Efteråt

Om jag har fattat det hela rätt så finns det en bok som heter The Phantom of the Opera. Det är på den boken som filmen från -99 baseras. Och enligt min tankeverksamhet så är det från den boken som Andrew Lloyd Webber fick idén om att göra en musikal. Denna musikal blev så framgångsrik och populär att han gjorde en film av musikalen. Så Webbers film är inte så lik bajsfilmen från -99. De har samma stommar såklart men förutom dem så är de väääldigt olika.

Webbers film är romantisk, mystisk, storslagen och allmänt underbar.

Filmen från -99 är... bajs. Den har ett väldigt sexuellt fokus, är otroligt blodig och folk dör nästan varje minut. Och just ja, Fantomen är uppvuxen av råttor. Han kan flyga. Han har superkrafter. Ni förstår, det är skrattretande. Samtliga skådespelare är värdelösa (och då menar jag vääärdelösa), manuset är fruktansvärt klyschigt, musiken suger. Allt är messed up.

Så nej. Filmen var inte någon fin, tidig version av Webber. Den var övertydlig, sexfixerad och en slap in the face. Do not see it.

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Älskar Phantom of the Opera, musiken, den nyaste filmen, att se musikalen på riktigt i London (yay, det var underbart). När jag var ung och sjöng var just The Phantom of the Opera min och min lärares favoritsång - jag sjöng den jämt. Från 3.30 i http://open.spotify.com/track/2DRVAsynFLW5rV1DI2duZk var min favoritdel att sjunga för där fick jag verkligen ta i och få ut alla känslor, haha. Och Think of Me då! Den sjöng jag också ofta. Det var det bästa jag visste - nu för tiden sjunger jag aldrig :(

Tack för tipset att INTE se filmen från -99 :) Det låter som att det inte ens är någon mening att prova.



2011-01-28 @ 12:19:49
URL: http://voix.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Just ja:

http://open.spotify.com/track/5alwwsAx9XzCiT7ldUG5yM



2011-01-28 @ 12:20:16
URL: http://voix.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0