med dem och se om jag kan få låna ändå.
Annars då? Jo, jag har ont i halsen och snorar ihjäl mig. Och lite träningsvärk efter all stolstvätt (som för övrigt avslutades idag! YEY!)

Stolar

Mitt liv består denna vecka av stolar. Bara stolar. Samtliga stolar som kyrkan äger (ungefär) ska tvättas och vem är mannen för uppgiften? Eder Alexander. 

Om ni tycker att stolarna är placerade på lite ovanliga sätt så är det bara för att de ska torka. Vi sitter således icke med ansiktena mot närmaste vägg.Och denna lilla mackapär är det som sköter suget. Jag å andra siden står för svetten och mödan. Ni skulle bara veta hur det går till att rengöra denna dära efter en dags slit. Det ser lite ut så här:Det som dock inte syns på bilden är rengöraren (Alexander) och dennes frustration. Och inte att förglömma - svett. Allt med denna grej är förenat med svett. Allt.

Jag älskar när fingrarna susar över tangentbordet

Jag sitter på Bibblan. De stänger snart så jag skyndar på.. Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från de senaste dagarna. Yey!På jobbet så har jag rensat mellan samtliga plattor på hela området. Mhm, you heard me. Samtliga. Då fick jag bland annat uppleva något från djurriket. Det kom liksom getingar som bar på bin (som såg döda ut). Sedan började de gräva ner bina. What's that about? (Vad jag svänger med engelska uttryck!?)Asså, ser ni skillnaden? SER NI?? Det är galet!Ser ni vad det är? Jag mosade en jobbig fluga (efter att ha sprutat fönstermedel på den. I am sooo vegetarian!) och då flög det ut massa vitgula larver. Behöver jag berätta om hur najs det var?Varamon. Heaven on earth. Och jag vet hur jag har skrytit om hur fina bilderna därifrån var men... de blev inte lika fina i stort format. Eller över huvud taget. Men men. A man's gotta do what a man's gotta do...

I lördags så var det släktträff. Första gången på sisådär tjugo år? Överraskande nog så var det ganska kul!Och så kom finally regnet! (Och där dök engelskan upp igen, ja..) Visst, sommaren har sina fördelar men efter att ha jobbat i över 30-gradigt solsken så var det skönt med regn. Höst är liksom min grej. Och snart är den här! :)

Min stora feta grekiska semester

Okej, so here it comes. Det var en plåga. Ren tortyr. Det tog nästan en och en halv timme men jag överlevde! Kära vänner, vad ni än gör i framtiden - se inte Min stora feta grekiska semester. Gör det bara inte! Vilken fruktansvärt vidrig film!

Den handlar om Georgia, hon som gifte sig i första filmen (Mitt stora feta grekiska bröllop). Nu är hon reseledare på Grekland och vantrivs. Undrar ni vad problemet är? Det var tydligen evigheter sedan hon hade sex. You heard me. Hon har inte haft sex på evigheter och på grund av det är hennes liv bajs. Ni vet.. som det brukar vara.

Summa summarum: Jag avskyr amerikanska filmer (nej, det gör jag inte alls. Men den här.) Filmen är precis som alla andra slemmiga storfilmer. Man vet hur det kommer sluta sekunden som det börjar. Herrejösses. Jag har slösat nästan en och en halv timme av mitt liv!

Hmm?På resan mot Style by Mats-Mats blogg så dyker den här varningsrutan upp. Den berättar en historia om skadliga program, infektioner och ryska hemsidor. What to do? Madelene säger att jag ska köra på men... det är ju en rysk hemsida bakom :S

Dos problemos

Min dator (nu skriver jag på den stationära bajsdatorn) vill inte riktigt få till det med internet. Så alla de fiiiinfina bilderna jag tog från Varamon igår dröjer det tills ni får se. Skittråkigt in my opinion.

Ett annat problem jag har: jag ska på släktträff (*suck*) och jag vet inte riktigt hur jag ska klä mig. Det ska regna och åska och samtidigt vara varmt. Är det varma kläder som gäller? Eller blir det väldigt varmt då? Borde jag köra på lite mindre kläder eller blir det kallt då? Ska vi vara inne eller ute?

GRATTIS JOSEFIN CRAFOORD!Du har världens coolaste unge!

En liten morgonsummering

Imorse vaknade jag klockan sju. Blev lite glad när jag insåg att jag har hel TVÅ TIMMAR på mig innan jag ska till jobbet! Men allt spolierades när jag satte på radion och lyssnade på Morgonpasset i P3.

Men det finns inget ont som inte för med sig något gott! Så jag tänkte att jag skulle kommentera några av de nyheter som P3 Nyheter hade att rapportera (jag vet hur värdefull min åsikt är!):

 • Åsa Torstensson (infrastrukturminister) hade som förslag att dömda rattfyllerister ska få välja mellan att få indraget körkort i ett år eller att få köra med alkolås. Nån sosse var helt emot detta. Var står då jag i denna fråga? Förvånansvärt nog på borgarnas sida. Jag tycker att rättsväsendet skulle vara mer präglat av medmänsklighet. Jag gillar idén om att domarna (va 17 säger man? Lagdom? Konskekvens? Men ni fattar, den dom man får i en domstol) ska vara vårdande och inte straffande.
 • Amnesty får inte åka in i Nordkorea vilket ju leder till att de inte kan rapportera om läget där. Så därför har de letat upp nordkoreaner som nu bor i andra länder och intervjuat dem. Ja, hela grejen med Nordkorea är läskig. Bara läskig. Och hemsk och vidrig.
 • KD skulle ju för första gången medverka på Pridefestivalen. Ett bra beslut! Men nehe. Nu hade de ångrat sig. Herr Hägglund skulle visst hålla tal på Gotland dagen efter!?
Och jag har härmed pissbråttom! Måste laga mat, göra mig iordning, och äta frukost. Samt läsa tidningen. Och kanske kolla Facebook. Aja.

"Skyndaa!"

Ja, Madelenes vrål/stön ringer fortfarnade i öronen. Nästan.

Jag känner mig lite finurlig efter att ha kollat in Brunchrapportens blogg. Jag gillar verkligen det där! P3 is the shit. Fast vet ni? Jag har varit otrogen. Jag har lyssnat (och verkligen börjat uppskatta!) Lantz i P1..

Bigami - för eller emot?

Min afton in picturesPå väg mot Sveriges dyraste Coop och dess glassarTraskade till kyrkan och satte oss och njöt av alla insekter som gjorde sitt bästa för att bug me (fattar ni? HAHA!)Min ananasglass var inget vidareVi började spela sjuan och annat. Undrar ni  varför Madelene inte är kvar? Hon har redan vunnit. Och ja, jag har alla de korten kvar. Jag är bra på att förlora!

Äh,

man lever ju bara en gång. Jag har ju klippt mig i dagarna. Här kommer resultatet så hinner ni vänja er innan vi ses IRL.Inget nytt under solen

Vi har ju varit med om detta förut, att jag skriver inlägg efter inlägg på onormalt kort tid. Så här kommer det (förhoppningsvis) sista inlägget för kvällen.

Det jag skulle säga var bara att jag har upptäckt en ny artist. Hon kan nog vara en av världens bästa. Jag har varit besatt av hennes låt Lissie – Record Collector. Så stört bra. Känner du för att lyssna på hela hennes album så kör på det. Du blir nog inte besviken! Lissie – Catching A Tiger

Underbara Clara

En av de bloggar jag läser och verkligen uppskattar är Unnderbara Clara (http://www.folkbladet.nu/?cat=89). Hon är bara så himla härlig! Typ underbar :P

Iaf. Ni vet kanske att Gudrun Schyman har eldat upp 100 000 kronor under ett tal i Almedalen. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Det känns häftigt och coolt. Men samtidigt enormt puckat, varför inte bara skänka de till någon organisation som behöver de? Men så kommer dennadära Clara och skriver om det och jag bara: *tappar hakan*! Det är ju precis så jag tänker! Hon har den egenskapen. Att skriva om det som man själv tänker men inte riktigt fattar... Fattar ni? Hon skrev iaf så här:

Det har varit ett himla liv om att FI eldat upp 100 000 kronor. Vissa har tom hävdat att de borde skänkt bort pengarna till fattiga barn i Afrika istället.

Jag ställer mig frågan, vad var meningen  med tilltaget? Jo att på ett effektivt sätt väcka intresse för och sätta ljuset på partiet FI och vad de står för. PR alltså. PR sysslar alla partier med. Och för små partier med liten budget måste det till kluriga saker för att få uppmärksamhet.  Och vad kan då vara klurigare än att elda upp 100 000 kronor? Andra partier bränner ju också pengar - på dyra reklamkampanjer i tv och på att affischera hela städer. Där bränns långt mer än 100 000 kronor kan jag lova. Och varför är det bättre att bränna pengar på det än på en klotgrill? Hundratusen är småpotatis för stora partier. Men inte kommer  väl någon till moderaterna och säger  - Kära nån så onödigt att ni gör PR för er själva. Själviskt! Barnsligt! Tänk så många barn i Afrika som kan äta sig mätta för dessa pengar.

Så vad tycker jag då om tilltaget att elda upp hundratusen kronor?  Jamen grattis Gudrun - du är ett PR-geni! Medier och människor gick rakt i din gillrade fälla.TÄNK

...vad glad man kan bli av kommentarer. Jag har nästan magknip av lycka :D Tack!! Fast en kommentar drog mig ner på jorden igen (eller ja, var jag nånsin uppe?). Jag skrev tydligen att jag var pro-varulv :O Detta är verkligen inte sant, to be honest så föraktar jag nästan varulvar. Och jag skäms för det. Förlåt, förlåt, förlåt! Fast inte alla varulvar såklart! Kanske bara de i Twilight-serien... Äsch.

Hörreni. På jobbet hinner man tänka så mycket. Lyssna så mycket på diverse gamla sommarpratare (jag hoppar hej vilt mellan de jag har på iPoden). Tänk om man skulle få en liten bloggpaus, då skulle ni fått kämpa för att hinna läsa alla inlägg. Ja, tänk vad tokigt!

Alexander + Eclipse = blogginlägg

(Ja, ni ser rätt! Alexander har uppdaterat!! :O)

Jag såg Eclipse med Madelene ikväll. Den var så rackarns himla underbar att jag till och med bloggar om det! Som vanligt är det lite svårt att få ihop en fin text om allt så jag tror vi kör på en liten lista:

 1. Jag älskar familjen Cullen. Vilka underbara skådisar, vilka underbara karaktärer! Hela idén med att alla har blivit upplockade under historiens lopp är ju bara för cool!
 2. Jag älskar det som Bella och Edward har. Romantik på högsta nivå. När de (nej, jag ska inte spoila).. vad ska man säga... konverserar lite i sängen så blir hela jag öppen för bigami. Varför kan inte jag få vara med i deras gäng? Skulle ju vara awesome!
 3. Jag tycker inte att Taylor Lautner (Jacob) är en bar skådis. Det blir lite skämskudde när han är syns.
 4. Jag gillar verkligen vampyrgänget framför varulvsgänget. Vampyrerna känns lite mer fresh. Liksom lite mer classy och... mer uppfostrade. Varulvarna känns liksom mer landet. Och mecka med moppar och gå runt utan tröja hela dagen lång är inte riktigt min kopp te. Nej, jag är lite mer pro-varulv.
 5. Jag fascineras något så insane av Victoria. Utan tvekan en av de häftigaste karaktärerna i filmen! Därför är det med lite blandade känslor jag lämnade biografen. Ni som har sett den fattar.
 6. Jag älskar miljön där de är. Livet skulle kännas lite.. större om man hade en fjälltopp i närheten av sitt hus.
 7. I am so seeing nästa film! Och nästa efter det och efter det och... Hur många filmer kommer det bli?
 8. Har du inte sett den och är lite tveksam om den verkligen är värd att lägga hundra spänn på - SE DEN! HELST IMORGON!

En dikt

Det är sommar
Det är svinvarmt
Jag jobbar häcken av mig

Alexander Bojestig

RSS 2.0