Krig är inte en bra grej...



...och det finns så sjukt många anledningar till varför man borde ta andra vägar än att mörda de man inte tycker om. Krig utkämpas mellan två män med makt (i detta fall heter männen Barack Obama och Usama bin Ladin). Det är fortfarande precis som på medeltiden, bara lite mer byråkrati. Eller förresten. På medeltiden drabbades inte civilbefolkningen på samma sätt.

På bilden syns hur en afghansk by jämnats med marken av Obamas anställda. Najs. Det är nåt extremt fel på den här världen.

När man läser artikeln så inser man att amerikaner är dumma i huvudet. De bombar sönder en by med 25 ton bomber. Som ursäkt för det säger man att inga civila ska ha dödats (men man har inte kontrollerat det än. Eh?) och att man tänkte bygga upp byn sen igen. Ja, för det är ju en jättefin tanke (ironi). Vi bombar sönder massa familjers hus, ägodelar och minnen; med andra ord: allt förutom själva människorna (fast det är det ingen som är säker på. Men överstelöjtnanten tror inte det. Eh?) och tvingar de sedan att visa tacksamhet för att de får nya hyddor? Jag blir tokig. Och tappar hoppet om framtiden.

Men läser man artikeln så kan man få skratta också! Aftonbladet skriver nämligen: "Erica Gaston, forskare på Open Society Institute, säger till tidningen att den här typen av bombningar påverkar afghanernas uppfattning om utländsk närvaro negativt." Skämtar de? Krävs det en forskare för att förstå det?

Finns det hopp om den här världen?

Kommentarer
Postat av: prassel/Malin

Ja, krig är fel. Nej, ALLA amerikaner är ju ändå inte dumma i huvudet. Men kanske de som väljer att kriga...



Och vad menar du egentligen med att de tvingas att visa tacksamhet?

2011-01-24 @ 21:54:10
URL: http://prassel.blog.com
Postat av: Alexander

Nej, du har rätt. Alla amerikaner är inte dumma i huvudet. Men många. Och afghanerna tvingas inte att visa tacksamhet, men förväntas ju göra det. USA brukar ju bli lite förvånade när folk inte uppskattar deras "hjälp". Jag tror bara att de hade velat ha tillbaka sina hus och minnen.

2011-01-24 @ 22:52:28
URL: http://bojestig.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Ja, men visst är det så. "Hjärnan på en amerikan är som en baseboll - en tung klump en kan slå åt vilket håll som helst, bara en träffar rätt!" säger Galenskaparna. :)

2011-01-25 @ 06:48:04
URL: http://lovisa-sofia.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0