"Folkpartiet är politikens fikarumsrasister."

På Aftonbladet finns en människa som heter Lisa Magnusson och skriver krönikor och bloggar. Jag tror jag har läst alla hennes krönikor och har nu följt hennes blogg i några veckor. Så här skrev hon i sin blogg i torsdags:
"Det är augusti, rötmånad, och valår, och den folkpartistiska integrationsministernNyamko Sabuni pratar om det nya Sverige. Hon rabblar siffror: Föräldraledigheten är på 13 månader, infödda svenskar tar ut 90% av den ledigheten innan barnet fyllt tre år, men nykomlingar som anländer med äldre barn väljer kanske att ta ut sin ledighet senare än så. En del barn går alltså aldrig i förskolan, och en del mödrar isoleras från arbetslivet. Vilket är ett problem, menar Nyamko Sabuni.

Eller, det är ett problem ifall det är blattar det handlar om. Om det är svennar det gäller så  kallar Nyamko Sabunis regering den å så bekymmersamma isoleringen för valfrihet, och beviljar inte bara föräldraledigt utan ett alldeles särskilt vårdnadsbidrag därtill. Man gör med andra ord skillnad på folk och folk, och man säger dessutom att blatteföräldrar utgör dåligt inflytande - till skillnad från de helyllesvenska hemmafruar som vårdnadsbidraget är utformat för då. 

Det gick en dokumentär om Sverigedemokraterna tidigare i veckan. Själv skulle jag gärna se en dokumentär om Folkpartiet, som redan är etablerat och sitter i riksdagen. Det här är ett parti som inte drivs av ideologi utan av populism allena, och det finns uppenbarligen inga gränser för vad de kan föreslå i hopp om att fånga väljare. 

Folkpartiets fullständiga namn är Folkpartiet liberalerna. "Liberalerna"? Jo, man tackar. 

Förbud mot burka i klassrummet, obligatorisk gynundersökning av invandrarflickor, kortare föräldraledighet för invandrare, lägre löner för invandrare, språktest för invandrare som vill bli svenska medborgare, obligatorisk medborgarkurs för invandrare som vill bli svenska medborgare. Det är bara några av förslagen från högdjuren inom Svensk Folkeparti, förlåt, jag menar Folkpartiet. 

Under tidigt nittiotal stormade den dåvarande folkpartistiske partiledaren Bengt Westerberg en gång ut från en tevestudio för det att han vägrade debattera med det invandrarintoleranta partiet Ny Demokrati. Nu är det istället hans Folkpartiet som är politikens fikarumsrasister och vulgärister. Fast med ett gott anseende att luta sig emot, vilket är märkligt med tanke på den repressiva politik de förespråkar. 

Det är på tiden att vi rannsakar även den etablerade rasismen och folkpartisternas flirtande med det främlingsfientliga
."

När man är som mig, har lite svårt för att förvandla tankarna till bokstäver, så är det skönt att ha nån som kan ta ens plats liksom. Tack Lisa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0